Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete? 

Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. 
 

Cartofi franțuzești la cuptor
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 800 g cartofi
  • 3-4 ouă
  • 300 g smântână
  • 350 g cașcaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbeți cartofii în coajă, până când furculița intră cu ușurință în ei. Fierbeți și ouăle cât să fie tari (cel puțin 4 minute).

După ce cartofii s-au răcit, îi curățați și îi tăiați felii. Dați cașcavalul pe răzătoare și curățați ouăle, pe care le tăiați tot felii sau în sferturi.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Într-o tavă unsă cu puțin ulei, așezați un strat de felii de cartofi, unul de cașcaval ras, felii de ou și câteva lingurițe de smântână, din loc în loc. Presărați puțină sare și puțin piper și continuați cu al doilea strat.

Procedați la fel până când terminați ingredientele, iar la final, peste ultimul rând de felii de cartofi, puneți doar cașcaval ras.

Dați la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când cașcavalul de deasupra s-a rumenit. Serviți cu extra-smântână rece.

Poftă bună!