Coada de vita inabusita

Coada de vita inabusita retete: cum gatesti coada de vita inabusita si cele mai gustoase retete de gulas de vita, fleica de vita, ciorba de vita, tigaie picanta de vita, ciorba de perisoare vita, rasol de vita la cuptor, chiftele de porc si vita la cuptor, muschi de vita cu sos gorgonzola si ciuperci, mancare chinezeasca retete vita, reteta noodles cu vita.

Coada De Vita Inabusita

Daca nu ai preparat niciodata coada de vita, noi te sfatuim sa incerci aceasta reteta. Este ieftina si foarte gustoasa.

Pasta ai fagioli (Paste cu fasole)

Pentru 4 portii: -200g paste scurte ( acele macaroane mici si scurte chemate "Ditalini" sau se pot folosi si spaghete rupte bucati mici stelute sau ori ce tip de paste de dimensiuni mici). -400g boabe de fasole ( la conserva sau uscata cu cea uscata timpul de preparare creste cu aproximativ o ora ). -250g costita afumata ( poate fi folosit si bacon prosciuto crudo sau kaizer). -1 ceapa medie. -1 morcov. -1 bucata potrivita coada frunza de telina (doar coada nu si frunza). 4 linguri bulion de rosii (4 rosii in bulion sau 4 rosii proaspete care in prealabil trebuie oparite si curatate de coaja). -3-4 catei de usturoi. -2 foi de dafin. -2 cubulete "Knor" cu gust de legume sau carne de porc. -Citeva frunzulite de patrunjel verde sau rozmarin. -50ml ulei de masline sau floarea soarelui. -Sare si piper dupa gust.

Garnitura de hrisca cu sos de peste

o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin

Racitura de porc

3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust

Parjoale ca acasa

1000g carne de porc+vita 2 oua 2 felii paine 2-3 morcovi 1-2 cepe mijlocii 2 cepe verzi cu coada 2 catei de usturoi 1/2 leg patrunjel 1/2 leg marar cartofi / pt.garnitura sare piper ulei floarea soarelui 250g faina

Muschi de vita cu mult piper

Muschi de vita, ulei de masline, piper macinat grunjos, sare grunjoasamustar Dijon, ierburi pentru carnea de vita.

Vita condimentata

Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.

Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi

O bucată de carne rumenită în cuptor, în tihnă, cu un sos delicios, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz. Avantajul cărnii gătite la cuptor este că rămâne fragedă și suculentă, se gătește pe îndelete și nu va fi fadă sau uscată, indiferent dacă este o carne cu mai multă sau mai puțină grăsime.

Păstrăv la grătar - rețeta clasică cu lămâie și mărar. Preparare și trucuri utile

Păstrăvul la grătar reprezintă o masă ușoară și delicioasă, mai ales atunci când este gătit cu felii de lămâie, mărar proaspăt și unt. Se face în doar 30 de minute.

Tocanita de vita cu telina

1,5 kg carne de vita 1 ceapa mare, taiata cubulete 2 tulpini de telina, cu tot cu frunze,taiate 3-4 catei de usturoi 1 cutie de rosii 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita 1/2 cana de patrunjel, taiat marunt 4 foi de dafin 1 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mai mari 1 cana de morcovi, taiati sare piper

Vita Chinezeasca Cu Legume La Slow Cooker

400 gr carne de vita 1 cana supa de vita (sau un cub concentrat de vita) 1/2 cana sos de soia 2 lingurite zahar 1 lingura ulei de susan 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de fulgi de ardei iuti (sau 1 lingurita boia iute) legume (pot fi si congelate) - broccoli sau 1 pachet legume chinezesti 2 linguri amidon de porumb/cartofi 4 linguri de apa

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

o 1/2 kg carne de porc slaba si vita ofoi de vita o2 linguri rase de quinoa o1 ceapa medie osare opiper omarar o5 rosii micute o50 - 100 gr suc rosii oapa osmantana

Paste cu creveți și sos alb

Pastele cu creveți și sos alb sunt simplu de făcut. Rețeta conține o listă scurtă de ingrediente, dar are atât gustul cât și calitatea de la restaurant.

Vita Cu Ceapa Caramelizata Si Gorgonzola

2 linguri ulei 2 cepe, taiate inele 1 lingura zahar brun 1/2 cana supa de vita 1 lingura otet balsamic 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 450g muschi de vita 1/4 cup cana Gorgonzola

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Muschi de vita la cuptor

muschi de vita bacon,unt,cascaval vin alb,busuioc,salvie sare piper

Vita Cu Ciuperci

2 linguri ulei 1 lingura unt 4 cani ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri pasta de tomate 2 linguri paprika 1 lingurita maghiran 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele 1 lingurita sare piper 900g ciuperci Champignon, taiate 1 cana supa de vita 8 ciuperci Shiitake 2-3 lingurite tarhon

Friptură înăbușită de miel cu stafide

O rețetă friptură înăbușită de miel cu stafide, fragedă și foarte gustoasă. Perfectă pentru Paște sau ocazii speciale.

Tocana De Vita Cu Otet Balsamic Si Ardei Iuti

600g muschi de vita 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 150ml vin rosu 250g dovleac 2 ardei iuti rosii cimbru 1 lingura otet balsamic sos Worcestershire 500ml supa de vita

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

2 kg pulpa de vita ulei morcovi patrrunjel radacina telina pastarnac ceapa rosie praz ardei rosu ardei verde zahar brun pasta de rosii supa de vita sau esenta de oase vin rosu ienibahar piper cardamom dafin scortisoara cuisoare ghimbir proaspat coaja de lamaie coaja de portocala sare

Friptura de vita la cuptor

Carne de vita taiata bucatiardei taiati fasiirosii taiate cuburiusturoi taiat cubuletesarepiperunt bucatele.

Friptura de vita marinata cu vin

1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline

frigarui libaneze

300 g carne oaie 300 g carne vita 100 ml supa vita 50 g coriandru pasta ardei iute 1 capatana usturoi sare si piper.

Friptura de vita

600 g carne de vita, 200 ml ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 lime(doar zeama), verdeturi uscate din risnita: rozmarin, cimbru de gradina, maioran.sare,piper.

Mancare cu carne de vita si Guinness

1 kg carne de vita, 2 cepe mari, 4-5 catei de usturoi, 5 linguri de faina amestecata cu sare, piper si boia dupa gust, 500 ml Guinness, 250 ml supa de vita, 2 morcovi taiati cuburi mari, patrunjel daca este, cimbru musai!

Muschi de vita "sous vide"

500 gr muschi de vita unt sare piper verde fire de cimbru sfoara de bucatarie termometru

Cum să faci o friptură de vită PERFECTĂ

O friptură bună are câteva caracteristici: nu e uscată, este rumenită la exterior și fragedă în interior, nu este nici prea gătită, nici în sânge și este gutoasă ca atare, fără să fie nevoie de sosuri, garnituri sau salate. Ca orice lucru în bucătărie, o bucată de friptură perfectă are câteva secrete pe care, dacă le respectați, nu aveți cum să dați greș. Vorbim despre fripturi în general, dar despre friptura de vită în particular. În primul rând, pentru o friptură bună aveți nevoie de materie primă bună. Carne de calitate, cu procentul corect de grăsime și care să nu fie plină de apă. Puteți alege mușchi sau antricot, important este să fie o carne bună.

Tocata De Vita, La Foc Mic

Un preparat consistent, savuros cu cartofi, morcovi, telina, bulion, ierburi si condimente.

Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

750g biftec de vita 15 ml.(1 lingura) amidon 10 ml. sos de soia 15 ml. ulei 1 brocoli taiat buchetele 1 ardei gras rosu taiat fasii 125 ml.sos de gatit Teriyaki 75 ml. supa se vita 2 buc. ceapa verde taiata felii pe diagonala

Rasol de vită la slow cooker

Secretul unei fripturi fragede, suculente și aromate este gătirea lentă, la temperaturi mici. În acest fel, carnea își păstrează culoarea și proprietățile și capătă acea textură despre care spunem că ”se topește în gură”.  Acest efect îl puteți obține gătind carnea la cuptor, la temperatură puțin peste 100 de grade, într-un vas cu capac, pentru 7-8 ore sau într-un aparat de tip slow cooker, dacă aveți așa ceva acasă. Avantajul la aparatul slow cooker este că menține temperatura constantă, până la maximum 100 de grade. De obicei are 3 trepte de temperatură și carnea va ieși perfect, fără să fie nevoie să îi puneți apă sau grăsime. 

Spezzatino di manzo (Tocanita cu carne de vita)

Pentru 6 portii: -1kg carne de vita (poate fi si de calitate inferioara). -2 cepe potrivite. -1 ardei gras rosu mai mare. -3-4 morcovi. -1/2 radacina de telina potrivita. -2 rosii bine coapte. -1 pahar vin rosu sec. -2 foi de dafin. -50 ml ulei de masline sau floarea soarelui. -1 cub Knorr cu gust de vita sau legume. Sare,piper.

Tocanita de vita cu ciuperci la slow cooker

O reteta gatita la foc mic, pentru un plus de savoare.

Friptura de vita cu cartofi prajiti

500g carne de vita 7 cartofi cimbru o cana apa sare si piper

Muschi de vita in unt cu sos simplu

· 2 linguri ulei de masline · 100 gr unt · 4 bucati (a cate 1 cm grosime) muschi de vita · faina Pentru sos · 100 ml vin alb · 500 ml supa de vita · 2 catei de usturoi, tocati · coaja rasa de la ½ lamiae · 2 linguri patrunjel proaspat tocat · sarde si piper · 40 gr faina

Tigaie Picanta De Vita

430g chiftele de vita 150ml vin rosu 1 lingura cimbru maruntit 250g rosii cherry, taiate pe jumatate 3 linguri chutney 100ml supa de legume 400g cartofi, cubulete 50g branza Cheddar, rasa

Supa de vita cu galuste la Slow Cooker

300 g carne de vita 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa alba 1 felie telina 1 ou 4 linguri de faina 1 lingura ulei 1 lingura boia de ardei dulce sare si piper

Rulada din carne de vita

600 g carne de vita tocata 1 ou 100 g franzela 2 cepe albe tocata marunt sare piper dupa gust usturoi 2 morcovi mari dati rasi marar oregano(dupa preferinta)

Frunze de vita pentru iarna

Frunze de vita Sticle de 0.5 l de plastic

Muschi de vita cu portocale

- muschi de vita- morcovi cruzi taiati rondele- 1 lingura miere- sare- piper- putin busuioc- sucul stors de la o portocala

Friptura De Vita Cu Curmale

Daca te-ai saturat de fripturile clasice, incearca aceasta reteta cu arome speciale.

Tocanita cu rulouri de vita

Muschi de vita crud taiat foarte subtire,ceapa,morcov,telina,ardei gras,ardei iute,2 rosii, vin, ulei de orez.

Ftir maa lahme(placinte cu carne de vita tocata)

Pentru aluat: faina 1kg,1 cub drojie uscata,lapte caldut 400ml,sare,zahar,ulei de masline. Continut:carne de de vita tocata 500g,3 cepe, rosii,2 ardei,snawbar(boabe de pin)200g,sare,piper,boia,condiment pentru shaorma.

Fleica de vita thailandeza

O friptura care se prepara cu o marinata speciala, cu coriandru, lime si sos de soia.

Sarmalute libaneze

Compozitia sarmalutelor este: carne de vita, orez, ceapa rosie tocata marunt, sare, scortisoara, un pic de menta uscata si un strop de zeama de lamaie pentru gust.foi de vita

Mancare de mazare cu vita

500 g mazare 100 g morcov 2 cepe 1 ardei 1 catel de usturoi 1 lingura faina 300 g carne de vita pasta de tomate sare piper ulei marar

Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc

Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!

Salata Thailandeza Cu Carne De Vita

Acoperita cu friptura suculenta de vita, aceasta salata poate deveni un pranz perfect si usor.

Sarmăluțe moldovenești în foi de viță

Vrei să prepari sarmale moldovenești în foi de viță de vie acasă? Rețeta tradițională este ușor de urmat și te va ajuta să obții un gust perfect!

Friptură de vită Diane

Nimic nu se compară cu o bucată de carne de vită gătită corect și însoțită de un sos delicios. Rețeta de vită Diane este una extrem de cunoscută în afară și a început să devină populară și în bucătăriile de la noi, chiar dacă nu cu același nume. Este vorba, practic, de o friptură de vită cu sosuri și ciuperci, aromată și delicioasă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi îi aparține celebrului bucătar Gordon Ramsay. Este ușor de făcut și 90% din reușită constă în alegerea unei cărni de vită de calitate.