Combinatia de carne cu ciocolata este una surprinzatoare, insa ai putea fi surprins de cat de bine se imbina aceste arome.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1 lingura de ulei vegetal
- 1 ceapa maruntita fin
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 ardei rosu, tocat fin
- 2 rosii, tocate
- 1 lingurita praf de ardei iute
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita de chimen macinat
- 500g carne de vita tocata
- 100 ml de vin rosu
- 1 lingurita de oregano
- 1 lingura de cimbru
- 3 linguri de pasta de tomate
- 400g conserva rosii tocate
- 240 ml supa de vita
- 2 frunze de dafin
- 1 baton de scortisoara
- 400g fasole boabe, scursa si clatita
- 400g porumb
- 30g ciocolata neagra (85% cacao), sparta in bucati
- avocado, crema de branza, crengi de coriandru proaspat si tortilla pentru a servi (optional)
Mod de preparare
1. se pune uleiul intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute, amestecand ocazional. Se adauga usturoiul, piperul si rosiile si se fierbe, amestecand, timp de 6-8 minute pana cand rosiile se inmoaie.2. Se adauga pudra de ardei iute, paprika si chimen. Se amestecs bine, apoi se fierbe aproximativ 5 minute.
3. Intre timp, se asezoneaza si se gateste carnea intr-o tigaie separata, la foc mare timp de 8 minute sau pana cand se rumeneste.
4. Se scurge carnea, apoi se adauga peste amestecul de rosii, impreuna cu vinul. Se amesteca pana cand vinul se evapora. Se adauga oregano si cimbru, apoi pasta de tomate. Se reduce caldura si se gateste timp de 1 minut. Se adauga conserva de rosii si supa. Se gateste timp de 5 minute, se amesteca ocazional.
5. Se adauga frunzele de dafin si scortisoara, apoi se acopera tigaia cu un capac si se fierbe timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand.
6. Se scoate capacul si se adauga fasolea si porumbul dulce, apoi se gateste, descoperit, timp de 10 minute. Se gusta si se asezoneaza, apoi se amesteca ciocolata pana se topeste. Se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si scortisoara. Se serveste cu felii de avocado, crema de branza, coriandru si tortilla.