Fegato alla veneziana reteta
Fegato alla veneziana retetaȘnițel milanez - rețeta tradițională de Cotoletta alla Milanese
Rețeta autentică de șnițel milanez (Cotoletta alla Milanese), un șnițel din cotlet de vițel cu os, pane, prăjit în unt clarificat.
Cum faci orez milaez - rețeta originală de Risotto alla Milanese
Cum să faci Risotto alla Milanese, orez milanez cu șofran, cremos și bogat în arome. Rețetă italiană autentică.
Paste alla Gricia
Pastele sunt o alegere delicioasă și sățioasă atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă, dar consistentă. O porție de paste vă asigură necesarul de carbohidrați de care aveți nevoie și, în funcție de alte ingrediente cu care le combinați, aveți o masă completă care să vă dea energie pentru câteva ore. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de paste, cu bacon și parmezan. Puteți folosi orice fel de paste, de la spaghetti până la penne, în funcție de ce aveți prin casă și de ce vă place.
Polenta alla boscaiola
o mamaliga maricica :) 400 g carnati proaspeti 500 g ciuperci champignon 150 ml suc de rosii o ceapa mica 1 catel usturoi ulei de masline 50 g parmezan ras 50 g gorgonzola(facultativ)
Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)
-1kg scoici -300g rosii pisate -2 catei de usturoi -ulie de masline -patrunjel verde -sare -piper -6 sau 8 felii de paine prajita
Mușchi de porc alla pizaiola
Atunci când te-ai plictisit de gustul clasic de friptură făcută pe grill, un sos care să o pună în evidență este exact ce trebuie. Mai ales dacă vorbim despre o carne banală, cum este mușchiul de porc, care are tendința să se usuce atunci când este gătit. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație napoletană, mușchi de porc alla pizaiola, dar pe care o puteți face la fel de bine și cu alt fel de carne, de vită sau de pui, de exemplu. Rețeta este una extrem de simplă, pentru că friptura o veți găti ca de obicei, dar o veți pune în evidență cu un sos. Un sos al cărui nume pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Sosul alla pizaiola poartă acest nume deoarece este inspirat din rețeta de sos de pizza. Pornind de la clasicul sos de pizza, dar cu câteva arome și ingrediente în plus, sosul de roșii se fierbe până când scade suficient, după care se combină cu carnea deja preparată.
Penne alla Norma - paste cu vinete și sos de roșii
O porție de paste simplă și rapidă vă scoate din încurcătură atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când ați ajuns acasă târziu și trebuie să preparați ceva rapid. Cu cât se prepară mai simplu și din ingrediente mai puține, cu atât este mai bine-venită. Astăzi vă propunem o rețetă de paste care, pe cât de sofisticat sună, pe atât de ușoară este. Penne cu sos de roșii și vinete, o rețetă delicioasă, potrivită și pentru perioada postului, dacă nu folosiți parmezan.
Saltimbocca Alla Romana
O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.
Lasagne alla bolognese
1 kg carne de porc slaba 1 kg suc de rosii 2 cepe 1 morcov 3 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei 3 linguri de pasta de tomate 2 foi de dafin cimbru sare piper 2 pahare cu apa O cutie de sos Bechamel 200g mozzarella rasa parmezan 100g cascaval ras ( optional) foi de lasagna
Ossobuco alla milanese - Italia
4 bucati de rasol de vitelsare, piper2 cepe8 catei de usturoi4 morcovi2 frunze de apio250 ml vin albsupa de vitel / legume1 lgt. cu cimbru1 lgt. cu rozmarin1 lgt. cu boabe de piper250 ml. de suc de rosii1 lgt. cu zahar
Cum faci orez chinezesc / orez alla cantonese
Orez alla Cantonese, cunoscut și sub numele de orez chinezesc sau orez cantonez, este un preparat popular în bucătăria chineză. Acesta este o mâncare simplă și rapidă, ideală pentru prânz sau cină.Dar ce este orezul cantonez și cum îl preparăm corect?
Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval
initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano" dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval. Avem nevoie de: -2 vinete mari -1 kg de rosii -3-4 catei de usturoi -o legatura de frunze de busuioc verde -250 g branza mozzarella -150 g cascaval ras -sare dupa gust -ulei de masline virgin -piper proaspat macinat dupa gust
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.
1 kg carne tocata din piept de pui. 1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore). 1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne'). 2 oua si cascaval cat va place. 3 linguri ulei extravirgin din masline. 2 linguri Pesto alla Genovese. 1 lingura menta uscata. 3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc care se gaseste in Carrefour). 1 lingurita nucsoara rasa. 2 cepsoare rosii. Cascaval ras dupa pofta inimii. Sare piper si alte mirodenii.
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Lasagna traditionala cu ciuperci
Ingrediente sos ragu alla bolognese (12 portii): 500g carne tocata de porc slaba 500g carne tocata de vitel 400g carne tocata de pui 300g morcovi 200g telina 2 cepe 200ml vin alb Cateva frunze de telina Rozmarin Busuioc Cimbru Oregano 2-3 foi de dafin Piper negru proaspat macinat Ulei de masline 600g rosii taiate cubulete 300g ciuperci 1 dovlecel 1 litru supa de legume Ingrediente sos bechamel: 300g unt 100g faina cernuta 1200ml lapte Putina nucsoara Piper negru Sare Ingrediente sos fals: Ulei de masline 1 ceapa 2 catei usturoi Bulion 2-3 frunze busuioc Sare Un varf de cutit de zahar Ingrediente finale: 30 Foi de lasagna de la Barilla 150g Mozzarella de la Santa Lucia 150g Parmezan ras Bulion
Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți
Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)
Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat
Rețeta de spaghetti care a înnebunit internetul
O rețetă de paste a devenit virală pe internet. Se bucură de extrem de multă popularitate și este foarte simplu de făcut.
Pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească
Învață să faci pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească, care sunt pufoase și delicioase. Rețeta este simplă și ușor de urmat.
Ceai de rozmarin: beneficii, rețetă și contraindicații
Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de rozmarin. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de rozmarin.
Ceai de mentă: beneficii, rețetă și contraindicații
Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de mentă. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de mentă.
Ceai de cimbru. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți
Descoperă proprietățile terapeutice și gustul îmbietor al ceaiului de cimbru. Află despre beneficiile sale, modul corect de preparare și posibile precauții.
Ceai de valeriană. Rețeta corectă. beneficii și contraindicații
Învață cum să prepari ceaiul de valeriană corect și descoperă beneficiile pentru sănătate. Află despre proprietățile calmante și terapeutice ale valerianei, cu sfaturi pentru utilizare optimă
Ceai de lavandă. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți
Descoperă beneficiile relaxante ale ceaiului de lavandă și învață să-l prepari acasă. Pași simpli pentru un ceai excelent, cu sfaturi pentru a-i potența aroma și efectele calmante.
Cu ce se poate înlocui ricotta în orice rețetă
Ai rămas fără ricotta și te întrebi cu ce să o înlocuiești? Descoperă aici alternative rapide și gustoase care pot fi folosite în orice rețetă.
Budincă de chia cu apă. Rețeta #1 pentru slăbit rapid
Uită de dietele complicate! Descoperă budinca de chia cu apă, rețeta care detronează alte metode de slăbit. Sănătoasă și ușor de preparat!
Paste arrabbiata - rețeta originală de penne all'arrabbiata
Dacă îți plac pastele simple, dar cu personalitate, penne all’Arrabbiata sunt alegerea perfectă. Această rețetă vine direct din inima Italiei și se bazează pe ingrediente de calitate: roșii dulci, usturoi din belșug și ardei iute. Rezultatul? Un sos ușor picant, aromat și incredibil de gustos.
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)
175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)
Ceai de salvie: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale
Descoperă beneficiile și versatilitatea ceaiului de salvie, o băutură cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Află cum să-l prepari, precauțiile necesare și cum să folosești salvia în rețete și produse de îngrijire personală.
Ceai de ghimbir: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale
Descoperă secretele ceaiului de ghimbir și află cum te poate ajuta această băutură picantă să îți îmbunătățești sănătatea, să stimulezi digestia și să te energizezi.
Ceai de ceapă: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale
Descoperă beneficiile ceaiului de ceapă și cum să îl prepari acasă. Savurează gustul unic și aroma surprinzătoare, în timp ce te bucuri de beneficiile sale pentru sănătate.
Nutella a schimbat rețeta, iar oamenii sunt scandalizați. Ce conține acum?
Cea mai populară cremă de ciocolată din lume și-a schimbat compoziția. Motivele economice au fost cele care au influențat schimbarea.
Reteta de suc detoxifiant
Ingrediente pentru 1 portie: 2 mere rosii dulci mari si 1 lamaie mica.
Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!
Te-ai gândit vreodată că până și banalii cartofi prăjiți pot fi gătiți greșit? Multă lume nu știe cum se fac, de fapt, iar rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.
Turta dulce tradițională - rețeta autentică și simplă
Rețeta de turtă dulce explicată pas cu pas. Prepararea ei poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul iar coptul merge foarte repede.
Blooded Pineapple
Iata si reteta:-1 ananas bine copt-3 portocale medii-1/2 sfecla rosie medie
Reteta Cu Seminte De In Pentru Un Corp De Invidiat
Semintele de in sunt o sursa buna de fibre dietetice si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele din semintele de in se gasesc in principal in invelisul semintelor.
Nuci caramelizate - crocante și aromate (rețetă simplă)
Descoperă rețeta simplă și delicioasă pentru nuci caramelizate crocante și aromate! Perfecte ca gustare, topping sau ingredient pentru diverse preparate.
Marmeladă de zmeură - cea mai ușoară rețetă
Marmelada de zmeură este delicioasă, ușor de făcut și ideală pentru a te bucura de gustul zmeurei pe tot parcursul anului. Se întinde perfect pe pâine, merge de minune cu iaurt sau brânzeturi și poate fi folosită chiar și în prăjituri.
Compot de căpșuni. Rețeta simplă și rapidă pentru iarnă
Descoperă rețeta simplă și rapidă pentru un delicios compot de căpșuni, îmbogățit cu o aromă naturală de vanilie.
Scrambled eggs sau ouă jumări. Rețeta e simplă și rapidă
Scrambled eggs, ouă jumări, ouă scrob sau papară sunt perfecte pentru un mic dejun, brunch, prânz sau chiar cină. Se prepară repede, sunt hrănitoare și pline de proteine.
Murături asortate în saramură - cea mai simplă rețetă
Află cum poți să faci murături asortate în saramură. Simplu, gustos și natural!
Compot de cireșe. Rețeta tradițională pe care o vei adora
Descoperă rețeta de compot de cireșe, plin de gustul vibrant al verii. Pas cu pas, îți arătăm cum să pregătești acest deliciu tradițional, pentru a te bucura de el tot anul.
Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e foarte ușor să dați greș. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie cremos, pufos și aerat, să nu aibă o textură prea apoasă sau prea tare. O greșeală pe care mulți o fac atunci când prepară piureul de cartofi este că folosesc mixerul. Acest lucru face ca amidonul din cartofi să se elibereze și piureul să capete un aspect și gust gumat, cauciucat. Țineți cont de recomandările de mai jos, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, și veți obține cea mai fină și delicioasă garnitură pentru friptura voastră.
Marmeladă de mere - cea mai ușoară rețetă
Marmelada de mere este o rețetă clasică, delicioasă și ușor de făcut. Se păstrează bine timp îndelungat și este perfectă pentru iarnă.
O rețetă banală de paste a înnebunit internetul. Ai încercat-o?
Americanii sunt înnebuniți după ”mac&cheese”, adică varianta lor de macaroane cu brânză. Rețeta e super simplă, iar rezultatul - demențial!
Mămăligă fiartă - rețeta tradițională
O rețetă clasică de mămăligă fiartă cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă este prima dată când faceți mămăligă, urmați pașii de mai jos și nu aveți cum să greșiți.