Legume gratinate de post

Legume gratinate de post retete: cum gatesti legume gratinate de post si cele mai gustoase retete de salata de legume fierte de post, ciorba de legume, mancare de legume, supa de legume, tocana de legume, salata de legume fierte, supa crema de legume, supa crema de legume coapte, pulpe de pui cu legume, supa de legume fara carne.

Legume gratinate de post

4 buc. cartofi 1 buc. dovlecel 1 buc. ardei 1 buc. ceapa alba 200 gr ciuperci 2 catei usturoi 20 ml ulei de masline 100 ml apa 2 lingura patrunjel 1 lingura condiment pentru legume 1 lingurita sare 1 varf piper negru

Midii gratinate la cuptor

Ingrediente midii gratinate:midii proaspetepesmetusturoi pisatulei masline virginpatrunjel, sare , piper

Legume gratinate

1 dovlecel, 1 vanata, 2 morcovi, 4 cartofi medii, 6 buchetele de broccoli, putin ulei, ceva sare, piper, cimbru, o cana cu apa, 4 oua, cascaval/branza rasa

Pui pe sticla cu legume gratinate

-1 pui de cca 1,5 kg -1 dovlecel - 1 rosie -1 morcov fiert -1 vanata mica -1 ardei gras

Conopida si brocoli gratinate

1 brocoli1 conopida200 g smantana1 outelemeauntpiper pesmetsare

Vinete Gratinate

o vanata mare bine spalata 200 gr. de cascaval ras 250 gr. de smantana un cub de unt sare 1-1,5 Litri de apa

Cannelloni cu legume – o rețetă delicioasă de post

Cauți o rețetă delicioasă și ușor de preparat pentru post? Cannelloni cu legume sunt soluția perfectă! Descoperă cum să prepari această variantă vegetariană gustoasă și bogată în nutrienți.

Pastai gratinate cu rosii

- 1 kg fasole pastai - 1 ceapa mare - 2 rosii - 1 legatura patrunjel - 2 catei usturoi - ulei - 50 ml vin - 2 linguri bulion - sare, piper

Specialitate de pui cu legume gratinate

6 pulpe superioare de pui 2 buc ceapa 1 morcov mare 2 cartofi mari 1 cutie ciuperci 100 g cascaval 1/2 ardei rosu 50 g unt 4 oua 1 legatura patrunjel verde sare piper

Cartofi si legume gratinate

1 morcov,175gr conopida,175gr broccoli,75gr mazare verde,2 linguri ulei,2 linguri si jumatate faina,150ml supa de legume,150ml vin alb,150ml lapte,175gr ciuperci maro,2 linguri salvie taiata marunt,900gr cartofi fierti taiati bucatele,2 linguri unt,4 linguri iaurt,70gr parmezan,sare si piper.

Friptura cu legume gratinate

1 kg carne de porc, 1 kg carne de gaina, 3 morcovi, 3 ardei, 3 cartofi, o vanata, un dovlecel, 2 cepe, sare, piper, condimente pentru friptura, 50 ml ulei de masline, 100 ml vin

Imam Bayaldi - vinete umplute cu legume (de post)

Mâncarea turcească ocupă un loc aparte în bucătăria internațională. Fie că are sau nu carne, există o mulțime de preparate turcești care au ajuns și în bucătăriile noastre. Iar astăzi vă propunem o rețetă cu tradiție și cu o poveste interesantă.  Imam Bayaldi se poate traduce prin ”imamul a leșinat” și face referire la cât de gustos este acest preparat. Este un fel de mâncare doar din legume, fără carne, care poate fi servit ca atare sau cu orez. Sigur că există și varianta de vinete umplute cu carne, dar aceea este altă poveste. Imam Bayandi este un preparat potrivit și în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. 

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor.  Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Vinete gratinate

- 3 vinete taiate felii de aproximativ 1 cm grosime - sos de rosii (preferabil facut in casa) - 30 g sos pesto - 100 g mozzarella rasa - 100 g parmezan ras - oregano - 6-7 frunze de busuioc - ulei de masline - sare de mare, piper

Salata de legume cu maioneza de post - Philips multicooker

Legumele sunt fierte la aparatul multifunctional Philips multicooker Am folosit un pachet de 500 g legume congelate ( mazare fasole verde fideluta,cubulete de morcov telina albitura ardei rosu) 3 cartofi potriviti cubulete micute un ardei gras rosu taiat cubulete sare piper nucsoara cimbru maioneza de post dupa gust si patrunjel tocat. Daca nu tineti post puteti folosi maioneza cu ou.

Pilaf de bulgur cu legume - de post

Cerealele sunt o alegere foarte hrănitoare și sățioasă și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Mai ales în perioada postului, cerealele vă asigură necesarul de carbohidrați și fibre de care organismul are nevoie și există o mulțime de idei și rețete pentru a le prepara, fie că vorbim despre cereale clasice sau pseudo-cereale.  Astăzi vă propunem o rețetă orientală, de post, de pilaf de bulgur cu legume. Este delicios, aromat, datorită condimentelor, și poate fi servit atât ca fel de mâncare în sine, cât și ca garnitură. Dacă nu țineți post, alăturați-i o carne și un sos de iaurt și garantăm că alegerea nu vă va dezamăgi. 

Ciuperci gratinate cu blue cheese și mozzarella

Ciupercile, indiferent sub ce formă sunt gătite, sunt o idee excelentă pentru o garnitură delicioasă sau ca fel de mâncare în sine, dacă vreți ceva fără carne. Există o mulțime de tipuri de ciuperci și și mai multe rețete pe care le puteți prepara cu ele. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci gratinate, la cuptor, simple și delicioase. Aveți nevoie doar de două tipuri de brânză și, în mai puțin de jumătate de oră, aveți o porție delicioasă de ciuperci gratinate. Asigurați-vă că folosiți ciuperci comestibile, dintr-o sursă sigură. 

Legume gratinate cu piept de pui

- 1 cartof dulce - ½ broccoli - 1 zucchini - 2 morcovi - 1 ardei - 1 ceapa alba - 200 gr ciuperci proaspete - 1 bucata piept de pui - 2-3 linguri ulei de masline - condiment pentru carne de pui - piper - parmezan ras

Briam: Mâncarea grecească de legume, ideală pentru post

Descoperă Briam, delicioasa mâncare grecească de legume, perfectă pentru perioadele de post. Află cum să pregătești această rețetă simplă și sănătoasă, plină de arome mediteraneene.

Quinoa cu broccoli gratinate la cuptor

Quinoa este o pseudo-cereală excelentă pentru a fi introdusă în alimentație. Este bogată în proteine, fibre și vitamine și poate fi integrată într-o mulțime de rețete, cu carne sau vegetariene, de dulce sau de post. Astăzi vă propunem o combinație delicioasă și sănătoasă de quinoa cu broccoli, gratinate la cuptor. Se face ușor, este un preparat care poate fi savurat atât cald, cât și rece și poate fi o masă delicioasă și pentru copii. 

Ciuperci umplute, gratinate cu parmezan

Ciupercile sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sănătoase legume. Sunt pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine, au puține calorii și pot fi consumate într-o mulțime de feluri. În plus, sunt ieftine și vă puteți bucura de ele în orice perioadă a anului, dacă e să ne gândim la ciupercile Champignon, cele mai comune de pe piață. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci umplute, gratinate cu parmezan. Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine. Sățioase și hrănitoare, o porție de ciuperci umplute este suficientă pentru o masă copioasă. 

Chifteluțe din cartofi (de post) - rețeta perfectă pentru o masă fără carne

Chifteluțele din cartofi, aromate și delicioase, sunt ideale atunci când țineți post sau urmați un regim de viață vegetarian sau pur și simplu vreți o alternativă la chiftelele clasice.

Penne cu legume coapte și pesto - de post

Pastele cu legume sunt una dintre cele mai rapide idei pentru un prânz sau o cină delicioase. Le puteți face cu orice legume aveți la îndemână în momentul respectiv și ce legume vă plac. Sunt ideale în post sau dacă sunteți vegetarieni, pentru că nu conțin carne, iar parmezanul de la final îl puteți omite. Pennele cu legume coapte reprezintă o masă ideală și pentru copii, pentru că sunt echilibrul perfect între carbohidrați și vitaminele și fibrele din legume. Puteți folosi paste integrale sau penne în trei culori, pentru că sunt mai sănătoase. Legumele coapte vor da o aromă deosebită preparatului și nici nu va mai fi nevoie de un sos special sau de parmezan pentru a le pune în valoare. 

Orez cu spanac - rețeta simplă, de post

O rețetă simplă și delicioasă de orez cu spanac, perfectă pentru vegetarieni și vegani. Preparată în doar câteva minute, această mâncare este bogată în nutrienți și o sursă excelentă de energie.

Salata De Legume Fierte Cu Maioneza De Post

Pentru aceasta salata am ales sa folosesc cateva buchetele de broccoli,cateva buchetele de conopida,cca 200 g fasole verde,cateva fire de patrunjel si marar sare piper maioneza de post dupa gust si putin morcov fiert pentru ornat. Maioneza de post poate fi pregatita cu succes in casa sau puteti sa o cumparati gata preparata din magazinele de specialitate.

Vinete pane de post, la cuptor

Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Pastă de ciuperci cu usturoi - de post

În zilele de post, legumele sunt baza oricărei mese, indiferent sub ce formă alegeți să le consumați. Ciupercile în mod special reprezintă o alegere foarte sănătoasă și potrivită pentru post, sunt o sursă excelentă de proteine și nutrienți și aveți o mulțime de tipuri de ciuperci din care să alegeți.  Iar dacă v-ați plictisit de clasica tocăniță de ciuperci sau supă-cremă, astăzi vă propunem ceva inedit: pate sau pastă de ciuperci, spuneți-i cum vreți. Se face rapid, este delicioasă cu o felie de pâine prăjită și este suficientă pentru un prânz sau o cină rapidă. Maioneza vegetală se face foarte simplu și găsiți instrucțiunile AICI. 

Pene gratinate

Ingrediente ptr. 4 persoane: pene- 300g 2 cartofi 1 dovlecel cascaval afumat- 100g sunca presata- 100g parmezan- 50g sare

Ardei umpluți de post, cu sos de roșii și ciuperci

Ardeii umpluți sunt o mâncare foarte spornică, practică și ușor de făcut. În perioada postului, puteți face ardei umpluți fără carne, adaptați la gusturile și preferințele voastre. Ardeii umpluți de post sunt la fel de gustoși ca aceia umpluți cu carne, sunt foarte sănătoși și hrănitori și pot fi consumați și de cei care țin post, dar și de vegetarieni. Ardeii umpluți cu ciuperci se fac ușor, sunt gustoși și sunt o mâncare de care vă puteți bucura în această perioadă. 

Orez cu legume

Orez - o cana Supa de legume - 3 cani Ceapa - 1 Ardei - 1 Morcov - 1 Castraveti - 2 Apa - jumatate de ceasca Ulei - 3 linguri Patrunjel sare piper - dupa gust

Pate de măsline (de post)

Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă, delicioasă și care să nu necesite ingrediente complicate, o felie de pâine cu pateu de măsline este ideală. Puteți face acest pateu și pentru aperitive, atunci când aveți musafiri și vreți să pregătiți mai multe feluri de gustări. În plus, rețeta este una de post, așa că vă puteți bucura de ea în orice perioadă a anului.  Pasta sau pateul de măsline poate fi făcută cu orice fel de măsline, dar este ideal să folosiți măsline kalamata. Sunt cele mai aromate și cele mai gustoase și se potrivesc perfect pentru un astfel de preparat. 

Varza dulce de post

o varza o ceapa un morcov o lingura sos iute ketchup 50 ml bors acru 5 linguri ulei sare, foaie de dafin o legatura de marar o legatura de patrunjel

Pastai de post

- 3 linguri ulei - o jumatate de praz sau o ceapa - o cutie pastai(sau de la congelator) - o lingura sos iute - 2 limnguri ketchup (sau pasta de tomate) - 3-4 catei de usturoi - patrunjel verde sare piper dupa gust

Stoemp de legume

1 kg cartofi 500 gr morcov 1 ceapa patrunjel putin unt putina smantana lichida (sau lapte ) sare nucsoara

Chifteluțe din dovlecei - de post

Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post.

Bastonașe simple de dovlecei la cuptor, de post

Încearcă bastonașele simple de dovlecei la cuptor, perfecte pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post! Ușor de preparat, delicioase și sănătoase. Ideale pentru gustări rapide sau ca garnitură.

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Paste Ponza cu rosii gratinate

paste, rosii cherry, 2 linguri de capere, parmezan, sparanghel, branza feta, sare, piper, ulei de masline, pesmet.

Iahnie de fasole de post

Iahnia de fasole de post este un fel de mâncare gustos și hrănitor și se pregătește adesea în țară, când nu se mănâncă de dulce.

Rosti de cartofi - de post

Rețetele cu cartofi sunt foarte versatile, delicioase și bine-venite cu orice ocazie și la orice masă. Fie că le consumăm pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, de dulce sau de post, un lucru e sigur: nu ai cum să te saturi vreodată de cartofi. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una dintre cele mai simple și la îndemână. Aveți nevoie doar de cartofi, condimente și puțin ulei și, în cel mai scurt timp, veți obține un preparat delicios și simplu. 

Dovlecei umpluti cu legume

2 dovlecei, 2 fire ceapa verde, 200 g legume (morcov, fasole verde, broccoli, porumb, mazare, ardei gras), marar, patrunjel, busuioc, 1 rosie, cascaval (daca nu tineti post - altfel puteti renunta sau inlocui cu tofu), sare, piper, 5 linguri ulei.

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.

Paste gratinate cu perisoare de carne

400g carne tocata 1 ceapa mica patrunjel, sare, 500g pasta 2 cutii rosii in bulion parmezan sottilette mozzarella

Tocanita de legume cu linte

- 3 dovlecei mici - 1 bucatica de telina - 2-3 felii de ardei - 100 grame mix de legume (de la punga) sau fierte ^in casa - 250 grame linte fiarta - ulei de masline cimbru sare piper

Tocăniță de ciuperci - de post

Ciupercile sunt una dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume pe care le puteți consuma în perioada postului. Sunt pline de nutrienți și proteine vegetale, sunt versatile și au avantajul că se pot găti într-o mulțime de feluri. Ciupercile se găsesc pe piață tot timpul anului, sunt accesibile ca preț și vă puteți îndrepta spre orice tip de ciuperci vă place, de la banalele champignon, până la gălbiori, pleurotus etc. Tocănița de ciuperci pe care v-o propunem astăzi este delicioasă, se face ușor și poate fi un prânz sau o cină excelentă, fie că țineți sau nu post. Se potrivește de minune cu mămăliguță, piure sau orez și, pentru un gust optim, vă sugerăm să folosiți ciuperci proaspete, nu din conservă.