Prajitura de post cu miere de albine
Prajitura de post cu miere de albine retete: cum gatesti prajitura de post cu miere de albine si cele mai gustoase retete de prajitura foi cu miere, prajitura de post cu ananas, prajitura cu ananas de post, prajitura cu aluat razuit de post, cuib de viespi cu nuca si miere, foi cu miere si crema de vanilie, pui cu miere chinezesc, rata cu portocale si miere, prajitura boema de post, miere manuka originala.Prajitura cu foi cu miere de albine
o foi cu miere de albine (eu le-am cumparat) o crema de tort cu gust de vanilie o zahar pudra vanilat o 100 g margarina o coaja de lam^aie o un borcan de gem de caise (se poate pune magiun sau gem de gutui oricum un gem un pic acrisor)
Ananas prajit cu miere de albine si inghetata
felii de ananas proaspat miere de albine fistic sirop de fructe de padure inghetata de vanilie
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Pentru aluat:10 linguri ulei,30 linguri lapte dulce,4 linguri zahar,un cub drojdie,coaja de lamaie,2 galbenusuri,700 gr. faina Pentru umplutura:200 gr nuca macinata,5 linguri zahar pudra,1 esenta de rom Pentru glazura:10 linguri miere de albine
Paine prajita cu miere
3 oua, 5 felii paine neagra, 3 lg miere de albine, sare, unt sau ulei
Conopidă prăjită. Rețeta delicioasă de nuggets de conopidă
O porție de conopidă prăjită este perfectă pentru zilele de post, precum și pentru persoanele vegetariene care au poftă de un răsfăț culinar.
Prajitura cu miere si crema caramel
Ingrediente: Pentru foi: 1 ou,120g zahar,80 g unt,2 linguri miere de albine,3 linguri lapte,1 lingurita bicarbonat de sodiu,2 linguri de cacao,300 g faina. Crema: 200 g zahar,200 ml apa,3 linguri faina,100 ml lapte,120 g unt
Salata verde cu piept de pui si miere de albine
Pentru 10 portii:piept de pui - 1,2 kgsalata verde - 700 gworkchester - 250 mlmiere de albine - 200 gmustar - 200 gulei 250 - mlapa minerala - 1 lsare, piper, otet - dupa gustporumbgem de fructe de padure (preferential) - 200 g
Miere de albine cu miez de nuca
un borcan de 800 ml cu miere de albine jumatate borcan cu miez de nuca
Foi cu miere de albine si nuci macinate
200 g zahar, 100 g nuci macinate, 2 oua intregi, 250 g miere lichida, o lingura rasa de bicarbonat si 500 g faina
Prajitura cu alune si branza
100g alune macinate 30g faina200g branza-crema - la temp. camerei sau incalzita cateva secunde la microunde70g miere de albine (eu am pus de castane)2 oua
Prajitura cu miere si migdale
Ingrediente:- 500 g zahar- 500ml apa- 2 pliculete praf de copt- 1 lingurita cu scortisoara- migdale, alune fistic, seminte de pin- faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)- 1 lingurita cu miere- otet, sare
Lapte vegetal din orez
100 grame orez 1300 ml apa plata sau apa de izvor o lingurita de zahar de stevie sau miere de albine dupa gust (se poate indulci si la final) o lingurita rasa de scortisoara vanilie
Mere umplute
mere, nuci,zeama de lamaie, margarina sau unt, scortisoara,cardamom, zahar vanilat, miere de albine,visine din dulceata- toate in cantitatile dorite de fiecare.
Prajitura din seminte de in si rodie
Ingrediente necesare pentru 2 portii: 10 linguri de seminte de in macinate  2 linguri de pudra de roscove 4-5 linguri de miere de albine 5 linguri de lapte sau apa o lingurita de praf de cardamon o rodie
Prajitura Albina (cu Miere Si Gem)
Ingrediente pentru foi: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise, Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj
Prajitura Kot'anyi
Pentru foi: 1 ou 120g zahar 80 g unt 2 linguri miere de albine 3 linguri lapte 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri de cacao 300 g faina Pentru crema: 400 g ciocolata alba Heidi 400 ml frisca 5 gr gelatina coaja de lamaie de la Kotanyi
Orez cu miere si legume
1 cana orez, 2 morcovi, 2 lg miere de albine, 1 ardei gras, 1 ceapa, 30 ml ulei de masline, sare, piper, vegeta
Pepene cu sirop de miere, scorțișoară și iaurt
Prepara, in numai cateva minute, un desert delicios pentru zile toride de vara.
Mere umplute la cuptor
1 kg mere 200 g nuci 100 g miere de albine
Prajitura Insiropata De Gris
Pentru Blat: 500 ml lapte 100 gr gris 100 gr cocos 50 gr unt 2 lg zahar Pentru Sirop: 100 ml apa 100 gr zahar 3 lg miere de albine
Prajitura Cu Nuca De Cocos
Aluatul -250 g zahar pudra -50 g ulei -1 ou -2 linguri de miere de albine -cca 200 ml lapte -300 g faina -1 lingurita cu virf de praf de copt Glazura -150 g zahar pudra -3 linguri lapte -2 linguri cacao -100 g unt Pt.decor -nuca de cocos
Prajitura cu nuca si miere, de post
* 3 pahare de apa* 1 pahar de ulei* 3-4 pahare de faina* un pahar de zahar* 5 linguri de miere* esenta de vanile* esenta de rom* o mana de nuci* stafide* 1 praf de copt* cacaoGlazura:* 6 linguri de zahar* 6 liguri de apa* 6 linguri de ulei* 2 linguri de cacao
Prajitura Cu Biscuiti Si Ciocolata De Post
200 gr biscuiti 200 gr ciocolata neagra 70% cacao 100 gr unt de cocos 1/2 cana lapte de soia 2 linguri miere 50 gr pepene galben confiat 60 gr alune de padure prajite si decojite 50 gr caise confiate 50 gr nuca de cocos 2 linguri cacao
Deliciu cu miere si fructe
1 cana miere de albine 3 cani de faina 3 lingurite praf de copt 1 lingura scortisoara ¼ lingura nucsoara macinata 2 cani de lapte gras 1 ou mare 2 linguri ulei 1 cana fructe uscate sau confiate ( merisor, rahat, nuca, stafide, papaya, curmale, coaja de portocale confiata, ghimbir, ananas)
Frigarui Yakitori
1 piept de pui dezosat 2 cepe verzi sos de soia miere de albine optional: mirin sake catel de usturoi
Mazare fara carne
500 g mazare congelata ceapa 1 ardei gras sau ardei congelat jum morcov 3-4 felii de telina marar dupa gust un varf de lingurita miere de albine sau zahar rosii pasta de tomate suc de rosii dupa gust 1-2 catei de usturoi sare piper cimbru dupa gust putin ulei de masline sau de care folositi apa fiarta sau zeama de legume
Lapte de cocos
1 nuca de cocos 2 pahare apa vanilie scortisoara etc miere de albine (optional)
Prajitura de casa cu foi si dulceata
2 linguri miere de albine1 ou50 g unt150 g zahar200 g faina1 praf de sarecoaja de lamaie1/2 lingurita bicarbonatzeama de la 1/2 lamaieCrema:500 ml lapte3 linguri amidon150 g zahar200 g untzeama de la o lamaie1 borcan dulceata de prunezahar pudra
Ananas caramelizat
1 ananas bine copt, miere de albine, cat vreti voi de dulce, scortisoara, frisca.
Prajitura cu firimituri
1/2 kg de faina, 1 kg de mere, 200 ml ulei de masline, o ceasca de apa fierbinte, un praf de sare, o lingurita de scortisoara, o lingurita de nucsoara, 4 linguri de miere, 3 linguri de gris.
Ciocolata de casa fara foc, de post
* 3 Lg ulei de palmier sau 1 avocado* 3, 4 picaturi vanilie* miere dupa gust, initial 3, 4 Lg* 2 cani cacao pudra
Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post
Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos. Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie,miere de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.
Mustar de casa
55g seminte de mustar80ml otet din mere si miere80ml apa1 lingura de miere de albine1 lingurita de pudra de turmeric1/2 lingurita de sareputin piper negru macinat2-4 linguri apa calda, numai daca este necesar la mixareoptional: 1-3 lingurite de hrean (eu nu am pus)
Prajitura cu malai si ananas de post
- 12 linguri făină de grâu - 9 linguri făină de porumb - 1/2 cană margarină topită (sau ulei de floarea soarelui) - 500 g iaurt de post - 1 praf de copt - o cană de zahăr- un compot de ananas- o mana de stafide hidratate - puțină sare
Prajitura zi si noapte de post
300 ml apa minerala, 200 g zahar, 150 ml ulei, esenta de vanilie, 2 lingurite praf de copt, 350 g faina, 2 linguri cacao, nuci.
Pui la cuptor cu miere de albine si mustar
1 pui întreg, tăiat în bucăţi (eu am folosit numai aripi de pui) 1/2 ceasca de unt topit sau margarina 1/2 ceasca de miere 1/4 ceasca muştar 1 lingurita de sare 1 lingurita pudra de curry seminte de susan (optional)
Prajitura cu miere
2 oua, 200 g zahar ,6 linguri lapte , 6 linguri miere de albina , 2 linguri bicarbonat 50 de grame margarina
Shake de grapefruit
2 grapefruit (eu am folosit unul rosu si unul galben) 2 linguri miere de albine 2 cuburi de gheata
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
300g faina, 250g margarina, 200g zahar, gem de caise, miez de nuca, un praf de sare, 2-3 linguri de ulei, 4 mere
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Fresh de ghimbir, lime si menta verde
200 g ghimbir;2 lime;menta verde;4 linguri miere albine;1,5 l apa minerala
Cheesecake cu lămâie, fără gluten
Cheesecake-ul cu lămâie fără gluten este un desert delicios și accesibil pentru toți cei care urmează o dietă fără gluten. Gustul lămâii adaugă un strop de aciditate care se echilibrează perfect cu dulceața cremoasă a brânzei.
Invartita cu nuca
pentru aluat: 1/2 kg faina 250 ml apa 25 gr drojdie proaspata 4 linguri miere de albine un praf sare  pentru umplutura: 300 gr miez nuca 50 gr zahar
Banana Nuggets
1 banana unt de arahide sau miere de albine nuca de cocos sau ciocolata rasa sau bilute colorate
Mini delicii cu miere si cocos
ingrediente blat:160 gr nuca de cocos50 gr migdale macinate fin (nuci, alune ce vi se pare mai la indemana)3 linguri pline de miere de albineun strop de sarerazatura de lamaie sau lime. Ingrediente mousse cocos:600 ml lapte de cocos, 130 gr zahar, 200 ml apa, 7 foi gelatina.
Limonada cu grepfruit si lam^aie
pt 1 l de limonada 2 grepfruit roz o lamâie un plic de zahar vanilat 3 linguri de miere de albine 500 ml apa plata sau minerala
Prajitura Cu Miere Si Migdale, Fara Faina
1 1/2 cani migdale prajite 4 oua 1/2 cana miere 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare Topping: 2 linguri miere 1/4 cana migdale prajite, maruntite
Prajitura de post cu gem de caise
- 12 linguri zahar - o lingura miere - 12 linguri ulei - 20 linguri apa - o lingurita ammoniac stins cu o lingura de otet din mere - 3 linguri pasta de rosii care se dizolva cu apa - esenta de vanilie -coaja de lamaie rasa