Reteta prajitura polara

Reteta prajitura polara

Prăjitură cu cremă nuga. Rețetă simplă și delicioasă

Prăjitura cu cremă nuga este un desert delicios și ușor de preparat. Această rețetă folosește foi de napolitane și o cremă fină de nuga. E un deliciu ușor de preparat, perfect pentru orice ocazie.

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Prajitura "Cuburi de gheata"

De Paste am facut aceasta prajitura,a carei reteta am luat-o de pe blogul Ginettei,multumesc tare mult Ginette pentru reteta. E foarte buna,usor de pregatit si tare aratoasa. Pentru blat avem nevoie de: * 4 oua, * 1 lingura zahar, * 2 linguri cacao, * 2 linguri faina, * 1 lingurita zeama de lamaie, * 1/2 plic praf de copt. Pentru crema : * 1/2 pachet unt, * 1 plic budinca de vanilie, * 300 ml. lapte, * 2 linguri de zahar. * frisca dupa preferinte Pentru sirop: * 150ml. apa, * 2 linguri zahar, * 1 fiola esenta rom.

Prajitura cu mere - reteta bunicii

5 mere mari, 6 linguri de faina, 5 linguri de miere, 8 linguri de zahar, un pachet de unt, 3 oua, optional frisca.

Prăjitură cu gutui - cea mai simplă rețetă

Prăjitura cu gutui este un desert de sezon, ideal pentru zilele reci de toamnă. Este ușor de preparat, iar gustul ei echilibrat dintre dulce și acrișor o face perfectă pentru orice ocazie.Mai jos găsești cea mai simplă rețetă de prăjitură cu gutui, pe care o poate face oricine acasă, cu ingrediente accesibile.

Prăjitură cu iaurt și mere. Rețetă simplă și aromată

Dacă ești în căutarea unei prăjituri delicioase și ușor de pregătit, această prăjitură cu iaurt și mere este perfectă. Se pregătește rapid și este ideală pentru orice moment al zilei.

Galatopita - Prăjitura cu griș și lapte - rețeta originală

Galatopita, cunoscută și ca galopita sau prăjitura cu griș și lapte, este o rețetă tradițională grecească, extrem de populară în regiunea Peloponez, mai ales în perioada Paștelui.Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie să știi că are un gust bogat, o textură unică și un parfum care îți va inunda bucătăria. Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc deserturile simple, dar pline de savoare.

Prajitură cu mac și glazură de ciocolată

Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Prajitura simpla cu piersici

26 linguri ulei 30 linguri apa 30 linguri zahar 1 praf de copt(in reteta scria 3) 2 cani nuca de cocos(eu am folosit doar 100 g ) 26 linguri faina coaja de lamaie zeama de lamaie piersici

Prăjitură cu prune răsturnată - cea mai simplă rețetă

Prăjitura cu prune răsturnată – un desert simplu și aromat, care se face rapid și ușor. Prunele caramelizate îi dau un gust unic, iar prăjitura poate fi transformată într-un tort, adăugând frișcă deasupra.

Prăjitură cu mac - cea mai simplă rețetă

Îți place gustul inconfundabil al macului? Atunci, această prăjitură cu mac e ideală pentru tine. E ușor de făcut, nu necesită ingrediente complicate și rezultatul e delicios. Perfectă pentru o gustare dulce sau când ai musafiri neașteptați.

Prăjitura Petre Roman. Rețetă tradițională cu foi și cremă de unt

Rețetă simplă pentru prăjitura Petre Roman: foi crocante, cremă de unt și glazură dulce. Perfectă pentru orice ocazie.

Prajitura cu afine

3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat

Prăjitură cu urdă și stafide - rețetă delicioasă și ușor de preparat

Descoperă rețeta de prăjitură cu urdă și stafide, un desert simplu și delicios. Perfectă pentru orice ocazie, această prăjitură este irezistibilă.

Prăjitura Parlament. Rețeta pas cu pas pentru un desert spectaculos

Învăță cum să prepari delicioasa prăjitură Parlament acasă! Rețeta detaliată pentru un desert impresionant, cu straturi bogate și o cremă fină, perfect pentru orice ocazie specială.

Prajitura cu visine de sezon

6 galbenusuri300 g zahar1 cub margarina Rama1 praf de copt250 ml lapte300 g fainacoaja razalita fin de la o lamaieun praf de sarevisine, in functie de marimea tavii- reteta este pentru o tava cu dimensiunea de 30cm/ 40cm4 plicuri zahar vaniliat pentru pudrat cand este gata

Prăjitură Fanta - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Prăjitura Fanta este una dintre cele mai arătoase prăjituri pe care le puteți face acasă. Se prepară ușor, iar combinația de blat negru, cremă albă și jeleu galben este irezistibilă.

Prajitura cu stafide si ciocolata

400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj

Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie

Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.

Prajitura Cu Soc

Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.

Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea - rețetă de post

Prăjitură de post cu foi de zahăr ars și cremă de cafea. Un desert simplu și gustos, ușor de făcut, perfect pentru perioadele de post și momentele de răsfăț.

Prăjitură Regina Maria - rețetă din caietul bunicii

Dintre toate deserturile, prăjiturile făcute după rețete vechi, transmise din generație în generație, au un gust aparte. Este și cazul acestei prăjituri, Regina Maria, o prăjitură deosebită pe care o cunosc bunicile și chiar străbunicile noastre. Rețeta originală se găsește doar în cărți de bucate foarte vechi sau în caietele cu rețete ale bunicilor noastre. Variantele de rețete de pe internet sunt apropiate de rețeta originală și respectă modul de preparare și gustul atât de popular în urmă cu zeci de ani. 

Prăjitură cu cremă de ness - rețetă de post

Prăjitura cu cremă de ness este o alegere excelentă pentru orice ocazie, mai ales când vrei ceva gustos chiar și în perioadele de post.

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)

Desert"Curcubeu" de jeleu

O alta reteta din "Bucataria lui Manal"( Manal Al Alem) care este foarte usor de executat si foarte aspectuoasa pentru copii. http://www.manalonline.com/recipe.php?c_action=recipe&rec_id=536 Singurul "minus" ar fi timpul lung de preparare deoarece straturile alternative de jeleu trebuie lasate sa se inchege la frigider cel putin 45 de minute fiecare. Avem nevoie de : -1 cana de lapte(235 ml) -3 linguri de lapte praf de cocos -6 si 1/4 cani de apa fierbinte -5 pachete de jeleu cu arome diferite -o forma Bundt de prajitura

Prajitura delicioasa cu capsune

Pentru blat:6 oua,6 lg.apa,12 lg zahar,1/2 plic praf de copt,12 lg faina Pentru crema;500 ml frisca,500 gr capsuni (proaspete sau congelate),1 plic gelatina,150 ml lapte,100 gr zahar,sirop pentru insiropat prajitura Pentru decor100 ml frisca, 50 gr ciocolata

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Prajitura cu crema de biscuiti

un blat de pandispan (dupa reteta: 5 oua, 10 Lg. zahar, 5Lg ulei, 5 Lg apa fiarta, 10 Lg faina),Crema:300g biscuiti, 250g zahar, 200g unt, 1 ceasca de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu varf de ness), 150g nuca.Glazura:3 Lg cacao, 3 Lg apa fiarta (daca iese o glazura prea tare, mai puteti adauga putina apa), o lingura de ulei.

Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie

Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie, pe care le mâncam când eram mici, fac parte din această categorie. Astăzi vă propunem să ne aducem aminte de prăjitura Boema și să recreăm rețeta ei, acasă.  Prăjitara Boema este o clasică a cofetăriilor și era foarte populară în perioada comunistă. De fapt, ca rețetă și mod de preparare, nu este altceva decât un fel de amandină sub altă formă și cu alt nume, ornată cu frișcă. Dar este delicioasă și merită să o încercați!

Pytt i panna

Aceasta reteta o prepara suedezii lunea din ce ramane in frigider dupa weekend: "pytt in panna = pune in tigaie" Reteta pentru 4-6 persoane: 9-12 cartofi fierti reci 300 g de bacon/slanina/carne prajita ori fiarta/sunca/salam/carnati sau orice fel de carne aveti la indemana 2 cepe 1 lingurita sare cateva fire de patrunjel piper 2 linguri ulei

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Prajitura aromata cu pere intregi

Ingrediente pentru pere:3 pere mari si ferme, 750ml vin alb sec, 250g zahar, 4 cuisoare, 3 stelute de anason, 8 pastai de cardamon, 2 bete de scortisoaraPentru prajitura:200g unt, 200g zahar, 4 oua, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, 90g ciocolata amaruie

Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel

Pentru prajitura cu banane:175g unt175g zahar brun110g zahar tos1/2 lingurita scortisoara3 banane coapte ine3 oua300g faina1 lingurita praf de coptPentru sosul caramel:375ml frisca lichida135g zahar brun

Prăjitura Albă ca Zăpada - rețeta tradițională

Prăjitura Albă ca Zăpada este una dintre cele mai populare și iubite prăjituri din bucătăria românească. Poartă acest nume pentru că atât crema, cât și foile și decorul de deasupra sunt albe.

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Prajitura fina de ciocolata

Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

1 cana zahar 1 cana faina alba 1 cana gris 1/2 plic praf de copt 1,5 kg mere 2 pliculete zahar vanilat scortisoara dupa gust 100 g unt ulei pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Prajitura cu cocos si ciocolata

* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)

Prăjitură cu gem. Rețetă simplă de post

 Dacă ții post, ești vegan sau pur și simplu vrei un desert rapid, această prăjitură cu gem este perfectă.

Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert

Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!

Prăjitură 7 minute în Rai

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Prăjitura Buturugă - rețeta originală de ruladă cu cremă de Crăciun

Prăjitura Buturugă este un desert de Crăciun spectaculos, făcut dintr-un aluat pufos rulat cu cremă delicioasă și acoperit din belșug cu glazură de ciocolată.

Prăjitură cu morcovi - cea mai simplă rețetă

Încearcă cea mai simplă rețetă de prăjitură cu morcovi! Moale, aromată și ușor de făcut, această prăjitură cu cremă de brânză e ideală pentru orice ocazie.

Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți

Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.