Sarmale cu hrisca si orez
Sarmale cu hrisca si orez retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si orez si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca, somon cu orez si legume, broccoli cu orez si cascaval, retete cu faina de hrisca, prajituri cu faina de hrisca, sarmale cu ghebe, sarmale dietetice cu ciuperci, orez cu lapte simplu, orez chinezesc cu pui.Hrișca îngrașă? Câte calorii are hrișca și care este porția zilnică recomandată
Vezi câte calorii are hrișca și ce cantitate de hrișcă ar trebui să conțină o porție ca să nu ai probleme cu greutatea.
Paine cu nuci si hrisca
Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar
Garnitura de hrisca cu sos de peste
o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Sarmale cu hrișcă si ghebe
Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.
Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac
* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper
Cât orez se pune la sarmale
Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca
400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta
Sarmale cu ciuperci si migdale
50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate
Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă
Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.
Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase
Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust
Sarmale cu orez si cimbru
-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional
Sarmale Delicioase Cu Hribi Si Carne
2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez) 3 linguri ulei de masline 300gr.concentrat de rosii cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.
Sarmale de post în stil grecesc
Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!
Dieta cu hrișcă. Poți să slăbești până la 8 kg într-o săptămână
Dacă vrei să slăbești rapid, încearcă dieta cu hrișcă! Hrișca este o sursă excelentă de proteine și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp.
Sarmale umplute cu mix de carne
2 verze murate,1 kg carne tocara mixta,2 cepe,200 gr orez,cimbru, bulion, costita afumata
Sarmale cu pasat
3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata
Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.
Sarmale cu spanac
1 kg spanac, 5 cepe, 2 morcovi, 350gr orez, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 lingura de faina, frunze de vita de vie
Hrișcă cu legume la tigaie
Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.
Sarmale sarbesti
un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru
Sarmale in foi de varza, la slow cooker
1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Sarmale de post cu orez și varză murată
Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos.
Sarmale cu carne si ciuperci in dovleac
600 grame carne de porc putin grasao varza murata mare, cu foile subtiriun dovleac placintar mare cat sa incapa totusi in cuptor (al meu a fost mai mic )afumatura (aici intra ce vreti/aveti dintre : slanina, costita, bacon,...) dupa placerea fiecaruia2-3 cepe500 grame ciuperci4 morcovi5 rosii3 linguri pasta de tomate1-2 cani bors1-2 pahare vin alb sec2 maini de orez pentru sarmalutele cu carne4 maini de orez pentru sarmalutele cu ciupercistafide cate vremo legatura de mararo legatura de patrunjelcateva crengute de cimbruuleisare, piper
Sarmale ardelenești pentru Crăciun
Sarmalele ardelenești se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină.
Sarmale cu afumatura
1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare
Sarmale de post, aromate cu menta
250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.
Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării
Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.
Sarmale cu costita de miel in cuptor
- 1.5kg costita de miel - 700-800gr frunze vita de vie - 500gr carne tocata - 100gr orez american - o ceapa mare - 2 ardei rosii dulci mari - 1-1.1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita piper negru - sucul de la 2 sau 3 lamai - 2 cubulete knorr - 200gr apa
Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios
Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac
Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit.
Sarmale cu ciolan
Ingrediente 1 varza (1,5-2 kg) 1000 gr carne tocata de porc 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat marar cimbru 150 ml bulion rosii proaspete sau congelate sare piper 350 gr orez 2 lingurite sare 2 lingurite vegeta 1 lingurita piper 2 cepe medii 2 linguri ulei 1 lingurita boia
Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă
Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.
Sarmale cu jambon afumat
500 g carne tocata (porc sau amestec) 500 g jambon afumat 200 g carnati cabanos 200 g orez 2 verze murate 2 cepe 2 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 300 ml bulion 100 ml ketchup 5 linguri ulei cimbru foi de dafin boia dulce si iute sare piper paprika
Sarmale cu orez in foi de varza dulce
1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate) 3 cepe 3-4 linguri de marar tocat 250 g orez 2-3 linguri pasta de tomate sau bullion 150-200ml suc de rosii 2-3 rosii 2 buc. ardei gras (eu am folosit ardei congelat rosu si verde) 100-150 ml ulei 2-3 linguri stafide 3-4 linguri miez de nuca macinat mai mare sare,piper,ienibahar,condimente(cimbru,tarhon) 7-8 piper boabe 5-6 coriandru boabe 3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru bors dupa gust (eu am folosit 250 ml)
Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată
Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.
Câtă carne se pune la sarmale?
Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.
Sarmale de post cu soia
O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia. Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.
Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce
1 varza dulce de 2-2,5 kg 400 g carne de curcan tocata 100 g carnat afumat 2 cepe 50 g orez 2 rosii 1 ardei rosu mic 50 ml ketchup de rosii si ardei 300 ml bulion 1 legatura marar sare piper paprika condimente pentru sarmale 3-4 lingurite faina 50 ml ulei
Fulgi de hrișcă cu iaurt - un mic dejun sănătos și rapid
Fulgi de hrișcă cu iaurt sunt o alegere nutritivă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei. Hrișca este o sursă bogată de proteine, fibre, minerale și antioxidanți, fiind apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății. Combinația cu iaurt adaugă proteine de calitate și probiotice, care susțin digestia și sistemul imunitar.
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci
1 kg carne tocata de curcan 1 borcan mic cu ciuperci intregi 6-7 cepe mari 4 morcovi 3/4 cana orez 1 ardei kapia 1 legatura marar 2 legaturi patrunjel sare piper 5-6 linguri pasta de tomate 2 foi de dafin 1/2 lingurita busuioc uscat 1/2 cana ulei 2 oua 10 ardei micuti 2 verze bors
Orez asortat cu legume
1 castron mic de mazare2 cepe mariAlbitura1 dovlecel mic1 ardei rosu1 ardei verde1 morcovOrez albOrez rosuOrez negruCurrySos de soia dulceSos de soia sarat1 bucata ghimbir proaspat