Sarmale cu hrisca si orez
Sarmale cu hrisca si orez retete: cum gatesti sarmale cu hrisca si orez si cele mai gustoase retete de sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca, somon cu orez si legume, broccoli cu orez si cascaval, retete cu faina de hrisca, prajituri cu faina de hrisca, sarmale cu ghebe, sarmale dietetice cu ciuperci, orez cu lapte simplu, orez chinezesc cu pui.Hrișca îngrașă? Câte calorii are hrișca și care este porția zilnică recomandată
Vezi câte calorii are hrișca și ce cantitate de hrișcă ar trebui să conțină o porție ca să nu ai probleme cu greutatea.
Paine cu nuci si hrisca
Pt. painea cu nuci si hrisca avem nevoie de:-1 cub drojdie/ 1 pliculet drojdie uscata (7 grame)-50 ml apa calduta-75 gr. faina de hrisca-75 gr. faina de nuci-faina de grau integrala cat cuprinde-1 lingurita sare-1 praf zahar
Garnitura de hrisca cu sos de peste
o cescuta hrisca 2 cesti apa o ceapa capete de peste (cap coada) un morcov un pastarnac 2 catei usturoi sare piper oregano foaie de dafin
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată
Clătite vegane cu hriscă și sos de ciocolată - o combinație de ingrediente sănătoase și delicioase, perfectă pentru un mic dejun sau o gustare.
Pilaf de hrișcă - gustos și plin de nutrienți
Experimenteză savoarea pilafului de hrișcă, un preparat gustos și plin de nutrienți. Încearcă rețeta și descoperă cât de delicios poate fi acest fel de mâncare.
Sarmale cu hrișcă si ghebe
Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.
Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac
* 200 g hrisca* 200 g mac* 2 dovlecei mici* 2 morcovi* 2 oua* 1 lingurita gris* 1 ceapa mica* 1 catel usturoi* cateva fire de patrunjel verde* putin cimbru verde* sare de mare* piper
Cât orez se pune la sarmale
Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.
Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca
400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta
Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă
Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.
Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase
Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.
Ciocanele de pui cu hrisca si legume
800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust
Sarmale de post în stil grecesc
Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!
Dieta cu hrișcă. Poți să slăbești până la 8 kg într-o săptămână
Dacă vrei să slăbești rapid, încearcă dieta cu hrișcă! Hrișca este o sursă excelentă de proteine și fibre care te ajută să te simți sătul mai mult timp.
Hrișca - ce este și cum se prepară. Beneficii și contraindicații
Descoperă tot ce trebuie să știi despre hrișcă: ce este, cum se prepară, unde se găsește, beneficii și contraindicații. Află cum se gătește hrișca + idei de rețete.
Hrișcă cu legume la tigaie
Hrișca cu legume trase la tigaie este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă vegetariană sau vegană.
Sarmale sarbesti
un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru
Sarmale in foi de varza, la slow cooker
1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate
Piure De Hrisca Cu Legume Uscate Si Mirodenii (raw Vegan)
300 g hrisca hidratata 8 de ore in apa de izvor 1 pahar apa de izvor 2 linguri sos de soia (Shoyu) 3 linguri rosii uscate conservate in ulei de masline 2 linguri ardei capia uscati macinati fin 3 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingura pulbere usturoi deshidratat 1 lingura de patrunjel verde tocat marunt sau 1/2 lingura patrunjel uscat maruntit 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei extra virgin de masline piper negru macinat dupa gust piper rosu boabe pentru ornare
Sarmale de post cu orez și varză murată
Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos.
Sarmale ardelenești pentru Crăciun
Sarmalele ardelenești se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină.
Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării
Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez
Sarmale de post în foi de viță cu ciuperci și orez, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor.
Hriscă cu lapte. Un mic dejun nutritiv și delicios
Hrisca cu lapte este alegerea perfectă pentru mic dejun nutritiv și delicios. Vezi ingredientele și pașii de preparare.
Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac
Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit.
Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă
Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.
Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată
Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.
Câtă carne se pune la sarmale?
Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.
Sarmale de post cu soia
O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia. Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.
Fulgi de hrișcă cu iaurt - un mic dejun sănătos și rapid
Fulgi de hrișcă cu iaurt sunt o alegere nutritivă și sănătoasă pentru micul dejun sau gustările din timpul zilei. Hrișca este o sursă bogată de proteine, fibre, minerale și antioxidanți, fiind apreciată pentru beneficiile sale asupra sănătății. Combinația cu iaurt adaugă proteine de calitate și probiotice, care susțin digestia și sistemul imunitar.
Paine Rustica (raw Vegan)
6 cani hrisca hidratata 8 ore in apa si macinata 2 cani faina integrala de orez rosu 1 cana seminte chia hidratate 2 ore in apa de izvor 1 cana nuca de brazilia hidratata 8 ore si maruntita in robotul cu lama in S 1/2 cana faina de migdale 2 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc) 1/2 cana pulpa de cartof dulce (rezultata de la suc) 1/2 cana faina din seminte de in 1/4 cana seminte de in hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor 3 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece sare de Himalaya dupa gust
Orez asortat cu legume
1 castron mic de mazare2 cepe mariAlbitura1 dovlecel mic1 ardei rosu1 ardei verde1 morcovOrez albOrez rosuOrez negruCurrySos de soia dulceSos de soia sarat1 bucata ghimbir proaspat
Sarmale tradiționale de porc în foi de varză acră
Sarmalele tradiționale de porc în foi de varză acră sunt unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare din bucătăria românească.
Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide
Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.
Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ
Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?
Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată
Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.
Tocanita de soia cu orez
1 cana orez, 100 gr soia cuburi, 1 ardei, 2 cepe, sare, piper, patrunjel, 50 ml ulei, 1 lg zarzavat pentru tocanite (contine morcov ras si telina)
Orez armenesc
1 cana fidea, se rupe in bucati mici 1/4 cana unt 2 1/2 apa 1 cana orez cu bobul lung sare piper 1 cub de gaina (Maggi sau Knorr)
Tofu cu orez
200 gr tofu, 100 gr orez, 1 ceapa, sare, piper, vegeta, 20 ml ulei de masline, 1 lingurita chimen macinat
Sarmale grecești în foi de varză cu sos de ou și lămâie
Sarmale grecești în foi de varză cu un sos de ou și lămâie sunt unul dintre preparatele tradiționale grecești. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Orez cu miere si legume
1 cana orez, 2 morcovi, 2 lg miere de albine, 1 ardei gras, 1 ceapa, 30 ml ulei de masline, sare, piper, vegeta
Orez a la cubana
- orez - oua - bulionputin mai gros - sare
Garnitura de orez si mazare
* 250 g orez * 400 g mazare * 1 ceapa violeta * 3-4 linguri de ulei de masline * sare * piper * marar tocat * 500 zeama de ciuperci(din congeltor,preparata de mine)