Tocinei de cartofi
Tocinei de cartofi retete: cum gatesti tocinei de cartofi si cele mai gustoase retete de tocanita de cartofi, mancare de cartofi, ciorba de cartofi, mancarica de cartofi, tocanita de rata cu cartofi, musaca de cartofi cu branza, mancare de post din cartofi, peste la cuptor pe pat de cartofi, carne de porc cu cartofi la cuptor in punga, mancare cartofi.Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin
5 cartofi potriviti, 2 oua, o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta), 2 linguri pesmet, sare, rozmarin, plante aromatice de la Provance, o lingurita de legume deshidratate, ulei
Tocinei crocanți de cartofi - rețeta care a cucerit internetul
Dacă ai cartofi în casă, deja ai baza pentru o masă delicioasă. Tocineii crocanți sunt una dintre cele mai simple și iubite rețete pe bază de cartofi. Sunt ușor de făcut, ieftini și merg la orice masă. Se fac repede și sunt pe placul tuturor, de la cei mici până la adulți.
Cum să faci piure de cartofi PERFECT
Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.
Cartofi franțuzești la cuptor
Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete? Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.
Salată bavareză cu cartofi și ouă
Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi.
Cartofi cu rozmarin în tigaie
Cartofii cu rozmarin în tigaie sunt printre cele mai bune rețete de cartofi prăjiți. Îi poți mânca lângă carne, pește sau chiar singuri, cu o salată. Se fac repede și sunt foarte gustoși.
Cartofi Duchess
Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții. O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură.
Mancare de cartofi cu masline
500 g cartofi 1 morcov 1 ardei rosu/galbe/portocaliu 1 ceapa 150 g masline 1 cana bulion Sare,piper Patrunjel
Placinta spaniola cu cartofi
Pentru 2 portii: 2 cartofi (potriviti ca marime); 100 g de unt (sau o jumatate de pachet); o ceapa; 6 oua; sare
Cartofi cu salvie la cuptor
vreo 800-1 kg cartofi ulei de masline sare, salvie maruntita
Cartofi la cuptor in stil mediteranean
900 g cartofi taiati in sferturi4 linguri ulei2 linguri suc lamaie8 catei usturoi necuratati1 lingura sare grunjoasa400 g rosii mici150 g masline¼ lingurita rozmarin
Cartofi umpluti cu ciuperci si legume
10 cartofi1 kg ciuperci proaspetepatrunjelfire de ceapa verde1 cepa mica1 ardei rosu2 linguri bulion1 ousarepiper
Bulete de cartofi cu cașcaval
Atunci când ai poftă de o gustare rapidă și delicioasă, aceste bulete de cartofi cu cașcaval sunt ideale. Se fac foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt geniale atunci când aveți de pregătit o petrecere sau un aperitiv pentru musafiri. Buletele de cartofi cu cașcaval sunt foarte de efect, arată extrem de bine în farfurie și pot fi servite simple, cu sosuri sau ca garnitură pentru o friptură pe grătar.
Cartofi la cuptor cu ceapă și morcovi
Cartofii la cuptor sunt un preparat clasic, iubit de toată lumea. Însă, adăugând ceapă și morcovi, îi transformăm într-o garnitură delicioasă sau un fel principal vegetarian sățios.
Cartofi bavarezi
1 kg cartofi, 200 ml smantana, 100 g cascaval ras, 1 lingura de ceapa rosie razuita, 250 g carnati + 5 bucati de 8-10 cm lungime, 1 lingura de ulei, sare.
Budinca de cartofi noi in straturi
10 cartofi,1/2 kaizer,5 oua,2 ardei grasi verzi,2 ardei grasi rosii,100 g cascaval,ulei de masline
Budinca ruseasca de cartofi
5 cartofi mari 3 oua 200 gr branza de burduf 200 gr smantana sare, piper dupa gust
Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.
Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior
Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii.
Dieta cu cartofi. Cum slăbești 1kg pe zi mâncând numai cartofi
Dieta cu cartofi este un regim pe termen scurt, care promite o scădere rapidă în greutate. Află cum să pierzi până la 1 kg pe zi, mâncând numai cartofi.
Cartofi fondanți la cuptor
Cartofii sunt, fără doar și poate, cea mai versatilă legumă. Se pot prepara în zeci, poate chiar sute de feluri și, atunci când v-ați plictisit de ei, mai descoperiți o rețetă nouă. Se potrivesc de minune pe post de garnitură pentru aproape orice fel de carne și sunt nemaipomeniți la cuptor, rumeniți și crocanți. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, dar delicioasă. Cartofi fondanți sau, altfel spus, cartofi în unt, la cuptor. Se fac ușor, iar la final veți obține o porție de cartofi rumeniți, crocanți, înconjurați de un sos delicios de unt, usturoi și verdețuri.
Cartofi quattro formaggi la cuptor
Combinația de cartofi sau paste cu brânzeturi este întotdeauna una irezistibilă. Fie că vorbim despre cartofi gratinați, cartofi franțuzești sau cartofi quattro formaggi, cum este această rețetă, veți obține un fel de mâncare delicios, consistent și potrivit pentru orice masă. Puteți folosi orice fel de brânzeturi aveți la îndemână în momentul respectiv, dar este ideal să combinați brânzeturi moi cu brânzeturi cu textură tare.
Tarta cu praz si cartofi
500 gr aluat fraged,1 ou,3 cartofi,1 fir de praz,200 gr smantana,150 gr cascaval,sare, piper
Piure de cartofi cu usturoi copt
Piureul de cartofi este o garnitură pe cât de comună, pe atât de versatilă. Îl puteți personaliza foarte ușor și îi puteți da de fiecare dată o aromă nouă. Piure cu trufe, piure cu parmezan sau piure cu usturoi copt - iată doar câteva idei pentru a transforma cea mai banală garnitură într-una specială. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de piure de cartofi cu usturoi copt, inspirată din bucătăria franceză. Opțional, puteți adăuga și cașcaval în el. Secretul acestui piure este usturoiul copt, care îi dă o aromă deosebită, dulceagă și plăcută.
Gulas de cartofi
2 cepe potrivite 2 morcovi jumate de ardel rosu jumate de ardel verde 400-500 g carne de vita un carnat 800-1000 g cartofi ulei sare piper boia condimente pt cartofi 2 lg de secretul gustului
Pommes Aligot - cea mai tare combinație între piure de cartofi și brânză
Pommes Aligot, sau cel mai apetisant mod de a găti piureul. Francezii au avut ideea de a pune în aceeași combinație piureul de cartofi și brânzeturile, iar rezultatul e fabulos. Pommes Aligot, sau acel piure gumat și elastic pe care îl vedem peste tot pe rețelele de socializate în ultima vreme, este rețeta pe care trebuie să o încerci, dacă ești fan brânză și dacă te-ai plictisit de piureul de cartofi banal. Așa cum spuneam, rețeta este una de inspirație franțuzeasă și, în varianta originală, se face cu brânză Tomme de Laguiole sau Tomme d'Auvergne, tipuri de brânză specifice sudului Franței și care nu prea se găsesc în alte părți. Dar cum rețeta a devenit internațională și a făcut înconjurul lumii, bucătarii au adaptat-o și se poate face cu orice brânză cremoasă, dar ideală este o combinație de Gruyere cu mozarella.
Crochete de cartofi cu cașcaval
Atunci când aveți poftă de o gustare rapidă sau de un aperitiv de efect, aceste crochete cu cașcaval vă scot din încurcătură. Se fac ușor, sunt delicioase și le puteți prepara pentru orice ocazie. Le puteți servi și simple, sau alături de un pahar de bere, pe post de gustare, în timp ce vizionați un film. În plus, crochetele de cartofi cu cașcaval reprezintă un preparat economic, pentru care aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână, acasă.
Cachelada de Leon (cartofi noi cu chorizo)
4 cartofi noi medii250g chorizo2lg patrunjel tocatulei de maslinesare grunjoasa
Cartofi cu sos de rosii
1 kg cartofi, 1 ceapa mijlocie, 2-3 catei de usturoi,1 lingura de bulion de rosii, ulei, sare, piper
Cartofi la cuptor, în crustă de parmezan
Nimic nu se compară cu o porție de cartofi rumeniți în cuptor, condimentați și asezonați cu ce vă place. Îi puteți servi în orice combinație, ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine. Cartofii sunt delicioși la orice oră și cu orice ocazie. Unde mai pui că sunt atât de versatili și există atâtea rețete, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi cu crustă de parmezan și condimente. Un fel de mâncare delicios, simplu de făcut și care vă va cuceri garantat.
Cartofi umpluti la cuptor
4 cartofi potriviti100 g sunca100 g cascaval50 g branza sarata1/2 ardei rosu2 ciuperci potrivite1/2 ceapa rosiepipersareuleimargarinaSos smantana:200 g smantana2 catei de usturoioregano
Salată de cartofi cu ceapă și maioneză
Rețeta simplă de salată de cartofi cu ceapă și maioneză, pe care o puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. O puteți prepara cu cartofi noi sau vechi.
Cartofi in crusta de mustar
1 kg de cartofi noi3 linguri de mustar3 linguri de uleisare si piperbusuioc3 catei de usturoi
Spirale de cartofi cu chilli și brânză
Atunci când vine vorba despre street food, este imposibil să nu fi văzut măcar, dacă nu să fi gustat, celebrele spirale de cartofi. Crocante, aromate, delicioase și spectaculoase, aceste gustări se pot face foarte simplu și acasă. Aveți nevoie de niște cartofi lunguieți și puțină îndemânare pentru a-i tăia cât mai subțire.
Cartofi umpluți cu bacon și cheddar
Atunci când te gândești la cartofi, îți vin în minte o mulțime de combinații de gusturi și de rețete pentru a-i savura. Una dintre cele mai versatile legume, cartoful este și preferata românilor. Nu degeaba este cea mai vândută legumă pe piața de la noi. Trecând de banalii cartofi prăjiți sau piure de cartofi, există atât de multe rețete cu cartofi, încât ne-ar trebui un capitol dedicat doar lor. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar gustoasă și sățioasă, de cartofi la cuptor, umpluți cu brânză cheddar și bacon. Un prânz sau o cină delicioasă, care va fi pe placul tuturor și care nu mai are nevoie de nimic altceva, poate doar o salată de crudități. Aroma de cartof copt și gustul de brânză topită în cuptor nu au cum să vă lase indiferenți, așa că vă invităm să încercați această rețetă și să ne scrieți în comentarii cum vi s-a părut.
Cartofi copți în coajă, cu unt și parmezan
Cartofii copți întregi, în coajă, ne amintesc de gustul copilăriei și de poveștile la gura sobei. Cine a crescut la țară asociază cartoful copt cu iarna și cu focul în sobă și cu toate amintirile din acea vreme. Cartofii copți în coajă au o aromă și o textură aparte, chiar dacă nu aveți la îndemână un foc de lemne. Ei pot fi făcuți la fel de bine și în cuptor și sunt delicioși, mai ales în sezonul rece. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi copți cu unt și parmezan, aromați, crocanți și perfecți atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.
Pancakes de cartofi cu parmezan
Cartofii te pot salva din orice situație, atunci când nu mai știi ce să gătești. E suficient să dai o căutare pe internet și vei găsi zeci, poate chiar sute de rețete pe bază de cartofi, dincolo de clasicele pe care le cunoaște toată lumea, adică piure, cartofi prăjiți sau la cuptor. Astăzi vă propunem o rețetă ușoară, delicioasă și foarte atractivă. Pancakes de cartofi cu parmezan, pe care le puteți savura ca gustare, ca garnitură, sau alături de un sos. Sunt ușor de făcut și merită să le încercați!
Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e foarte ușor să dați greș. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie cremos, pufos și aerat, să nu aibă o textură prea apoasă sau prea tare. O greșeală pe care mulți o fac atunci când prepară piureul de cartofi este că folosesc mixerul. Acest lucru face ca amidonul din cartofi să se elibereze și piureul să capete un aspect și gust gumat, cauciucat. Țineți cont de recomandările de mai jos, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, și veți obține cea mai fină și delicioasă garnitură pentru friptura voastră.
Tarta cu cartofi si kaiser
-250 gr faina+2 linguri -120 gr unt+50 gr -350 ml lapte -50 ml apa calduta -6-7 cartofi mici -2 cepe rosii -3 linguri ulei -300 gr bacon afumat -2 oua -sare,piper
Friptura de vita cu cartofi noi la cuptor
1 kg cartofi noi ( din cei mici) 1 kg carne vita proaspata 200 gr arpagic cateva fire usturoi 1 cana vin condimente friptura dafin ulei masline condimente cartofi 1 cana apa
Cartofi în stil italian, cu usturoi și parmezan
Cartoful este una dintre cele mai comune și iubite legume din bucătăria românească. Nici nu e de mirare, având în vedere în câte feluri poate fi gătit și savurat și cât de ușoare sunt rețetele pe bază de cartofi. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi în stil italian, cu ierburi aromatice și parmezan, rumeniți în cuptor. Sunt ușor de făcut și se potrivesc perfect lângă o friptură sau pur și simplu, fără nimic lângă.
Rosti de cartofi - de post
Rețetele cu cartofi sunt foarte versatile, delicioase și bine-venite cu orice ocazie și la orice masă. Fie că le consumăm pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, de dulce sau de post, un lucru e sigur: nu ai cum să te saturi vreodată de cartofi. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una dintre cele mai simple și la îndemână. Aveți nevoie doar de cartofi, condimente și puțin ulei și, în cel mai scurt timp, veți obține un preparat delicios și simplu.
Gatto Di Patate, Tort Sarat De Cartofi
1,200 kg cartofi fainosi (galbeni) 4 oua 100 gr parmezan 50 gr pecorino 125 gr unt 150 gr salam sau prosciutto cotto 1 pahar lapte 200 gr mozzarella sare piper pesmet si unt pt tapetat
Piure de cartofi by Jamie Oliver
4-5 cartofi galbeni 1 legatura ceapa verde 15o ml lapte 2 linguri unt sare