Tocinei de cartofi

Tocinei de cartofi retete: cum gatesti tocinei de cartofi si cele mai gustoase retete de tocanita de cartofi, mancare de cartofi, ciorba de cartofi, mancarica de cartofi, tocanita de rata cu cartofi, musaca de cartofi cu branza, mancare de post din cartofi, peste la cuptor pe pat de cartofi, carne de porc cu cartofi la cuptor in punga, mancare cartofi.

Tocinei crocanti

6 cartofi 1 ou 1 lingura smantana 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit smantana

Tocinei de cartofi

10 cartofi mari o ceapa mare 4-5 catei usturoi patrunjel verde marar verde sare piper 2-3 linguri faina alba (sau mai mult ca sa fie legata compozitia) ulei pentru prajit

Tocinei la cuptor aromati cu rozmarin

5 cartofi potriviti, 2 oua, o bucata cascaval sau branza de oi(dupa preferinta), 2 linguri pesmet, sare, rozmarin, plante aromatice de la Provance, o lingurita de legume deshidratate, ulei

Cum să faci piure de cartofi PERFECT

Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.

Cartofi noi

un kg cartofi noi,o lingura unt sau 2-3 linguri ulei,patrunjel verde,mararsare.

Cartofi prajiti picanti

500 gr cartofi, 1 ceapa, 1 ardei iute, sare, ulei

Acordeoane din cartofi

6 cartofi, 50g unt, 200g salam, 3 triunghiuri de branza topita

Cartofi mortali

4-5 cartofi,200 gr carne3 ouasare, piper, usturoi

Cartofi franțuzești la cuptor

Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete?  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.   

Cartofi prajiti spiromati

500 g cartofi 1/2 pahar de ulei

Sufleu de cartofi simplu

Pentru 5 portii:cartofi - 1 kgceapa - 100 goua - 3 bucatiulei - 300 ml

Cartofi frantuzo - secuiesti

6 cartofi mari fierti 4-6 oua fierte tari o cutie mica de smantana 1 carnat secuiesc sare

Cartofi a la Cretu

500g cartofi, 3-4 oua, 3-4 catei de usturoi, 150g cascaval/telemea, 150g mezeluri – resturi

Cartofi extra cu ou

5 cartofi mari 150 ml ulei 4 oua 2 linguri smantana sare, piper

Musaca de omleta cu cartofi

5 cartofi medii,3-4 ouabranza/cascaval,kaizer,patrunjel-dupa gust

Salată bavareză cu cartofi și ouă

Salata bavareză este o combinație delicioasă de cartofi, ouă fierte și maioneză. Se face ușor, dar nu este o combinație ușoară și pentru digestie sau pentru siluetă. Salata bavareză are destul de multe calorii, așa că trebuie consumată cu moderație. Dacă vreți să preparați o variantă mai light a ei, puteți înlocui maioneza clasică cu o maioneză light sau chiar cu un iaurt slab în grăsimi. 

Cartofi afumati cu zama alba

o ceapa mica, un morcov, putin ulei, apa, putina vegeta, cartofi, costite afumate, smantana

Gratin de cartofi aromati

675g cartofi2 rosii125g branza cheddar, razuitasare si pipercondimente (cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel)150ml smantana70g mozzarella

Cartofi piure

1/2 kg de cartofi, 150 ml de lapte, sare, patrunjel

Cartofi noi cu omleta de legume

5 cartofi potriviti,2 oua,2 cepe verzi,marar,usturoi verde,carnati,branza,rosie,castravete,sare,piper.

Karottengemse, mancarica de morcovi si cartofi

morcovi si cartofi in cantitati egale, ceapa cam 1/3 din morcovi sau cartofi, smantana groasa, supa de legume sau apa simpla, ulei - de care ne place, sare,piper,patrunjel.

Cartofi pai cu calorii putine

2 cartofi mari 2 linguri ulei condimente

Cartofi Duchess

Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții.  O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Gratin de cartofi

1kg cartofi2 cepe3 catei usturoi pisati400ml smantana(200ml smantana acra si 200ml smantana pentru frisca)100g gouda razuit1ousare,piper.

Cartofi "prăjiți" la cuptor - crocanți și aromați

Aproape că nu există cineva care să poată refuza o porție de cartofi prăjiți. Fie că îi servim simpli sau pe post de garnitură, cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, mai ales că se prepară ușor și sunt ieftini. Singurul lor defect este că îngrașă și sunt nesănătoși, mai ales dacă îi prăjim în baie de ulei. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de cartofi prăjiți la cuptor, crocanți și rumeniți, cu foarte puțin ulei. Sunt o alegere ideală, mai ales pentru copii și mesele lor, pentru a transforma un preparat nesănătos într-unul inofensiv. 

Mancare de cartofi cu masline

500 g cartofi 1 morcov 1 ardei rosu/galbe/portocaliu 1 ceapa 150 g masline 1 cana bulion Sare,piper Patrunjel

Placinta spaniola cu cartofi

Pentru 2 portii: 2 cartofi (potriviti ca marime); 100 g de unt (sau o jumatate de pachet); o ceapa; 6 oua; sare

Cartofi cu salvie la cuptor

vreo 800-1 kg cartofi ulei de masline sare, salvie maruntita

Cartofi Astoria

1 kg cartofi, 1 rosie, 1 morcov mic, 1 ardei iute, 1 ceapa mare, 1 manunchi de patrunjel, 1 lingurita boia de ardei, putin ulei, sare/vegeta, piper.

Cartofi crocanti cu malai

0,5 kg cartofi,200 g faina de malaisare,putin ulei.

Cartofi la cuptor in stil mediteranean

900 g cartofi taiati in sferturi4 linguri ulei2 linguri suc lamaie8 catei usturoi necuratati1 lingura sare grunjoasa400 g rosii mici150 g masline¼ lingurita rozmarin

Chec aperitiv cu cartofi

1 kg cartofi 70 g unt 3-4 linguri pesmet sau faina 3 oua sare 300 g salam uscat cimbru busuioc uscat un ou pt uns

Cartofi cu soia

Morcov, telina,ceapa, pasta de rosii, cartofi, usturoi, marar, soia

Cartofi la cuptor cu marar

2-3 cartofi mari,taiati felii sare, piper marar uscat ulei

Bulete de cartofi cu cașcaval

Atunci când ai poftă de o gustare rapidă și delicioasă, aceste bulete de cartofi cu cașcaval sunt ideale. Se fac foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și sunt geniale atunci când aveți de pregătit o petrecere sau un aperitiv pentru musafiri. Buletele de cartofi cu cașcaval sunt foarte de efect, arată extrem de bine în farfurie și pot fi servite simple, cu sosuri sau ca garnitură pentru o friptură pe grătar. 

Cartofi umpluti cu ciuperci si legume

10 cartofi1 kg ciuperci proaspetepatrunjelfire de ceapa verde1 cepa mica1 ardei rosu2 linguri bulion1 ousarepiper

Cartofi Dauphinoise - combinația perfectă între crocant și cremos

Cartofii, una dintre cele mai consumate legume de către români și nu numai, se pot găti într-o mulțime de feluri. Sunt atât de versatili și există atât de multe rețete care conțin cartofi, încât e greu să alegi cum să îi savurezi. De la banalii cartofi pai, până la piure, musaca, wedges și până la rețete de inspirație franțuzească, așa cum este și cea despre care vorbim astăzi. O rețetă cremoasă de cartofi cu smântână și usturoi care, pe cât de pompos și complicat sună numele, pe atât de simplu se face. Ca să nu mai vorbim despre cât de gustoasă este! Cartofii Dauphinoise pot fi o garnitură excelentă, dar și un fel de mâncare în sine. Sunt sățioși, gustoși și nu mai au nevoie de nimic alături pentru a fi puși în evidență.

Cartofi bavarezi

1 kg cartofi, 200 ml smantana, 100 g cascaval ras, 1 lingura de ceapa rosie razuita, 250 g carnati + 5 bucati de 8-10 cm lungime, 1 lingura de ulei, sare.

Budinca de cartofi noi in straturi

10 cartofi,1/2 kaizer,5 oua,2 ardei grasi verzi,2 ardei grasi rosii,100 g cascaval,ulei de masline

Budinca ruseasca de cartofi

5 cartofi mari 3 oua 200 gr branza de burduf 200 gr smantana sare, piper dupa gust

Pastrav somonat cu cartofi noi

2 pastravi somonati 30 gr faina 500 gr cartofi noi ulei pt prajit (peste ,cartofi) sare

Soia pane cu piure de cartofi si telina

100 gr soia felii, 2 lg faina, vegeta, 500 gr cartofi, 1/2 telina,100 ml ulei

Parjolute de cartofi

5-6 cartofi mai maricei, 2 morcovi, 1 ceapa, 3-4 linguri de ulei, 3-4 linguri de pesmet, 2 oua, marar, sare, piper, boia dulce, praf de usturoi

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Cartofi umpluti cu sunca in coaja

12 cartofi mijlocii,1 lingura unt,2 galbenusuri,1 lingura branza rasa,100 g sunca sauparizer.

Pâine de casă cu cartofi - crocantă la exterior și pufoasă la interior

Nimic nu se compară cu o bucată de pâine caldă, făcută în casă și ruptă cu mâna, pe care întinzi unt sau cremă de brânză. Iar unul dintre cele mai gustoase feluri de pâine este cea cu cartofi, o pâine densă și sățioasă, care va fi pe placul întregii familii. Pâinea cu cartofi este un sortiment de pâine de inspirație germană și are o aromă ușor dulce, datorită amidonului din cartofi. Trebuie să alegeți cartofii sfărâmicioși, cu o textură uscată, care nu vor absorbi foarte multă apă în timpul fierberii. 

Placinta de cartofi

4 cartofi sare piper faina ulei (pt prajit)

Galuste de cartofi

cartofi faina ulei sare