Vara, un frappe rece, cu gheață sau cu o cupă de înghețată, eventual, este o metodă delicioasă de răsfăț. Dar frappe-ul nu este o băutură pe care să o savurați în mod exclusiv la terasă, ci poate fi făcut foarte simplu, acasă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un dispozitiv de amestec al cafelei. 

Puteți servi frappe-ul simplu, doar cu gheață, dacă nu doriți să adăugați calorii în plus, sau cu frișcă, înghețată și topping-urile preferate. 

Frappe cu topping de caramel
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 linguriță cafea instant
  • 2 lingurițe zahăr
  • apă rece
  • gheață
  • lapte 5% grăsime
  • frișcă
  • topping caramel/ ciocolată

Mod de preparare

Pentru a face un frappe ca la carte, cu spumă și gust intens, aveți nevoie de un mini-mixer sau un dispozitiv de spumare special pentru cafea, care se găsește ca accesoriu la orice espressor sau poate fi achiziționat separat. Dacă nu aveți niciuna dintre aceste metode la îndemână, vă puteți descurca și cu un blender vertical.

Puneți 2 degete de apă rece într-un pahar rezistent. Puneți o măsură de cafea instant (ness) și 2 lingurițe de zahăr. Amestecați cu mixerul sau dispozitivul de spumare, până când amestecul și-a dublat volumul și s-a deschis la culoare. Adăugați puțin câte puțin laptele, continuând să amestecați, până când se umple paharul. Este important să folosiți lapte gras, pentru ca frappe-ul să iasă consistent. Îl găsiți la raftul cu lapte pentru cafea din supermarketuri.

Amestecați bine totul. Puneți gheață și decorați cu frișcă și topping-ul preferat, după care puteți servi.