Acești cartofi țărănești fragezi, crocanți la exterior, aromați cu ceapă caramelizată și ardei gras roșu sunt întotdeauna printre felurile de mâncare favorite.
Puteți servi acești cartofi delicioși cu bacon și ouă sau pâine prăjită și veți avea o masă pe gustul tuturor. Sunt perfecți pentru micul dejun, prânz sau cină.
Secretele celor mai buni cartofi țărănești
Cartofii - Ca întotdeauna, este important să înmuiați cartofii în apă rece pentru a elimina cât mai mult amidon posibil. Recomandăm minim 10 minute. Acest lucru îi va împiedica să devină gumoși și să se înnegrească.
Cimbru proaspăt - Dacă nu aveți cimbru proaspăt la îndemână, îl puteți înlocui cu cimbru uscat, dar este o diferență notabilă de aromă atunci când folosiți ierburi aromate proaspete, așa că recomandăm această variantă!
Supraaglomerare - Dacă vă plac cartofii mai crocanți, folosiți o tigaie mare de fier.
Nu amestecați prea mult – Amestecați doar când este neapărat nevoie pentru ca zaharurile din cartofi să se caramelizeze. În acest fel vor devein crocanți și vor da aromă preparatului.
Adăugați puțină culoare - Nu vă fie teamă să folosiți ardei gras de culori diferite. Înviorează masa și sunt bogați în nutrienți (în special ardeiul roșu). Cheia este să nu îi gătiți prea mult.
Ingrediente
- 4 până la 5 cartofi mari, roșii sau albi, tăiați în bucăți de 3 cm
- 1/2 lingură sare
- 1/4 lingură boia
- 1/4 linguriță praf de usturoi
- 2 ardei grași medii
- 1 ceapă mare, tocată
- 1 lingură de cimbru proaspăt
Mod de preparare
- Clătiți cartofii, apoi tăiați-i în bucăți de aproximativ 3 cm
- Odată tăiați, puneți cartofii într-un vas cu apă rece pentru aproximativ 10 minute.
- În timp ce cartofii se înmoaie, tăiați ardeiul gras și ceapa.
- Scoateți cât mai mult cimbru din 4-5 crenguțe și tăiați-l mărunt. Ar trebui să vă aveți aproximativ 1 lingură de cimbru.
- Se scot cartofii din apă și se tamponează cu un șervet.
- Se pun cartofii într-un castron apoi se adaugă boia și sare și se amestecă pentru a se acoperi uniform.
- Puneți aproximativ 2 linguri de ulei într-o tigaie mare încălzită și adăugați cartofii.
- Gătiți acoperit aproximativ 15 minute, întorcând cartofii la fiecare 5 minute.
- Descoperiți și adăugați ardeiul gras, ceapa, cimbrul și pudra de usturoi. Gătiți, fără capac, încă aproximativ 5 minute
- Când legumele sunt gătite, folosiți o spatulă metalică și scoteți cartofii din tigaie.
Sfaturi și trucuri pentru gătirea cartofilor țărănești
- Încercați să nu întoarceți cartofii prea mult, ca să nu se sfărâme.
- Dacă încep să se ardă, reduceți căldura.
- În mod normal, cartofii se lipesc de tigaie. Dacă este nevoie, puteți adăuga puțin ulei, dar nu prea mult pentru ca legumele să nu fie saturati. Curățarea tigaii este destul de ușoară, mai ales dacă utilizați una antiaderentă.
Cum reîncălzești cartofii țărănești
Cartofii țărănești se pot reîncălzi foarte bine în cuptorul cu microunde pentru că nu se usucă.
Dacă vreți totuși să rămână crocanți, este mai bine să folosiți cuptorul. Pulverizați o tavă cu spray de gătit, întindeți resturile într-un singur strat și coaceți la 200 de grade C timp de 10-15 minute.