Sotați perfect și aromați, morcovii se transformă într-o garnitură deosebită, gustoasă, ușoară și sănătoasă, perfectă lângă numeroase feluri de mâncare.

Morcovi la tigaie - rețeta de morcovi sotați perfect în doar 10 minute

Prepararea durează doar 10 minute și necesită patru ingrediente ieftine și la îndemâna oricui.

Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de morcovi preferați. Mai aveți nevoie de ulei de măsline, al cărui gust nu se va simți în preparatul final, ce va avea mai degrabă aromă de unt, astfel că puține persoane vor ghici ce ingredient ați folosit.

Mai este nevoie de ierburi proaspete, ce dincolo de aromă dau un contrast frumos cu nuanța portocalie a morcovilor. Cimbrul se potrivește perfect cu acest preparat. În plus, este nevoie de sare, după gust.

Pentru cel mai bun gust al morcovilor sotați, ierburile proaspete sunt esențiale. Motivul este acela că savoarea lor este mult mai puternică decât cea a ierburilor uscate. Diferența de gust este semnificativă.

Ce ierburi se potrivesc cel mai bine cu morcovii sotați

Puteți folosi diverse ierburi proaspete în această rețetă, în afară de cimbru. De exemplu, puteți alege chives simplu sau în combinație cu cimbru.

Însă, busuiocul merge de asemenea foarte bine cu morcovii sotați. Alte ierburi ce merg de minune cu morcovii sotați sunt oregano și mărarul.

Rețeta de morcovi la tigaie

Preparare 3 minute
Gătire 7 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 8 morcovi medii, adică aproximativ 500 de grame de morcovi
  • Două linguri de ulei de măsline
  • Un sfert de linguriță plus un vârf de cuțit de sare
  • O lingură de cimbru proaspăt tocat sau alte ierburi proaspete

Mod de preparare

Modul de preparare este extrem de simplu. Mai întâi, curățați morcovii și tăiați-i rondele, ținând cuțitul ușor înclinat, în diagonală. Apoi, încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare. Adăugați morcovii și acoperiți. Gătiți timp de patru minute fără să amestecați.

Scoateți capacul, amestecați și adăugați un sfert de linguriță de sare. Continuați să sotați fără capac timp de trei până la patru minute până când se rumenesc, amestecând ocazional. Luați tigaia de pe foc și adăugați ierburile proaspete și încă un pic de sare, după gust. Serviți imediat.

Trucul pentru cei mai buni morcovi la tigaie

Există un singur truc pentru a face morcovi sotați perfect. După ce uleiul de măsline se încinge în tigaie, puneți morcovii și acoperiți tigaia cu un capac, pentru patru minute, fără să amestecați.

Acest pas este important, pentru că ajută la păstrarea umidității în interiorul tigăii. După cele patru minute, luați capacul și gătiți pentru încă trei sau patru minute, amestecând. Tot ce vă mai rămâne de făcut este să adăugați sarea și ierburile.

Alte variante de morcovi sotați

Totodată, la morcovii sotați puteți folosi în loc de ierburi ingrediente precum chimen și lime sau lămâie. Adăugați un sfert de linguriță de chimen și stropiți-i cu suc de limetă sau lămâie, astfel încât morcovii sotați să se potrivească bine cu mesele în stil mexican.

Puteți schimba sarea cu puțin sos de soia și puteți adăuga semințe de susan prăjite, astfel încât morcovii sotați să se potrivească lângă preparate din bucătăria asiatică. Altfel, puteți folosi condimente grecești în locul ierburilor menționate mai sus.

Lângă ce preparate puteți servi morcovi sotați

Morcovii sotați pregătiți conform acestei rețete merg de minune ca garnitură sănătoasă lângă numeroase feluri de mâncare. Un avantaj al acestora este că se fac pe aragaz, astfel că îi puteți face pe finalul timpului de gătire al unei fripturi sau al unui alt preparat.

Morcovii sotați se potrivesc de minune lângă preparate precum: somon la cuptor; creveți gătiți în orice mod; dar și piept de pui la grătar sau la cuptor. Aceștia merg de minune și în pastele Primavera, ce se gătesc cu legume.