Pulpe de pui la ceaun sunt savuroase, mai ales dacă este și plăcut afară pentru a putea sta în jurul focului și a vă distra în aer liber.

Pulpe de pui la ceaun

Și pentru a face un ceaun delicios, puteți alege aripioarele, pulpele sau chiar un mix. Normal, pentru a avea un gust delicios, ar trebui să folosiți untura tradițională, însă vor ieși la fel de bune și în ulei.

Rețeta de pulpe de pui la ceaun este simplă și se poate pregăti în orice moment al zilei. Și, așa cum am spus, puteți folosi 4 linguri de untură sau mai mult (în funcție de cantitatea de pui), pe care apoi o puteți servi pe pâine cu ceapă roșie.

Oricum, puiul la ceaun vă va desfăta papilele gustative și vă veți răsfăța împreună cu prietenii la masă.

Rețeta de pulpe de pui la ceaun

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 10 pulpe superioare de pui
  • ulei
  • sare, piper, după gust

Opțional:

  • 1 linguriță de paprika sau boia de ardei dulce
  • 1 legătură generoasă de cimbru proaspăt sau uscat
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 2 foi de dafin

Mod de preparare

Începeți această rețetă prin a spăla pulpele de pui, apoi le lăsați la scurs și le condimentați cu sare și piper, în funcție de preferințe.

Între timp, puneți ceaunul la încins și după aceea, adăugați puiul, astfel încât să fie acoperit de ulei. Puneți pulpele de pui și lăsați-le să se rumenească, amestecând din când în când.

Înainte să le luați de la foc, puteți adăuga cimbrul, usturoiul feliat sau zdrobit, foile de dafin și să le mai lăsați câteva minute pentru a se îmbiba carnea de mirodenii.

Când le scoateți, puneți-le pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie sau șervețele pentru a se absorbi excesul de ulei. Și le puteți servi cu usturoi, mămăliguță, murături, cartofi copți, prăjiți sau piure.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Sfaturi pentru a găti la ceaun

Dacă nu știți foarte bine cum merge treaba cu gătitul la ceaun, luați în considerare următoarele:

  • lemnele pentru foc trebuie să fie uscate, așezate în formă de pătrat, pentru ca focul, implicit căldura să fie distribuită uniform
  • focul trebuie să aibă o intensitate medie, pentru ca mâncarea să se gătească bine, iar aromele să pătrundă în carne
  • încingeți bine uleiul înainte de a pune carnea, pentru că, în caz contrar, va fierbe și nu va mai avea o crustă crocantă
  • este indicat să folosiți un ceaun din fontă sau aluminiu. Atunci când vreți să îl curățați, îl puteți lăsa la înmuiat înainte cu apă caldă și cu detergent de vase. În plus, acesta trebuie lăsat la uscat sau șters bine înainte de a fi depozitat, pentru a nu rugini
  • încercați să folosiți pirostrii, dar dacă nu aveți, puteți pune un grătar pentru a așeza ceaunul
  • lăsați mâncarea câteva minute să se odihnească înainte de a o servi la masă

Veți obține astfel o mâncare tipic românească, cu un gust unic, inconfundabil, pe care o veți adora din prima clipă!