O rețetă de sos care combină iaurtul cremos cu mărarul și usturoiul pentru o modalitate rapidă și ușoară de a îmbunătăți mâncărurile preferate.

Sos de iaurt cu mărar și usturoi

Stropiți-l peste somon sau peste fructele de mare preferate, serviți-l ca sos delicios pentru legume sau asociați-l cu gyros sau falafel pentru un plus de aer mediteranean. Cu doar o mână de ingrediente, acest sos este gata în 5 minute sau chiar mai puțin!

De ce să preparați aceast sos de iaurt cu mărar și usturoi

Acest sos irezistibil de casă este extrem de aromat, mai ales pentru cât de simplu și ușor este de făcut. Dacă încă nu v-am convins, iată alte câteva motive pentru care ar trebui să încercați varianta noastră:

  • Aveți nevoie doar de 5 ingrediente: Puține ingrediente înseamnă mai puțin timp de pregătire și de curățare și mai mult timp pentru a vă bucura de acest sos ușor. Cea mai bună parte? Ingredientele din această rețetă sunt probabil deja în frigider!
  • Este sănătos, ușor și cremos: Nu numai că acest sos este incredibil de delicios, dar este o completare excelentă la colecția de rețete sănătoase! Iaurtul face ca acest sos să fie deosebit de sănătos datorită conținutului ridicat de proteine și a suportului digestiv.

Veți avea nevoie de iaurt simplu integral gras (sau iaurt grecesc), suc de lămâie proaspăt stors, ulei de măsline, usturoi tocat mărunt, mărar proaspăt și sare kosher.

Dacă nu aveți un cățel de usturoi proaspăt la îndemână, puteți folosi pudră de usturoi, dar preparatul final va avea o aromă mai blândă.

Mărarul proaspăt dă o aromă mai puternică, așa că încercați să cumpărați mărar proaspăt dacă puteți. Dacă nu, puteți înlocui cu mărar uscat. Dacă nu sunteți un fan al mărarului, încercați să adăugați niște ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul.

Rețeta de sos de iaurt cu mărar și usturoi

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 240 de grame de iaurt simplu integral sau iaurt grecesc
  • 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 2 linguri de mărar proaspăt sau mai mult după gust
  • 1/2 linguriță de sare kosher sau mai mult după gust
  • 1/8 linguriță de piper negru

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un castron și amestecați până când se combină complet. Reglați condimentele după gust.

Păstrați resturile într-un recipient etanș pentru până la 3 zile. Data viitoare când sunteți gata să serviți, amestecați sosul pentru a combina orice ingrediente care s-ar fi putut separa. Dacă este prea apos, adăugați câteva linguri de iaurt pentru a-l îngroșa. Asezonați după gust.

Cu ce se mănâncă sosul de iaurt cu mărar și usturoi

Cerul este limita atunci când vine vorba de a servi acest sos de iaurt cu usturoi și mărar! Simțiți-vă liberi să fiți creativi, dar iată câteva dintre sugestiile noastre preferate de servire:

  • Se adaugă peste fructele de mare: Gustul proaspăt și picant al acestui sos simplu se potrivește de minune cu o varietate de preparate din fructe de mare. Este deosebit de bun stropit peste somonul la cuptor.
  • Se potrivește cu pui sau carne de vită
  • Sos pentru legume: Căutați modalități de a face alimentele sănătoase un pic mai atrăgătoare? Serviți acest sos peste legume sotate.

Variante ale rețetei

Deoarece acest sos este atât de simplu, există o mulțime de variante pentru a-l personaliza. Iată câteva sugestii:

  • Faceți-l vegan: Pentru a face un sos de mărar cu iaurt vegan, folosiți pur și simplu iaurt vegan. Iaurtul simplu de nucă de cocos sau cel din lapte de migdale sunt înlocuitori vegetali excelenți.
  • Amplificați aroma: Pentru o variantă foarte bogată și cremoasă a acestui sos, adăugați o lingură de maioneză pentru a-l transforma într-un sos de maioneză cu mărar și lămâie!

Beneficii pentru sănătate

Sosul de iaurt cu usturoi și mărar are mai multe beneficii pentru sănătate! Doar 250 de grame de iaurt oferă aproximativ 50% din valoarea zilnică de calciu și este, de asemenea, bogat în proteine, vitamine B și probiotice care susțin sănătatea intestinală.

Iaurtul are, de asemenea, grăsimi sănătoase care sunt cunoscute ca fiind benefice pentru sănătatea inimii.