Cu dulceața ketchup-ului și consistența maionezei, sosul andaluz este un sos belgian care se potrivește cel mai bine cu cartofii prăjiți.

Sos Andaluz - sosul belgian perfect pentru cartofii prăjiți

În timp ce un amestec între ketchup și maioneză ar putea suna neatrăgător, ingredientele în plus sunt cele care fac diferența. Puțin suc de lămâie, niște ardei, niște ceapă și câteva condimente vor alcătui cel mai bun sos pentru cartofi prăjiți.

Sosul andaluz merge foarte bine și în sandvișuri, poate fi transformat în dip-uri tartinabile pentru platouri de carne și brânză și poate fi folosit chiar și pentru anumite umpluturi în mâncărurile cu carne. Odată ce ați experimentat gustul, veți dori să-l folosiți în orice fel de mâncare!

Rețeta de mai jos este o abordare simplă și incredibil de delicioasă a clasicului sos belgian. Paprika afumată complimentează sosul andaluz, dându-i o aromă de roșii afumate, perfectă pentru cartofi prăjiți sau wedges.

Rețeta de sos Andaluz

Preparare 5 minute
Timp total 5 minute

Ingrediente

  • 230 de grame de maioneză
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 ceapă verde tăiată mărunt
  • 1/4 ardei gras verde tocat fin
  • 1/4 ardei gras roșu tocat fin
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de piper negru spart
  • 1 lingură de paprika afumată

Mod de preparare

Amestecați toate ingredientele într-un bol.

Se pun toate ingredientele într-un blender și se pasează. Folosiți periodic o spatulă pentru a curăța pereții blenderului, astfel încât totul să se omogenizeze bine. Continuați să mixați amestecul până când sosul andalouse ajunge la consistența pe care o doriți.

Puneți bolul în frigider timp de 2-3 ore pentru a lăsa aromele ingredientelor să se combine.

Scoateți sosul și lăsați-l să stea pe tejghea pentru aproximativ o jumătate de oră înainte de a-l folosi.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Mâncăruri pe care să le încercați cu sosul Andaluz

Aroma dulce de maioneză și roșii a sosului andaluz îl face perfect pentru cartofii prăjiți, sandvișuri și mâncăruri ușoare pentru cină. Iată lângă ce preparate îl poți servi!

Cartofi prăjiți

Cartofii prăjiți nu vor da niciodată greș, dar merită să experimentați și cu cartofi dulci prăjiți sau copți în cuptor - aroma cartofilor dulci se va potrivi foarte bine cu gustul ușor condimentat pe care îl are sosul Andaluz.

Sandvișuri

Sosul Andaluz este o alegere minunată pentru sandvișuri, deoarece combinația de roșii și maioneză se potrivește cu o gamă largă de arome. Îl puteți pune practic pe orice sandviș, dar este foarte recomandat să îl asociați cu mezeluri mai sărate, cum ar fi prosciutto, deoarece sarea va completa dulceața și aciditatea sosului.

Carne

Puteți folosi sosul Andaluz pentru a da un plus de aromă preparatelor de la cină. Poate fi folosit ca umplutură pentru pui sau pentru a unge carnea atunci când o coaceți la cuptor. Va avea un gust minunat odată gătită.