Supa cremă de broccoli este o variantă perfectă pentru un prânz sănătos și echilibrat, plin de vitamine și prieten cu silueta. Este o soluție foarte bună dacă nu vă place broccoli-ul în alte combinații sau ca atare. Introdus în supă și pasat cu blenderul, este mai ușor de tolerat chiar și pentru cei mai pretențioși.
Broccoli este o legumă plină de vitamine și nutrienți, dintre care enumerăm doar vitamina A, C, D și B-12, calciu, magneziu și fier. Are puține calorii și este perfectă pentru a fi introdusă în alimentația copiilor, dar și a adulților.
Astăzi vă propunem o supă de broccoli, gustoasă, cremoasă și hrănitoare, care este la fel de bună și rece.
Timp total 30 minute
Ingrediente
700 g broccoli 1 ceapă sare piper 1 morcov câteva linguri de ulei 150 g smântânăMod de preparare
Puneți ceapa tocată și morcovul dat pe răzătoare la călit în câteva linguri de ulei. Când legumele s-au călit, adăugați 1,5 litri de apă fiartă și broccoli-ul curățat și rupt în buchețele.Asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă 15 minute. Opriți focul și lăsați câteva minute la răcit.
Pasați supa cu ajutorul unui mixer vertical. Mai adăugați apă dacă vi se pare că supa este prea groasă. Mai adăugați sare și piper dacă mai este nevoie, după care adăugați smântâna și amestecați.
Serviți caldă sau rece, cu sau fără crutoane. Poftă bună!