Supele și ciorbele de legume salvează situația de fiecare dată când avem de pregătit un prânz rapid, delicios și sănătos. Supele de legume sunt ideale pentru că se prepară rapid, sunt pline de nutrienți și nu au foarte multe calorii.
Astăzi vă propunem să încercați o supă de roșii cu linte, foarte aromată și răcoritoare. O puteți servi atât rece, cât și caldă, ca atare sau cremă. De asemenea, puteți adăuga condimentele și mirodeniile voastre preferate, pentru a-i da un gust personalizat.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 700 g roșii decojite
- 3 căni supă de pui sau de legume
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 cană linte roșie
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare
Puneți uleiul într-o oală pe foc. Adăugați ceapa tocată mărunt, morcovul dat pe răzătoare și usturoiul zdrobit. Căliți câteva minute și asezonați cu sare și piper.După ce legumele s-au călit, puteți adăuga lintea și supa sau apă, ce alegeți să folosiți. Lăsați să fiarbă 10-15 minute, după care puneți și roșiile decojite și tăiate cubulețe. Mai fierbeți totul 10 minute.
Serviți supa ca atare, cu pătrunjel proaspăt și cu pâine prăjită, sau o puteți pasa cu ajutorul unui blander și transforma în supă cremă.
Poftă bună!