Supa de pui cu legume si ghimbir este o alegere sănătoasă și delicioasă, care poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.
Această rețetă de supă de pui este îmbunătățită prin adăugarea de ghimbir, un condiment excelent pentru digestie și cu proprietăți antiinflamatorii. Ca în cazul oricărei supe, baza se face cu morcovi, țelină și ceapă, dar puteți adăuga cu ușurință mai multe legume în funcție de ceea ce aveți la îndemână, cum ar fi frunze verzi tocate, dovlecei tăiați în cubulețe, fenicul sau varză mărunțită.
Supa de pui este, de asemenea, o modalitate excelentă de a încorpora resturile de pui gătit, atâta timp cât puiul a fost preparat simplu și fără piele (fie la cuptor, fie prăjit).
Această rețetă este, de asemenea, extrem de flexibilă și în ceea ce privește ierburile și condimentele - puteți omite ghimbirul și puteți adăuga diferite ingrediente, după gust (de exemplu, roșii, rozmarin și usturoi suplimentar pentru arome italiene sau coriandru, chimen și ardei iute pentru arome mexicane).
Rețeta de supa de pui cu legume și ghimbir
Ingrediente
- 250 de grame de piept de pui fiert fără piele, tăiat în cuburi sau mărunțit
- 1 litru de supă de pui
- 1 lingură de ulei de măsline
- 100 de grame de ceapă galbenă, tăiată în cubulețe
- 1/2 linguriță de sare de mare fină
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1,5 linguriță de ghimbir proaspăt, curățat și tocat mărunt
- 100 de grame de țelină, tăiată în cubulețe
- 100 de grame de morcov, decojit și tăiat în cubulețe
- 1 legătură de pătrunjel, tocat, se păstrează tulpinile
Mod de preparare
Adăugați uleiul de măsline în oala de supă și dați focul la mediu. Adăugați ceapa și asezonați cu sare. Căliți ceapa la foc mediu timp de 5 minute sau până când se înmoaie și devine translucidă.
Adăugați usturoiul și ghimbirul și gătiți timp de 30 de secunde. Adăugați morcovii și țelina (sau alte legume tăiate cubulețe) și gătiți încă 5 minute pentru a se înmuia. Între timp, legați tulpinile de pătrunjel cu sfoară.
Adăugați supa și tulpinile de pătrunjel legate. Dați în fiert, reduceți focul timp de 5 minute și adăugați puiul fiert. Continuați să gătiți la foc mic până când puiul este bine încălzit (încă 3-5 minute). Rețineți că, dacă adăugați multe legume suplimentare, este posibil să trebuiască să adăugați mai multă apă sau supă.
Adăugați pătrunjel tocat (sau alte verdețuri tocate, dacă folosiți) și verificați condimentele înainte de servire.
Tips & tricks
Deoarece această supă este atât de simplă și atât de multă aromă provine din supă, este ideal să folosiți o supă de pui făcut în casă sau cel puțin una de calitate.
Puteți să puneți rapid pieptul de pui la fiert în apă clocotită în timp ce pregătiți legumele pentru supă sau să pregătiți această supă cu o zi înainte (sau să folosiți resturi de pui de la o altă masă).
Orice supă în plus poate fi ușor de congelat, așa că nu ezitați să dublați sau să triplați această rețetă.
Ce mai puteți adăuga la supa de pui cu legume și ghimbir
- Faceți supa vegană înlocuind puiul cu fasole albă sau tofu
- Înlocuiți pătrunjelul cu coriandru și adăugați lemongrass pentru o aromă inspirată din Thailanda
- Adăugați roșii din conservă tăiate cubulețe sau zdrobite, pentru o supă cu aromă de roșii
- Adăugați orez sălbatic fiert pentru carbohidrați complecși și fibre
- Adăugați turmeric pentru beneficiile antiinflamatorii, care se potrivește bine cu ghimbirul din supă. (Adăugați-l împreună cu legumele)
Care sunt beneficiile supei de pui cu legume și ghimbir
Supa de pui cu legume si ghimbir este o alegere sănătoasă și delicioasă, care poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.
- Reduce inflamația - Ghimbirul conține compuși antiinflamatori puternici, care ajută la reducerea inflamației din corp. Acest lucru poate fi de ajutor în tratarea diferitelor afecțiuni inflamatorii, cum ar fi artrita.
- Stimulează sistemul imunitar - Supa de pui conține proteine și zinc, nutrienți esențiali pentru susținerea sistemului imunitar. În plus, ghimbirul conține și antioxidanți, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și la întărirea sistemului imunitar
- Ameliorează simptomele răcelii și gripei - Supa de pui este o alegere populară pentru ameliorarea simptomelor răcelii și gripei. Aceasta conține substanțe care ajută la fluidizarea secrețiilor din nas și gât și la reducerea inflamației
- Ajută la digestie - Ghimbirul are proprietăți digestive și ajută la reducerea disconfortului abdominal. De asemenea, supa de pui este ușor de digerat și poate fi benefică în cazul problemelor digestive, cum ar fi indigestia sau balonarea
- Supa de pui cu legume conține nutrienți esențiali pentru sănătatea pielii, cum ar fi vitamina A și colagenul. Aceste substanțe pot ajuta la menținerea pielii hidratate și la prevenirea apariției ridurilor
- Ajută la hidratare - Supa de pui cu legume și ghimbir poate fi o sursă bună de hidratare, mai ales dacă conține multe legume și lichid