Una dintre cele mai bune supe pe care le puteți prepara este cea de pasăre cu tăiței de casă. Este foarte gustoasă, aromată, sănătoasă și este remediul perfect pentru răceală.

Supa cu tăiței se face foarte ușor, iar pentru un gust desăvârșit, folosiți tăiței făcuți în casă. Este important ca, dacă folosiți tăiței proaspeți, să îi adăugați în supă înainte de servire. Altfel vor absorbi foarte multă apă și se vor umfla.

Tăițeii de casă pot fi făcuți în cantitate mare și lăsați la uscat, după care îi puteți păstra într-un recipient care să-i ferească de umezeală și folosi ulterior. 

Supă de pui cu tăiței de casă
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • Pentru supă:
  • o jumătate de pui (ideal pui de țară)
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 țelină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt
  • Pentru tăiței:
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ne vom ocupa întâi de tăiței, pentru că ei trebuie să se usuce înainte de a fi folosiți. Amestecați oul cu făina și un praf de sare și formați un aluat ferm. Împărțiți aluatul în două și începeți să întindeți o foaie cât puteți de subțire, pe o suprafață tapetată cu făină.

Rulați foaia și începeți să o tăiați transversal, cât de subțire puteți. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Puteți face cantitate mai mare de tăiței, pe care îi puteți usca și folosi ulterior.

Cât timp tăițeii vor sta la uscat, pe o hârtie, vă puteți ocupa de supă.

Spălați carnea și puneți-o la fiert în apă rece, cu un praf de sare. Este important ca focul să fie mic, pentru ca supa să nu fie tulbure. Când începe să formeze spumă, o îndepărtați cu grijă.

Spălați și curățați legumele și puneți-le și pe ele la fiert. Când carnea și legumele sunt fierte, scoateți-le și strecurați supa. Puneți-o din nou pe foc și adăugați tăiței pentru câte porții veți mânca atunci.

Lăsați să mai fiarbă 3 minute și opriți focul. Adăugați piper și sare, dacă mai este nevoie, și serviți cu pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!