Bors de fasole

Bors de fasole retete: cum gatesti bors de fasole si cele mai gustoase retete de biscuiti de post cu bors, reteta bors, mancare de fasole, mancare de fasole pastai, mancare de fasole verde, ciorba de fasole verde cu afumatura, ciorba fasole, prajeala pentru fasole batuta, fasole cu ciolan la slow cooker, fasole verde cu branza la cuptor.

Bors de fasole uscata

500 g fasole, 2 cepe, 1 lingura bulion de rosii, Frunze de patrunjel, tarhon , 1 patrunjel, o telina mica, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, sare, 1 legatura de leustean, 1 l bors, apa.

Borș rusesc de legume

Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați.  Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.

Bors de legume

cantitatile in functie de preferintele voastre 1 ceapa mare 1 morcov mare 1 mana de fasole pastai 1 ardei rosu 1 ardei galben 3 cartofi potriviti 1/2 praz 1/4 varza alba 1 ceasca orez bulion delikat patrunjel verde bors instant dupa gust

Bors de perisoare de pui

jumatate piept de pui 2 cepe 2 morcovi o mana de fasole pastai 2 radacini patrunjel 1 ardeii gras marar, patrunjel sare, piper dupa gust 250 ml bors 4 linguri cu varf de faina 1 lingura gris 1 lingura ulei 1 lingura pasta tomate

Ciorba de legume cu bors

1 ceapă medie 1 morcov potrivit 1 păstrârnac potrivit ½ ţelină micuţă 1 ardei rosu 1 dovlecel mediu 1 cartof măricel 15 cm tijă praz 150 g fasole verde congelată 100 g mazăre congelată suc de rosii borş magic ½ pătrunjel verde cca 2 linguri leuştean congelat

Bors de peste (pastrav)

4 pastravi mai mici3 cartofi2 cepe1 morcovo cana de orez2 linguri bors instantsare,piper,patrunjel

Bors de gaina

1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorbă de fasole verde cu afumătură

Încearcă delicioasa ciorbă de fasole verde (păstăi) cu afumătură, o rețetă tradițională românească ce îmbină gustul intens al afumăturii cu prospețimea fasolei verzi. Pregătită cu pasiune și respect pentru autenticitate, aceasta ciorbă îți aduce în farfurie aromele bucătăriei tradiționale.

Bors cu pui

500g pui(tacam), o ceapa, 2linguri zarzavat de la borcan(morcov, telina, marar, patrunjel, ardei gras), 500ml bors, o lingura pasta de tomate, 100g fidea, o lingura ulei, sare, un cartof

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Bors cu verdeturi

Pentru 5-6 portii: 500 g spanac, 2 legaturi loboda, 1 legatura usturoi verde, 1 salata verde, 1 morcov, 1 radacina patranjel,1 pastarnac, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1/2 l bors, sare, ulei.

Varza noua fiarta in bors

2-3 verze noi1 ceapa1 ardei grassuc de rosiimarar verde1 l bors de putinasare, piper, o lingura de ulei, o cana cu apa

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Bors ardelenesc de pui cu smantana

spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeata smantana, 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, optional si 100gr orez

Borș de sfeclă roșie. Rețetă din Bucovina

Borșul de sfeclă roșie, specific Bucovinei, este o supă hrănitoare și gustoasă, perfectă pentru orice anotimp. Ingredientele principale sunt sfecla roșie, legume proaspete și borș acru. Prepararea acestei rețete este simplă și rapidă.

Bors de ied cu verdeturi

morcovi (cu tot cu cozi),telina, pastarnac,salata verde,loboda,leustean,bors,ceapa verde,sare, piper,niste ardei grasicativa cartofi noi,cateva coaste de ied

Fasole prăjită - rețeta clasică mexicană

Învață cum să faci frijoles refritos, rețeta clasică mexicană de fasole prajită. Rețeta este simplă și ușor de urmat, iar rezultatul este delicios!

Ciorba de legume cu bors si orez

2 morcovi, jumatate de telina, 2 gogosari, 2 cartofi, 100 gr orez cu bob lung, 1 plic bors, 200 ml smantana, ulei, 1 ceapa, 2 galbenusuri, patrunjel

Ciorba de legume cu ou

2 cepe3 morcovi1/2 telina1/2 varza mica1 farfurie fasole pastai1/2 dovlecel1 ardei verde2 maini mazare verde2 linguri suc de rosiiborsleusteanpatrunjelsare si baza pentru mancaruri

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Bors de dovlecei cu smantana

- 800 g dovlecei - 200 g ceapa - 150 g morcovi - 100 g radacina patrunjel - 60 g orez - 100 ml smantana - 2 oua - l legatura marar - l legatura patrunjel - 25-35 g bors cu leustean - sare, piper

Ciorbă de legume (de post)

Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor.  Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc. 

Bors cu carne de pui

500g carne de pui 2 morcovi1 fir patrunjel1 bucata telina2-3 cartofi2 rosii1 ceapa1 ardei grasfrunze de patrunjel, frunze de leustean250 ml bors de putina200g taitei2,5 l apa1 lingurita sare

Bors cu perisoare

un os de vită,2 litri de apă,1 litru de borş din tărîţe de grâu,o ceapă,1 morcov,1 pătrunjel,1/2 ţelină,1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata),2 linguri de orez,1 ou + 1 glabenus,sare, piper,2 roşii,pătrunjel verde,smântână

Borș de pește ca în Deltă

Borșul de pește este un preparat tradițional din Delta Dunării. Acest fel de mâncare are o savoare aparte datorită ingredientelor proaspete și tehnicilor autentice de gătit. Iată cum poți prepara un borș de pește ca în Deltă, pas cu pas.

Biscuiți de casă cu untură și borș - rețetă veche românească

Dacă îți plac biscuiții fragezi și aromați, această rețetă veche de biscuiți cu untură și borș acru este exact ce cauți. Este simplă, rapidă și perfectă pentru cei care apreciază gusturile autentice românești. În plus, rezultatul final este delicios.

Bors de capuri de peste

cap de peste -1,5 kgcartofi- 3 bucatimorcovi-2 bucatitelina-1 bucatapatrunjel 1 bucataardei gras-1 bucatarosii -2-3 bucaticeapa-1 bucataverdeata: patrunjel, leusteanbors de putina-250 mlorez-100gapa-2,5 lsare

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Bors de cartofi

Pentru 6 portii:1 kg cartofi2 cepe medii1 morcov mare1 patrunjel radacina1 gogosaro jumatate de telina50 ml pasta de tomate50 ml ulei500 ml borso jumatate de legatura de patrunjel verdesare si piper dupa gust

Ciorbă de miel - rețeta tradițională cu borș și leuștean

Ciorba de miel, acrișoară, cu smântână și leuștean. Cu o savoare aparte, ciorba de miel este foarte bună dacă la final o acriți puțin, cu borș, lămâie sau cu zeamă de varză.

Pui Cu Fasole La Cuptor

2 linguri ulei de masline 2 pulpe de pui 1 ceapa rosie 1 lingura pasta miso (optional) 350 ml supa de pui/apa 400g fasole verde (conserva) 200g fasole boabe (conserva) menta patrunjel busuioc

Salata mexicana cu fasole si chorizo

Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci vara este sa folosesti aragazul. Noi ne-am gandit la asta deja si iti aratam o reteta de salata satioasa.

Fasole verde lata sau fideluta

fasole verde 1 kg 1 ou , ulei usturoi 4 catei, maioneza 250-300 g sare patrunjel.

Fasole bătută cu ardei copt

Descoperă secretul unei mese de succes cu rețeta noastră de fasole bătută cu ardei copt. Ideală pentru prânz sau cină, ușor de pregătit și extrem de savuroasă.

Salata de fasole alba cu masline

Fasole alba 500 g ceapa 200 g otet 9 grade 50 ml ulei 75 piper 1 g sare.

Fasole verde la borcan pentru iarnă

Este perioada ideală pentru a ne ocupa de conservele pentru iarnă. Legumele și fructele românești s-au copt, așa că astăzi vă propunem o rețetă de fasole verde (sau galbenă) la borcan, pe care o puteți păstra peste iarnă.  Puteți folosi fasole verde, galbenă, fideluță sau fasole grasă și puteți alege să nu o opăriți înainte, dacă vreți ca fasolea să se păstreze cât mai crudă. Trebuie însă să știți că fasolea opărită se păstrează mai bine, iar fasolea crudă are nevoie să fie depozitată într-un loc cu temperaturi mai scăzute, cum ar fi un beci sau pivniță.

Supa-crema de linte si 4 tipuri de fasole

1 L lapte 2 cartofi dulci (mijlocii) curatati si taiati cubulete 1 ceapa rosie curatata si taiata in sferturi 2 fire de rozmarin plus 1 lingurita de frunzulite tocate marunt 2 conserve (a cate 400 gr) linte scurse 2 conserve (a cate 400 gr) cu 4 tipuri de fasole -fasole alba fasole rosie butter beans si naut - scurse sare si piper negru dupa gust

Ciorba taraneasca cu multe legume

Pentru 5 portii:supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apaceapa - 100 gardei iute - 10 grosii proaspete - 250 gcartofi - 250 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 50 gpastarnac radacina - 50 gpatrunjel radacina - 50 gfasole verde  - 100 gardei gras - 100 gvarza alba - 50 gpasta de tomate - 50 gboia de ardei dulce - 3 gorez - 50 gbors - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Borș de miel cu smântână

Descoperă secretele culinare ale ciorbei de miel cu smântână și borș, o rețetă tradițională românească care îmbină savoarea, prospețimea și gustul bogat al ingredientelor de calitate pentru o experiență gastronomică memorabilă.

Salata de fasole cu sos de vin

1 cana fasole rosie, fiarta1 cana fasole alba, fiarta1 cana fasole neagra, fiarta250g fasole verde, oparita1 ceapa mica rosie, tocata1 ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi2 linguri de patrunjel proaspat, tocatIngrediente pentru sosul de vin:1/4 cana otet din vin rosu1/4 cana ciorba de legume (portie) sau supa din conserva.3 linguri vin rosu sec (vin de Xeres)1 catel de usturoi, tocat1 lingura ulei de maslinesare de mare si piper dupa gust

Piept de curcan la gratar cu fasole pastai

500 gr piept de curcan 500 gr fasole pastai sau 2 cutii de fasole pastai deja fiarta 1 ceapa 2 cateii usturoi sare piper zeama de lamaie ulei

Fasole verde cu rosii si usturoi

500 g fasole verde (am folosit fasole congelata) 500 g rosii o ceapa un ardei gras (am folosit ardei rosu congelat) o capatana mai mica de usturoi sau adaugati dupa gust ulei 3-4 linguri pesmet 1-2 legaturi patrunjel tocat piper,

Iahnie de fasole simpla

- 1 kg fasole alba - ulei de masline - o caciulie de usturoi - sare - piper

Fasole cu ceapa si cimbru

2 kg fasole ceapa (arpagic) cimbru sare piper boabe foi de dafin o rosie ulei Unisol

Mancarica de fasole cu afumatura

- o conserva de fasole (400g) si nu ma bateti dar nu am gasit fasole uscata - o ceapa plus un fir de ceapa verde pentru un plus de culoare - un morcov - un ardei gras (eu am pus kapia) - 100g costita afumata - 3 felii carnat chorizo (optional mie imi place cand gasesc bucati crocante de chorizo in fasole) - un cub condimente de legume - patrunjel dupa gust - o lingura pasta de tomate - sare si piper - ulei pentru prajit

Fasole bătută moldovenească

Rețeta de fasole bătută moldovenească este un preparat sățios, ce se află în topul preferințelor multor români, în special atunci când este servit cu murături de casă.

Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională

Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.

Fasole verde păstăi cu usturoi

Fasole verde păstai cu usturoi - o combinație delicioasă de arome și texturi, care-ți vor încânta papilele gustative și-ți vor face poftă de mai mult! 🌟