Budinca de gris cu portocale

Budinca de gris cu portocale retete: cum gatesti budinca de gris cu portocale si cele mai gustoase retete de budinca de gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, prajitura cu portocale simpla, rata cu portocale si miere, prajitura cu portocale si nuca cocos, prajitura cu blat de gris, prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris, savarina cu gris, gris cu zahar ars.

Budinca De Gris Cu Portocale Si Zmeura

2 linguri pesmet 50 g. unt 500 g. iaurt degresat 4 oua 180 g. zahar 2 plicuri zahar vanilinat 500 g. gris 1 plic praf de copt 300 g. zmeura 500 ml. suc de portocale

Budincă de griș delicioasă cu zahăr ars

Budincă de griș cu zahăr caramelizat - o budincă delicioasă care vă va satisface papilele gustative.

Budinca De Portocale

Acest desert reconfortant se separa in mod magic in timpul coacerii, producand o compozitie cremoasa in partea de sus si un sos de portocale acrisor dedesubt.

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune

Prăjitură cu griș și sirop de portocale

Prăjitură grecească cu griș și sirop de portocale are o textură moale și o aromă intensă de citrice și se potrivește perfect lângă ceai sau cafea.

Tarta de visine cu budinca de vanilie

un pachet de aluat de placinta, un plic de budinca de vanilie (sau de frisca ce va place), 500 ml de lapte 150 g de zahar pentru budinca, 150 g de zahar ptr visine, o cana de visine fara samburi, gris

Tort cu budinca, frisca si fructe

2 pachete piscoturi, 500 ml frisca, 1 budinca vanilie, 600 ml lapte, 2 gelatine, 1 compot ananas, 4 kiwi, 2 portocale, 1 banana, suc de lamaie, 200 gr zahar

Briose cu jeleu de portocale

Pentru aluat: 3 oua 150 de grame de zahar 40 de grame de unt 300 de grame de faina 200 ml smantana grasa coaja rasa de la 2 portocale 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 plic praf de copt Pentru jeleul de portocale: 1 plic budinca de vanilie 400 ml suc natural de portocale 3 linguri de zahar

Basbousa - Prajitura Cu Gris

In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.

Budincă de griș - rețeta copilăriei, gata în 25 de minute

Cremoasă și aromată, budinca de griș este un desert ce oferă senzație de confort de la prima linguriță.

Prajitura de post cu crema de portocale

Blat:1 cana (200 ml) zahar pudra, 1 cana nuci macinate, 1/2 cana ulei, 3 linguri cu varf de cacao, 2 cani faina, 1 cana apa, 1 lingurita amoniac, cateva picaturi zeama de lamaie, 1 borcan de gem (cca. 360 g). Crema:500 ml suc proaspat de portocale, 500ml suc din comert de portocale si fara acid, 2 plicuri praf de budinca de vanilie, sau si mai aromat, din capsuni, 3 linguri amidon, 7, 8 linguri zahar, 1 lingurita esenta de portocale, coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie, 500ml frisca lichida vegetala Hulala cu un pliculet de intaritor, 2 portocale taiate bucatele mici si o cescuta de fructe de padure congelate.

Gris cu lapte si sirop de zahar ars

4 cani de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de lamaie 2 lgt coaa de portocale esenta de vanilie 1 cana de gris unt cat o nuca un praf de sare 3-4 lg zahar pt glazura

Budinca asortata

1 plic budinca de cacao 1 plic budinca de vanilie 1 plic budinca de zmeura 9 linguri de zahar 750 ml lapte

Cheesecake zebra cu jeleu de portocale

Aluat fraged cu cacao:250 g faina25g cacao cernuta125 g unt2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)110 g zahar1 lingura cu iaurtun praf de sare, putina coaja rasa de portocale, daca va placeUmplutura:5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici, puneti 6)750g ricotta200 g branza tip philadelphia225-250g zahar, dupa gust2 linguri cacao cernuta2 linguri faina de orez (amidon, sau budinca de vanilie)2 portocalevanilie

Foi cu crema de gris

Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Budinca de gris cu sirop de mure

500 ml lapte,5 lg gris,1 lg zahar,2 pliculete zahar vanilinat,sirop de mure

Nopti libaneze-"Layali libnan"

Desertul nopti libaneze sau "layali libnan"este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deseturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Este un desert foarte simplu de prepaparat. Avem nevoie de : Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -1 cana de nuca zdrobita -1 cana de migdale zdrobite -frunze de menta verde

Sirop concentrat de portocale

2 kg zahar4 pahare suc proaspat de portocale2 linguri coaja rasa de portocale1 pahar de apa

Tarta Cu Ricotta Si Portocale

Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.

Budinca din ciocolata

200g ciocolata;400ml lapte;5-6 linguri de amidon alimentar, pline cu varf;coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit);50g unt:

Salată de icre cu griș

Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.

Mousse de ciocolata cu portocale

Un mousse fin, din doar 3 ingrediente!

Prajitura cu pere si gris

200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Această rețetă de budincă de griș cu dulceață de vișine este ideală pentru a fi preparată oricând ai poftă de ceva dulce, dar ușor de făcut.Grișul cremos, aroma de vanilie și scorțișoară, plus dulceața acrișoară de vișine - o combinație perfectă! 

Marmelada De Portocale

Marmelada de casa este bucurie pura. Pur si simplu intinsa pe paine prajita la micul dejun, folosita ca glazura, sau pentru a da aroma prajiturilor, trebuie neaparat sa ai cateva borcane in camara.

Prajitura de branza de vaci fara aluat

750 g de brinza de vaci 9 oua 100 g zahar pudra 9 linguri zahar tos zeama si coaja de la o lamiie si jumatate 170 g unt topit dar rece 150 g gris o budinca de vanilie 4 piersici (proaspete sau din compot)

Melba cu nectarine

20 amaretti, un pahar suc de portocale, 3 nectarine, 300 ml frisca lichida, 500 ml crema de vanilie (eu am folosit budinca de vanilie, are acelasi efect), 200 ml dulceata de zmeura.

Prajitura cu portocale, gutui si migdale

Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.

Jeleu de portocale

4 portocale mari 1 portocala mica 1 lamaie 100 g zahar 2 plicuri gelatina fin maruntita frisca (optional)

Budincă de ciocolată la cuptor - desertul irresistibil

Descoperă secretul unei budinci de ciocolată la cuptor perfecte. Rețeta detaliată, sfaturi și variante pentru un desert delicios și cremos care va impresiona pe oricine.

Blinele cu gris

1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.

Jeleu De Campari Si Felii De Portocale Caramelizate

Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.

Tort M&m's

Pentru blat: 6 oua 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita ulei 1 praf de copt 1 zahar vanilat cacao Pentru crema: 1 budinca vanilie 850 ml lapte 3 linguri pline cu gris 100 g unt 250 g zahar 100 g nuca de cocos Pentru decor: 5 ciocolate 4 pachete m&ampm&#39s

Dulceata De Portocale

Nu mai arunca cojile de la portocale. Poti face un gem delicios din ele!

Portocale Umplute

(pentru 4 persoane): 4 portocale 1 lamaie, 50 g. de zahar pudra 3 linguri de smantana lichida

Griș cu lapte și scorțișoară

Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Cocktail cu suc de portocale. Băutura perfectă pentru Crăciun

Un amestec delicios de vodcă, lichior de flori de soc și suc proaspăt stors de portocale. Toate amestecate cu bere de ghimbir spumoasă și rodii.

Tort cu ciocolata si portocale

Ingredinte:250g unt, 100g ciocolata alba, 2 lingurite extract de portocale, 400g faina, 500g zahar brun fin, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 oua, 285ml iaurt de baut, coaja rasa si sucul de la o portocalaPentru glazura:500g mascarpone, 500g margarina, 250g zahar pudra, 2 linguri cacao, coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale

Turnata cu budinca de vanilie

5 oua 15 linguri zahar 15 linguri ulei 15 linguri lapte 2 pliculete praf de copt vanilie un praf sare faina 22 linguri 2 linguri cacao pt efect marmorat Pentru budinca: 2 plicuri praf budinca din comert si 800 ml lapte 10 linguri zahar

Noodles De Soia Cu Portocale

100 g Noodles de soia Inedit 4 portocale mijlocii ¼ lamaie 100 ml lichior de portocale 2 linguri ulei sare, piper proaspat macinat ¼ lingurita ghimbir macinat ¼ lingurita curry ½ legatura patrunjel verde

Budinca de paste cu branza de vaci

200g stafideromsuc de portocalescortisoara200g mascarpone200g branza de vaci2 linguri amidon de porumb3 oua100g zahar1 lingura zahar vanilat2 linguri smantanazeama de la 1 lamaie

Inima de nougat

Blat:125g faina, 6 oua, 200g de torrone topit, 125 unt100g zahar (eu am pus doar 45g pt ca l-am acoperit cu fondant), 1 fiola de esenta portocale, 1 lingurita de drojdie uscata, sareCrema:250g mascarpone, 1 plic budinca de vanilie, 1/2l lapte, 3 pliculete zahar vanilat, 1lingurita zahar, 3 foite gelatina

Briose cu budinca de vanilie

Pentru briose:3 oua120 gr iaurt90 ml ulei150 gr zahar1 lingura cacao130-140 gr faina1 praf de copt1 lingurita esenta de rom Budinca:1 plic budinca de vanilie450 ml lapte3 linguri zahar1 lingura untfloricele din ciocolata pentru decor

Macaroane cu budinca la cuptor

300g macaroane fusili 2 plicuri de budinca 1 l lapte fiert 9 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat scortisoara

Mere umplute cu portocale

4 mere 2 portocale putina scortisoara

Biscuiti Cu Ciocolata Si Portocale

250g faina 1 l.c. praf de copt 125g unt 125 g zahar 1 ou 2 l.s. marmelada de portocale 1.l.s. lichior de portocale 50g ciocolata amaruie 1 l.s. lapte 1 l.c. - 1 lingura de ceai (lingurita) 1 l.s. - 1 lingura supa

Tort cu portocale

300-350g miez de portocale 20ml ulei 300g zahar 150g faina 1 plic de praf de copt 4 oua

Urzici cu gris

jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust

Mini tarte cu budinca si fructe

Aluat: 1 CUP(225 grame)unt moale, 1CUP(200 grame)zahar, 2,1/2 CUP(350 grame faina), 2 galbenusuri sau 1 ou intreg, un virf cutit sare.Crema:1 budinca de vanilie ,400 ml. lapte, 6 linguri zahar.