Budinca de gris cu portocale
Budinca de gris cu portocale retete: cum gatesti budinca de gris cu portocale si cele mai gustoase retete de budinca de gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, prajitura cu portocale simpla, rata cu portocale si miere, prajitura cu portocale si nuca cocos, prajitura cu blat de gris, prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris, savarina cu gris, gris cu zahar ars.Budinca De Gris Cu Portocale Si Zmeura
2 linguri pesmet 50 g. unt 500 g. iaurt degresat 4 oua 180 g. zahar 2 plicuri zahar vanilinat 500 g. gris 1 plic praf de copt 300 g. zmeura 500 ml. suc de portocale
Budincă de griș delicioasă cu zahăr ars
Budincă de griș cu zahăr caramelizat - o budincă delicioasă care vă va satisface papilele gustative.
Budinca De Portocale
Acest desert reconfortant se separa in mod magic in timpul coacerii, producand o compozitie cremoasa in partea de sus si un sos de portocale acrisor dedesubt.
Budinca de gris cu prune
1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune
Prăjitură cu griș și sirop de portocale
Prăjitură grecească cu griș și sirop de portocale are o textură moale și o aromă intensă de citrice și se potrivește perfect lângă ceai sau cafea.
Gris imbibat
Budinca aceasta imi place de cind eram micao fac des. E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa. -5 oua -10 linguri de zahar -2 linguri de apa -1/2 lingurita de praf de copt -vanilie(dupa gust) -10 linguri de gris -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cmrezulta 12 bucati.
Tarta de visine cu budinca de vanilie
un pachet de aluat de placinta, un plic de budinca de vanilie (sau de frisca ce va place), 500 ml de lapte 150 g de zahar pentru budinca, 150 g de zahar ptr visine, o cana de visine fara samburi, gris
Tort cu budinca, frisca si fructe
2 pachete piscoturi, 500 ml frisca, 1 budinca vanilie, 600 ml lapte, 2 gelatine, 1 compot ananas, 4 kiwi, 2 portocale, 1 banana, suc de lamaie, 200 gr zahar
Briose cu jeleu de portocale
Pentru aluat: 3 oua 150 de grame de zahar 40 de grame de unt 300 de grame de faina 200 ml smantana grasa coaja rasa de la 2 portocale 1 plic de zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 plic praf de copt Pentru jeleul de portocale: 1 plic budinca de vanilie 400 ml suc natural de portocale 3 linguri de zahar
Basbousa - Prajitura Cu Gris
In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.
Budincă de griș - rețeta copilăriei, gata în 25 de minute
Cremoasă și aromată, budinca de griș este un desert ce oferă senzație de confort de la prima linguriță.
Prajitura de post cu crema de portocale
Blat:1 cana (200 ml) zahar pudra, 1 cana nuci macinate, 1/2 cana ulei, 3 linguri cu varf de cacao, 2 cani faina, 1 cana apa, 1 lingurita amoniac, cateva picaturi zeama de lamaie, 1 borcan de gem (cca. 360 g). Crema:500 ml suc proaspat de portocale, 500ml suc din comert de portocale si fara acid, 2 plicuri praf de budinca de vanilie, sau si mai aromat, din capsuni, 3 linguri amidon, 7, 8 linguri zahar, 1 lingurita esenta de portocale, coaja rasa de la 2 portocale si de la 1 lamaie, 500ml frisca lichida vegetala Hulala cu un pliculet de intaritor, 2 portocale taiate bucatele mici si o cescuta de fructe de padure congelate.
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
4 cani de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de lamaie 2 lgt coaa de portocale esenta de vanilie 1 cana de gris unt cat o nuca un praf de sare 3-4 lg zahar pt glazura
Prajitura cu gris si cocus
4 oua despartite-albus galbenus 3/4 pahar ulei 1 pahar suc de portocale 1 pahar de gris 1 pahar de faina 1 pahar de cocus 1 plic praf de copt 3/4 pahar zahar Pentru sirop: 1 pahar apa 1 pahar zahar Pentru ornat 1/2 pahar cocos
Budinca asortata
1 plic budinca de cacao 1 plic budinca de vanilie 1 plic budinca de zmeura 9 linguri de zahar 750 ml lapte
Cheesecake zebra cu jeleu de portocale
Aluat fraged cu cacao:250 g faina25g cacao cernuta125 g unt2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)110 g zahar1 lingura cu iaurtun praf de sare, putina coaja rasa de portocale, daca va placeUmplutura:5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici, puneti 6)750g ricotta200 g branza tip philadelphia225-250g zahar, dupa gust2 linguri cacao cernuta2 linguri faina de orez (amidon, sau budinca de vanilie)2 portocalevanilie
Foi cu crema de gris
Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Budinca de gris cu sirop de mure
500 ml lapte,5 lg gris,1 lg zahar,2 pliculete zahar vanilinat,sirop de mure
Nopti libaneze-"Layali libnan"
Desertul nopti libaneze sau "layali libnan"este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deseturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Este un desert foarte simplu de prepaparat. Avem nevoie de : Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -1 cana de nuca zdrobita -1 cana de migdale zdrobite -frunze de menta verde
Sirop concentrat de portocale
2 kg zahar4 pahare suc proaspat de portocale2 linguri coaja rasa de portocale1 pahar de apa
"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"
Desertul nopti libaneze este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deserturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Una dintre variante este "Nopti libaneze" in cupe se decoreaza simplu cu fistic sau cu banane feliate. Avem nevoie de: Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -4 banane -cirese confiate -frunze de menta verde
Tarta Cu Ricotta Si Portocale
Termina masa cu un desert usor: o tarta cu ricotta si portocale.
Cuburi de budinca
Budinca: 2 plicuri de budinca cu gust de ciocolata;100 gr zahar;700 ml lapte;esenta de rom ;Ornamente:nuca de cocos;cicolata rasa;migdale cojite;nuca;alune;bombonele decorative ;
Budinca din ciocolata
200g ciocolata;400ml lapte;5-6 linguri de amidon alimentar, pline cu varf;coaja rasa de portocale sau esenta de portocale(adaugata la sfarsit);50g unt:
Salată de icre cu griș
Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.
Prajitura cu pere si gris
200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare
Budincă de griş cu dulceaţă de vişine
Această rețetă de budincă de griș cu dulceață de vișine este ideală pentru a fi preparată oricând ai poftă de ceva dulce, dar ușor de făcut.Grișul cremos, aroma de vanilie și scorțișoară, plus dulceața acrișoară de vișine - o combinație perfectă!
Felii De Biscuiti Si Zmeura
(pentru 10 felii): 2 pachete praf de budinca de vanilie, 8 linguri zahar, 5 linguri lichior de portocale, 8dl.lapte, 200g.zmeura congelata, 200g. biscuiti (cu unt), 200g.frisca
Marmelada De Portocale
Marmelada de casa este bucurie pura. Pur si simplu intinsa pe paine prajita la micul dejun, folosita ca glazura, sau pentru a da aroma prajiturilor, trebuie neaparat sa ai cateva borcane in camara.
Tortul meu de duminica
BLAT:panettone; lichior de portocale pentru insiropat;CREMA:250g mascarpone1 plic budinca de vanilie1/2l lapte3 pliculete zahar vanilat1lingurita zahar3 foite gelatinala care am adaugat si frisca + gelatina
Inimioare cu migdale si portocale
200 g faina100 g zahar tos150 g unt120 g migdale macinate1/2 lingurita praf de copt1 ou3 linguri suc de portocale1 lingurita coaja rasa de portocale2 lingurite amidonPentru ornat100 g zahar pudra3 linguri suc de portocalemigdale intregi
Pandispan cu portocale
¾ pahar de suc de portocale1/3 pahar ulei1 ½ pahar zahar1 lingurita praf de copt2 pahare faina, 6 oua1 lingurita coaja de portocale
Budinca cu Viermi pentru Halloween
praf budinca ciocolata zahar lapte 500 ml biscuiti cu cacao viernisori jeleu
Prajitura de branza de vaci fara aluat
750 g de brinza de vaci 9 oua 100 g zahar pudra 9 linguri zahar tos zeama si coaja de la o lamiie si jumatate 170 g unt topit dar rece 150 g gris o budinca de vanilie 4 piersici (proaspete sau din compot)
Melba cu nectarine
20 amaretti, un pahar suc de portocale, 3 nectarine, 300 ml frisca lichida, 500 ml crema de vanilie (eu am folosit budinca de vanilie, are acelasi efect), 200 ml dulceata de zmeura.
Prajitura cu portocale, gutui si migdale
Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.
Jeleu de portocale
4 portocale mari 1 portocala mica 1 lamaie 100 g zahar 2 plicuri gelatina fin maruntita frisca (optional)
Budincă de ciocolată la cuptor - desertul irresistibil
Descoperă secretul unei budinci de ciocolată la cuptor perfecte. Rețeta detaliată, sfaturi și variante pentru un desert delicios și cremos care va impresiona pe oricine.
Blinele cu gris
1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.
Jeleu De Campari Si Felii De Portocale Caramelizate
Un desert cu jeleu pe care trebuie neaparat sa-l incerci in aceasta vara.
Dulceata De Portocale
Nu mai arunca cojile de la portocale. Poti face un gem delicios din ele!
Tort M&m's
Pentru blat: 6 oua 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita ulei 1 praf de copt 1 zahar vanilat cacao Pentru crema: 1 budinca vanilie 850 ml lapte 3 linguri pline cu gris 100 g unt 250 g zahar 100 g nuca de cocos Pentru decor: 5 ciocolate 4 pachete m&m's
Portocale Umplute
(pentru 4 persoane): 4 portocale 1 lamaie, 50 g. de zahar pudra 3 linguri de smantana lichida
Griș cu lapte și scorțișoară
Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare.
Cocktail cu suc de portocale. Băutura perfectă pentru Crăciun
Un amestec delicios de vodcă, lichior de flori de soc și suc proaspăt stors de portocale. Toate amestecate cu bere de ghimbir spumoasă și rodii.
Tort cu ciocolata si portocale
Ingredinte:250g unt, 100g ciocolata alba, 2 lingurite extract de portocale, 400g faina, 500g zahar brun fin, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 oua, 285ml iaurt de baut, coaja rasa si sucul de la o portocalaPentru glazura:500g mascarpone, 500g margarina, 250g zahar pudra, 2 linguri cacao, coaja rasa de la doua portocale + 100ml suc de portocale
Turnata cu budinca de vanilie
5 oua 15 linguri zahar 15 linguri ulei 15 linguri lapte 2 pliculete praf de copt vanilie un praf sare faina 22 linguri 2 linguri cacao pt efect marmorat Pentru budinca: 2 plicuri praf budinca din comert si 800 ml lapte 10 linguri zahar
Noodles De Soia Cu Portocale
100 g Noodles de soia Inedit 4 portocale mijlocii ¼ lamaie 100 ml lichior de portocale 2 linguri ulei sare, piper proaspat macinat ¼ lingurita ghimbir macinat ¼ lingurita curry ½ legatura patrunjel verde