Fursecuri cu gem de prune

Fursecuri cu gem de prune retete: cum gatesti fursecuri cu gem de prune si cele mai gustoase retete de fursecuri rapide cu gem, coltunasi cu gem de post, prajitura raioasa cu gem, budinca de orez cu prune uscate, fursecuri cu musli, fursecuri fragede cu dovleac, varza rosie cu prune uscate, flan de prune uscate, mancare de prune uscate fara ceapa, fursecuri simple.

Fursecuri fragede cu gem de prune

- 125 gr unt - 1 lingura zahar - 1/2 lingurita praf de copt - un varf de sare - 2 linguri apa rece - 200-250 gr faina - gem de prune pentru umplutura - zahar pudra pentru pudrat

Fursecuri cu nuci si magiun de prune

120 g unt la temperatura camereiun ou70 gr zaharun plic zahar vanilat150 g faina100 g nuci1/2 lingurita praf de coptun praf de saregem de prune (magiun)

Gem

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Fursecuri umplute cu gem de prune

1 pachet margarina 120 gr zahar pudra 1 lingurita praf de copt 2 linguri zeama de lamaie coaja rasa de lamaie 1/2 lingurita anason macinat un praf de sare 400-450 gr faina 1 borcan mic gem de prune 1 lingurita coaja rasa de portocala

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Fursecuri regale cu gem

250 g unt,100 g zahar,350 g faina,coaja de la o lamaiegem

Gem

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Fursecuri cu gem

140g faina pentru prajituri 50g alune de padure 110g unt 50g zahar 1 ou 1 varf cutit praf de copt gem de coacaze rosii gem de caise

Tarta cu gem si prune uscate

100 gr unt 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ) 2 oua 350 gr faina 1 praf de copt 200 gr gem de prune 100 gr prune uscate unt pentru uns tava

Gem cu prune si nuci

4 kg de prune mici 1 kg zahar 150 g miez de nuca 2 lingurite scortisoara

Fursecuri fragede cu nuca si gem

100 gr untura 150 gr margarina 100 gr zahar 2 oua 160 gr nuca macinata 1 praf de copt 1 esenta rom 550-600 gr faina 1 lingura coaja de portocala rasa zahar pudra gem de prune

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Dulciuri De Post

Pentru 4 bucati mari: 4 linguri zahar 4 linguri gem de prune (sau orice alt gem) 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui) 6 linguri suc de portocale (natural sau fanta) 4 linguri pline de faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Pentru decor: nuci taiate marunt nuci intregi gem de prune

Cornulețe fragede cu gem

Cornulețele de casă fragede cu gem pot transforma o zi obișnuită într-o sărbătoare. Se pregătesc din doar câteva ingrediente, ce se găsesc aproape tot timpul în cele mai multe bucătării din țară.

Prajitura duo cu gem de prune

1 cana apa minerala 1 cana zahar jumatate cana de ulei 1 cana si 3 sferturi cu faina 1 lingura cacao 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie mica 1 borcan 350 gr gem de prune

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Pentru aluat 350 g faina 150 g unt 1 ou 80 g zahar un praf de sare 5 linguri cu apa rece Pentru umplutura 5-6 linguri cu gem de prune circa 20 de prune 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia) 2 plicuri zahar vanilat un praf scortisoara 3-4 biscuiti populari 2 linguri cu alune Mai avem nevoie de unt pentru uns tava faina pentru pudrat zahar brun pentru pudrat aluatul

Fursecuri rapide cu gem

Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri: 1. 160 gr unt 2. 170 gr zahar 3. 2 cani si jumatate de faina 4. 1 ou 5. o lingurita praf de copt 6. esenta vanilie 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Prune uscate umplute

500 g prune uscate un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros 150 g miez de nuca esenta de rom dupa gust 1 pliculet zahar vanilat 150 ml vin alb

Fursecuri "Gandacei"

500g margarina, 300g zahar pudra, 2 lingurite amoniac, esenta de rom, 600-700g faina, 200g gem de prune, 200ml lapte (sau apa daca tineti post), 3 linguri zahar, 3 linguri cacao, nuca macinata o farfurie cu varf.

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie. 

Cozonac floare, cu nuca si gem de prune

Aluat: 200ml lapte 100g margarina topita 1/4 lingurita sare 2 linguri zahar 2 oua putin batute Caoaja rasa de la o lamaie 1/2 lingurita praf de portocala 600g faina alba 2 lingurite rase drojdie uscata Umplutura: 300g nuca macinata 200g zahar tos 375g gem de prune Pt glazura: 1 ou 1 lingura lapte

Biscuiti dulci cu gem

1 kg biscuiti compot de fructe gem

Gem de mere si prune

5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..

Bilute cu gem de prune

300 g biscuiti2 linguri cacaoesenta de rom100 g zahar pudra2 plicuri zahar vanilat150 ml apanuca de cocosdulceata de prune

Prajitura Arlechin

Aluat: 500 g faina 200 g unt 2 oua 150 g zahar 1 lingura smantana 1 plic praf de copt 1 praf sare Umplutura: 5 linguri gem de caise 5 linguri gem de prune 5 linguri gem de capsune/fructe de padure Topping: 2 galbenusuri 60 g zahar pudra vanilat bombonele colorate

Fursecuri cu jeleu

* 250 g faina * 150 g unt/margarina * 100 g zahar(pudra) * 1 galbenus * 2 linguri suc de portocale/lamaie * 1 praf de sare * vanilie * 100 g jeleu (eu am avut de prune)

Tarta cu mere si gem de prune

Aluat 125 gr unt 1 ou 200 gr faina 1 lingura zahar un varf de cutit sare coaja de la 1/2 lamaie 1/2 lingurita bicarbonat 3 linguri apa rece Umplutura: 5 linguri gem de prune 1 lingura gris 4 mere 1 lingura zahar o lingurita rasa scortisoara Pentru uns: o lingurita un topit si un plic zahar vanilat

Inimioare cu gem

300g faina, 1 praf de sare, 150g unt, 150g zahar pudra, 50ml lapte dulce, gem de caise

Fursecuri cu nuca de cocos si gem de zmeura

125 gr unt 1 cup de zahar 1 ou 2 cup de faina 1 1/2 lingurita de praf de copt 1/4 lingurita sare 1/2 cup nuca de cocos 1/2 cup gem de zmeura

Fursecuri Cu Gem De Piersici

100 gr zahar 250 gr margarina pentru copt 450 - 500 gr faina 1 ou intreg 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare (varf de cutit) coaja rasa de la o portocala 50 ml lapte pentru umplutura 225 gr gem de piersici/caise pentru glazura 50 gr zahar putin lapte

Cornuri cu gem

* 500- 550 g faina * 1 plic drojdie uscata * 250 ml lapte * 1 cub de margarina/unt * 6 linguri de miere * gem de prune * sare * o lingurita cu zahar

Fursecuri cu nuci și gem. Un deliciu clasic, pe gustul tuturor

O rețetă ușoară de fursecuri cu nuci și gem, făcute cu doar o mână de ingrediente simple. Vezi rețeta pas cu pas.

Gem

Gem de prune - rețeta simplă, tradițională

Această rețetă de gem de prune, simplă, clasică, se prepară folosind doar patru ingrediente: prune, zahăr, zeamă de lămâie și apă. În plus, nu e nevoie să adaugi deloc pectină.

Biscuiti cu gem de caise

250 g faina 110 g zahar pudra 2-3 linguri zahar pentru pudrat 100 g unt 1 ou 1 lingura lapte 1 -2 linguri gem de caise

Fursecuri Cu Gem De Zmeura

Nimic nu se compara cu dulciurile care se prepara rapid. Pentru aceasta reteta ai nevoie de doar 30 de minute.

Fursecuri cu gem si nuca

- 200 gr unt - 100 gr zahar - 1 lingura smantana - 1 galbenus - 300 gr faina - 1 lingurita rasa praf de copt - 1/2 lingurita pudra de vanilie Bourbon - gem de fructe (dupa preferinta) - nuci/alune/migdale tocate

Rulada cu mere si gem de prune

Pentru aluat 600 g faina 330 ml lapte 1 lingura de ulei 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 2 linguri cu smantana 1 cub drojdie proaspata Pentru umplutura 1,5 kg mere rase 1 lingura rasa scortisoara macinata 100 g zahar 1 borcan gem de prune de 400 g 2 oua pentru uns zahar tos pentru presarat pe rulade ulei pentru uns tava faina pentru tapetat tava zahar pudra pentru presarat pe rulade

Fluturasi cu nuca si gem

2 oua 125 gr unt 2 linguri smantana 6 linguri zahar 1 lingurita praf de copt coaja rasa de lamaie 1 plic zahar vanilat 320 gr faina gem de prune miez de nuca macinat

Negresă de post cu gem acrișor de prune

Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Prajitura cu foi de zahar ars

Pentru foile de zahar ars:* 2 galbenusuri* 300 g zahar* 180 ml ulei* 180 ml lapte* 1 lingurita bicarbonat de sodiu* faina cat cuprinde Crema de vanilie:* 500 ml lapte* 180 g zahar* 200 g unt* 100 g ciocolata alba* 3-4 linguri amidon* 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Crema cu gem de prune si nuci:* 500 g gem de prune cu nuci* 150 ml frisca lichida* 100 g ciocolata neagra Pentru decor:* 100 g ciocolata neagra* 100 ml frisca lichida

Biscuiti cu gem de portocale

Pentru aluat :dulceata sau gem de portocale125 g unt1 ou2 linguri cu zahar300 g gaina½ lingurita praf de coptcoaja de portocala si lamaie2 linguri cu lapte esenta de vanilie si rom

Prajitura cu gem [de post]

~ 1/2 cana cu ulei ~ 1/2 cana cu zahar ~ 2 cani cu apa ~ 3 cani cu faina ~ 3 linguri cu cacao ~ 1 lingurita cu bicarbonat stins ~ 1 praf de copt ~ 2 plicuri cu zahar vanilat ~ esenta de rom ~ gem de prune [un borcan mic] ~ miere ~ nuca de cocos [serbet de lamaie]

Pariziene cu crema de ciocolata sau gem cu nuca

500 gr faina20 gr drojdie2 oua50 gr unt70 gr zahar240 ml lapte1 praf de sarecoaja rasa de portocala1 lingurita zahar pudra cu pastai de vaniliecrema de ciocolata1/2 borcan gem de prunenuca macinatamac

Budinca Livada

O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.

Tarta sanatoasa cu branza de vaci

100 gr. pudra de migdale 125 gr. faina integrala + tarate (in cantitati egale) 100 gr. gem de prune (adica piure de prune cu fructoza, scortisoara fiert putin, il aveam gata facut mai de mult,zacea prin frigider)1 lgt. praf de copt2 oua (galbenus+albus)umplutura400 gr branza de vaci (a mea a fost slaba)1 lingura smantana2 oua2 linguri fructoza2 linguri tarateesenta de vanilie

Parfait de miere cu prune posate in vin

Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.

Prajitura delicioasa cu fructe

Foi:ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem de capsuni, caise, piersici, prune sau afine - 400 gbicarbonat de amoniu - un varf de linguritaCrema:unt - 100 ggris - 125 glapte - 500 mlzahar - 100 gzeama de la 1 lamaiezeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)

Puseuri

faina-500g, oua- 2 bucati, margarina (unt, untura)-250 g, lapte-150 ml, zahar- 4 linguri, 1 praf sare, 1 lingura cacao, 1 lingura gem (prune), drojdie-25 g, esenta de rom, 1 farfurie nuca macinata

Trandafirasi

- 250 g faina,- 1 praf sare, - 200 g margarina, - 75 zahar pudra, - 1 galbenus ou, - 40g fulgi migdale, - 100 g marmelada portocale (sau gem de caise si visine).

Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională

Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.