Retete cu Gogosari

Gogoșari în sos de muștar pentru iarnă

Dacă încă nu ați pus gogoșari la murat pentru iarnă, acum este momentul. Și v-am pregătit o rețetă puțin altfel de gogoșari murați: în sos de muștar, mai exact. Se fac ușor, se păstrează excelent și sunt deosebiți față de restul murăturilor.  Găsiți și o rețetă de gogoșari murați simpli și de gogoșari murați în sos de roșii pentru iarnă, să o alegeți pe care se potivește cel mai bine preferințelor și gusturilor voastre. 

Zacuscă de vinete după rețeta moldovenească

Nu există gospodină care să nu pregătească o porție de zacuscă toamna. Chiar dacă există o mulțime de sortimente de zacuscă în magazine, nimic nu se compară cu zacusca de vinete făcută în casă. Astăzi vă porpupenm o rețetă de zacuscă foarte populară în zona Moldovei. Spre deosebire de rețeta clasică de zacuscă, aceasta conține morcovi și, datorită lor, are o aromă dulce aparte. 

Zacuscă de fasole pentru iarnă

Bucătăria românească este destul de ofertantă atunci când vine vorba despre conserve și preparate pentru iarnă. În ceea ce privește zacusca, există câteva alternative la rețeta clasică, pe care toți o cunoaștem. V-am prezentat deja o rețetă de zacuscă de ciuperci și una de zacuscă de pește pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o zacuscă de fasole. Simplă, ieftină și foarte la îndemână pentru orice gospodină. 

Gogoșari murați pentru iarnă

Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Gogoșari în sos de roșii pentru iarnă

Este momentul perfect pentru a pregăti conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre fructe sau legume, mai toate s-au copt în această perioadă și sunt gata să fie transformate în compot, dulceață, gem, murături, sosuri sau zacuscă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de gogoșari în sos de roșii, la borcan. Se păstrează foarte bine pe tot parcursul iernii, iar gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor avea o textură crudă. 

Gogoșari murați umpluți cu varză

Vara și toamna sunt anotimpurile în care avem din belșug legume și fructe proaspete, românești. Ne putem bucura de savoarea lor atât proaspete, cât și sub formă de conserve pentru iarnă, cum ar fi murături sau gemuri și compoturi. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de gogoșari umpluți cu varză, murați, ideali pentru iarnă. Se vor potrivi de minune alături de orice fel de mâncare, se prepară ușor și se păstrează foarte bine peste iarnă. 

Salată orientală de post - cea mai simplă rețetă

Salata orientală este, probabil, cea mai populară salată, alături de cea de vinete. Se face repede, din ingrediente la îndemâna oricui, este ieftină și de post, așa că este perfectă în această perioadă. Există și varianta de salată orientală cu ou, dar astăzi vorbim despre salata orientală clasică, de post. Combinația de cartof fiert, cu murături este una foarte gustoasă. Salata orientală poate fi o masă în sine dacă țineți post. 

Muraturi asortate

5 kg gogosari 1,5 kg morcovi 2 radacini de telina 2 bucati conopida 1l otet 0,5 kg zahar 4 linguri sare grunjoasa frunze de telina boabe de mustar piper, hrean

Muraturi asortate picante in otet

3 kg ardei grasi 2 kg conopida 1 kg morcovi 2 kg castraveti tineri 100 g gogonele verzi 2 kg gogosari 1 kg arpagic 1 litru otet (de 9 grade) 400 g sare 5 g piper boabe 5 g ienibahar 2 g foi de dafin 250 g usturoi

Gogosari In Otet, O Reteta Simpla Pe Care Oricine O Poate Prepara

Reteta este atat de simpla incat oricine o poate prepara.

Salata Asortata De Muraturi

gogosari acri castraveciori acri in otet castraveti murati in saramura dovlecei murati in otet vinete murate in otet gogonele murate in otet gogonele murate in saramura marar verde masline dupa gust ulei de masline piper, dupa gust

Salata de ardei gras si gogosar

Ggogosari ardei grasi sare otet ulei apa.

Zacusca de ciuperci

4kg vinete 2kg gogosari 2kg ardei kapia 2kg rosii 1kg ceapa 500g ciuperci champignon 400ml ulei 2 ardei iuti 3 lingurite sare 2 lingurite zahar 2 lingurite piper negru macinat 2 lingurite piper boabe 2 lingurite boia de ardei dulce 2 lingurite boia de ardei iute 5 foi de dafin

Ghiveci cu fasole boabe

8 cepe 4 vinete 1 dovlecel 8 gogosari 2-3 morcovi rasi 2 gutui rase 1 kg fasole boabe 1 castron de rosii foarte coapte 1 legatura de frunze de telina 8 foi de dafin piper coriandru pudra chimen pudra sare ulei 1 lingura de miere

Gogosari in sos

3 kg gogosari 500 gr otet 7 linguri bulion 7 linguri zahar 7 linguri mustar 1 lingura sare mare piper boabe 4-5 foi de dafin circa o cana apa 150 ml ulei

Fasole Cu Ciolan

1 ciolan, 5 linguri ulei, 500 gr. fasole alba, 5 buc. ceapa, 2 buc. morcov, 5 buc. gogosar rosu, 0,5 l suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cimbru

Rulada Cu Cascaval, Pate Si Muraturi

Pentru 'foaie'. 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda, jumatate de pachet de unt piper (cine vrea) Umplutura: 250 grame pate de ficat, un sfert de pachet de unt, citeva masline (negre), un castravecior murat (sau doi mai mici), gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine).

Aperitiv Cu Pui, Delicios Si Usor De Facut

3 piepti de pui 2 morcovi 4 oua 2 gogosari rosii 100g sunca 100g cascaval 1 ls smantana 2 ls mazare din conserva 100g faina 25g margarina 100g alune taiate masline fara samburi piper, sare Nu a pus masline, alune si mazare, dar am adaugat porumb si o legatura frunze de patrunjel.

Gogosari aperitiv

3.5kg gogosari, 250ml ulei, 250g zahar sau miere, 250ml otet, 400g pasta de tomate, piper, foi de dafin, sare.

Gogosari pentru iarna

10 kg gogosari2 l apa1 l otet500 g zaharla fiecare litru de lichid 1 lingura de sare (in cazul nostru 3 linguri)foi de dafinfrunze de telinapiper boabeboabe de mustarhreanmorcoviconopida

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun

7 kg vinete(cantarite dupa ce au fost prajite si curatate)5 kg gogosari2 kg ceapa1 kg fasole boabe1 kg morcovi1,5 uleiaproximativ 500 ml bulionsare,piper,foi de dafin

Zacusca cu morcovi

2,5 kg morcovi2,5 kg gogosari2 kg ceapa2 teline mari500 ml ulei3 linguri vegetafoi de dafin1 kg bulion de casa

Zacusca de vinete cu sau fara ghebe

5 kg vinete4 kg gogosari1 kg ardei kapia3 morcovi1,5 kg ceapaSarePiperFoi de dafin5 kg rosii pentru a prepara 2l suc de rosii3 catei usturoi1,5 kg ulei1kg ghebe

Salata de toamna

1 kg gogonele2 kg gogosari3 cepe mariosare1 legatura frunze de telina150 ml ulei150 ml otet150 gr zahar1 lingura sare1/2 lingurita boabe piper negru1 foaie de dafin

Chiftelute de pui cu sos dulce

Pui - 1 piept mareRoșii - 3 bucPiper - un varf de cutitOregano - un vraf de linguritasuc de rosii - 200 mlulei - 3 linguriotet - 1 linguritagogosari - 1 bucmustar - 1 linguritazahar - 3 linguricartofi - 2 bucusturoi - 3 cateisare - dupa gust

Salata de beouf

Lista ingrediente: 5 cartofi mari,o bucata de carne de porc (jumatate de kilogram, fara grasime)5 morcovi mari,3 gogosari,5 castraveti,3 oua de gaina,200 de ml de ulei,1 lingurita de sare1 lingurita de mustar.

Tocana de legume

2 cepe potrivite (una rosie si una alba) 2 morcovi zdraveni 1 felie groasa de 2 cm de radacina de telina 2 rosii mari (pentru suc) 2 gogosari (unul verde, unul rosu) mari 1 ardei gras galben mare 4 catei de usturoi 130 gr orez cateva buchetele de conopida cateva frunze de telina jumatate legatura de patrunjel verde 2-3 frunze de dafin ulei sare, piper dupa gust

Shaorma de casa

Pentru lipii: 250 gr faina 150 ml apa 13 gr drojdie 1 lingurita rasa de zahar 1/4 lingurita sare Pentru marinarea puiului: 1 piept de pui dezosat 2 linguri ulei 3 linguri de vin sare piper 1/2 lingurita boia de ardei dulce 1 catel de usturoi Pentru umplut: 5 cartofi mari 1/2 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ulei sare varza verde gogosari in otet castraveti murati ketchup dulce sos de maioneza

Friptura de vita cu legume la cuptor si piure de cartofi

Pt. friptura de vita trebuie urmatoarele: 500g carne de vita 2 cepe 1 ardei 2 gogosari 2 morcovi 2 catei de usturoi un pahar de vin alb ulei sare piper busuioc oregano o rosie sau suc de rosii Pt. piureul de cartofi trebuie: 10 cartofi potriviti lapte ulei sare 3-4 catei de usturoi

tocanita cu maruntaie de pasare

maruntaie de pasare 1 vinata mica 2 gogosari 4 ardei 1 ceasca cu apa 1 ceapa 0,500 g rosii 1 lingura faina 100 g grasime de pasare sau ulei piper sare nucsoara

Zacusca cu vinete

5 kg ardei capia 3 kg gogosari 2 kg ardei gras rosu 5 kg vinete 2 kg ceapa 2 kg morcov 3 kg rosii sare aproximativ 2 litri ulei oregano cayena

Stufat de porc cu pilaf aromat

1 kg pulpa porc 1 ceapa 4 catei usturoi 3 linguri sos de soia 1 rosie 1 lingura sos chilli 1 varf lingurita turmenic( curcuma) sare piper pasta rosii pasta gogosari ulei o cana orez frunze patrunjel verde

Zacusca simpla

Avem nevoie de : -6 kg de vinete -3 kg gogosari -1 kg ceapa -1 kg bulion gros fiert din 3 kg de rosii -1 litru ulei de floarea soarelui -sare dupa gust -zahar dupa gust

Salata boeuf

2 kg de cartofi, jumatate kg de morcovi, 3 oua, jumatate litru de ulei, 1-2 piepti de pui, mustar, sare si acrituri (castraveti gogosari).

Legume si zarzavaturi la borcan

1 kg gogosari 1 kg morcovi 1 kg ceapa 1 kg albitura (pastarnac si patrunjel) 1 telina 1 gulie 1 dovlecel 1 kg rosii 300 ml ulei 1 legatura frunze telina 1 legatura frunze patrunjel 2 lingurite piper 100 g zahar 8 lingurite cu varf sare

Mancare de fasole uscata cu costita la gratar

500 g fasole boabe 4 felii de costita (aproximativ 600 g) 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 2 rosii 2 gogosari 1 peperoni cateva frunze de spanac 1 legatura patrunjel marar si leustean 1 cub/lingurita concentrat costita afumata 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii 5-6 linguri de ulei 2 lingurite de zahar sare piper paprika cimbru 2 foi de dafin

Gogosari cu sos

5 kg gogosari 1 borcan sos cu pasta de tomate 650 gr 250 gr zahar 250 ml ulei 250 ml otet [9 grade ] sare dupa gust piper boabe 2-3 foi de dafin.

Somn in crusta de mustar Dijon

2 bucati de somn 4 linguri cu mustar cu seminte Dijon cimbru rosmarin o lingura ulei de masline un pahar cu vin alb sec 1 lamaie zeama de la o lamaie sare piper macinat Pentru garnitura 4gogosari 4 cartofi marar verde

Salata de boeuf

2 kg morcov 2 kg cartofi 750 gr castraveti 750 gr gogosari 1 kg carne de vaca 2 mere maioneza mustar sare piper Pentru ornat: castraveti gogosari albus de ou

Rulouri De Pui

- 2 piepti de pui - 100-150g cascaval - 4 felii sunca de Praga - gogosari - ciuperci feliate - sare - piper - faina - 2 oua

Tocana de legume pentru iarna

5 kg gogosari 3 kg ardei 2 kg ceapa 2 kg morcovi 250 gr orez 900 ml ulei 250 gr bulion piper boabe sare mare foi de dafin

Pulpe de pui la cuptor

3-4 pulpe de pui, 10 cartofi, 3 cepe, 3-4 gogosari, 2 morcovi o radacina patrunjel, ulei, suc de rosii (optional).

Salata de boeuf

zarzavat: 1-2 kg cartofi 4 morcovi mari 2 buc pastarnac 200 gr mazare fiarta 1/2 telina 300 gr masline 20 buc castraveti in otet 6 jumatati gogosari in otet 2 piepti de pui 1 lingura mustar maioneza: 5 oua (2 fierte 3 crude) 600 ml ulei 5 linguri apa suc de lamaie sau otet sare si putin piper alb dupa gust pentru ornat: masline morcov castraveti gogosari albusul de la oualele fierte

Rulou din piept de pui cu cascaval si garnitura de fructe

2 bucati piept de pui fara os si piele 100 g cascaval 150 g bacon 2 gogosari 1-2 peperoni 1 rosie si cateva rosii mici de decor 1 legatura patrunjel 2 mere 1 gutuie 1 morcov 1 mana frunze spanac 4 linguri ulei de masline sare piper cimbru paprika