Este momentul perfect pentru a pregăti conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre fructe sau legume, mai toate s-au copt în această perioadă și sunt gata să fie transformate în compot, dulceață, gem, murături, sosuri sau zacuscă. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de gogoșari în sos de roșii, la borcan. Se păstrează foarte bine pe tot parcursul iernii, iar gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor avea o textură crudă. 

Gogoșari în sos de roșii pentru iarnă
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 kg gogoșari
  • 400 ml ulei
  • 400 g zahăr
  • 400 ml oțet
  • 4 linguri sare
  • 800 ml bulion
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • muștar boabe

Mod de preparare

Spălați și curățați gogoșarii de cotoare și semințe. Tăiați gogoșarii fideluță.

Puneți toate celelalte ingrediente într-o oală pe foc. Când amestecul a început să fiarbă și zahărul s-a topit, adăugați gogoșarii și fierbeți pentru 10 minute, amestecând din când în când.

Scoateți gogoșarii cu o paletă din vas. Așezați bucățile de gogoșar în borcane sterilizate și turnați sosul peste, până când borcanele s-au umplut.

Închideți borcanele ermetic și puneți-le la cuptor, pentru a le steriliza. Lăsați borcanele să se răcească lent, odată cu cuptorul.

Depozitați borcanele în cămară, debara sau beci, ferite de căldură și de razele soarelui.