Gris cu zahar ars

Gris cu zahar ars retete: cum gatesti gris cu zahar ars si cele mai gustoase retete de budinca de gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, crema de zahar ars cu corasla, tort cu crema de zahar ars si mere, crema de zahar ars, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, savarina cu gris, prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris, budinca de gris cu portocale.

Budincă de griș delicioasă cu zahăr ars

Budincă de griș cu zahăr caramelizat - o budincă delicioasă care vă va satisface papilele gustative.

Gris cu lapte si sirop de zahar ars

4 cani de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de lamaie 2 lgt coaa de portocale esenta de vanilie 1 cana de gris unt cat o nuca un praf de sare 3-4 lg zahar pt glazura

Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez

Blatul :9 albusuri, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 300 gr nuca.Crema : 6 oua, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 gr zahar pentru ars, 250 unt, nuca.

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

1,2 kg mere 150 g zahar pentru caramelizat 150 g margarina 1 cana gris 1 cana faina 1 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara 6 linguri de zahar pentru umplutura 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala optional 2 linguri stafide

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune

Prajitura cu pere si gris

200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare

Prajitura gris cu lapte batut

250 gr.lapte batut (sau iaurt) 150 gris 100 zahar 2 oua 3 g bicarbonat un varf de sare zahar vanilat (optional) suc de lamaie

Salată de icre cu griș

Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Pentru foile de zahar ars:2 cani cu zahar tos {cana de aceea pt. cacao cu lapte de 250ml.}1 cana cu apa fierbinte1 cana cu ulei2 lingurite bicrbonat de sodiu stinse cu suc de lamiiefaina cit cuprinde {aprox.800-1000g}Pentru Crema caramel cu cafea:800ml. apa rece300g. zahar tos100g. amidon alimentar2-3 lingurite nesscafea macinata dupa preferinta200g. margarina Rama 

panna cotta cu zahar ars

500 g smantana pt frisca 8 g gelatina 180 g zahar 1 plic zahar vanilat

Blinele cu gris

1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.

Griș cu lapte și scorțișoară

Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Basbousa - Prajitura Cu Gris

In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.

Gris cu sos caramel

Pentru grisul cu lapte: 300 ml lapte 30 g gris zahar dupa gust un praf sare Pentru sosul caramel: 4-5 linguri zahar 1 cana lapte

Prajitura de gris cu fructe

500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)

Crema simpla de zahar ars

120g zahar pentru topit8 oua60g zahar2 linguri extract de vanilie1l lapte

Placinta cu iaurt si gris

1 pachet cu foi de placinta (400 g ), 200 g unt, 900 g iaurt, 2 linguri gris, 200 g zahar, 6 oua, esenta de vanilie, zahar vanilat, 100 g stafide.

Griș cu lapte - cea mai simplă rețetă

Grișul cu lapte și scorțișoară oferă o senzație de confort asemănătoare cu cea dată de îmbrățișarea unei persoane iubite.

Cremă de zahăr ars - cea mai simplă rețetă

Crema de zahăr ars este unul dintre cele mai bune deserturi ale copilăriei. Se face ușor, din ingrediente puține și la îndemână, așa că pentru mulți dintre noi, aceasta era prăjitura duminicilor în familie.  Crema de zahăr ars este varianta românească pentru creme brulee și se poate face atât în tavă mare, cât și în forme individuale, eventual forme pentru brioșe. În acest caz, trebuie să lucrați foarte repede cu caramelul, pentru că se va întări repede.  Pentru crema de zahăr ars aveți nevoie de exact patru ingrediente, pe care toată lumea le are acasă. Nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, ci doar puțină răbdare și vă garantăm că rezultatul va fi unul delicios!

Budinca De Gris Cu Portocale Si Zmeura

2 linguri pesmet 50 g. unt 500 g. iaurt degresat 4 oua 180 g. zahar 2 plicuri zahar vanilinat 500 g. gris 1 plic praf de copt 300 g. zmeura 500 ml. suc de portocale

Prajitura cu foi de zahar ars

Pentru foile de zahar ars:* 2 galbenusuri* 300 g zahar* 180 ml ulei* 180 ml lapte* 1 lingurita bicarbonat de sodiu* faina cat cuprinde Crema de vanilie:* 500 ml lapte* 180 g zahar* 200 g unt* 100 g ciocolata alba* 3-4 linguri amidon* 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Crema cu gem de prune si nuci:* 500 g gem de prune cu nuci* 150 ml frisca lichida* 100 g ciocolata neagra Pentru decor:* 100 g ciocolata neagra* 100 ml frisca lichida

Placinta intinsa

Faina(1.5 kg), sare, apa calduta, Umplutura poate fi cu: branza, nuci, struguri negri, parfumati, varza acra, gris fiert in lapte, mere, gris prajit si amestecat cu zahar, mac etc.

Crema clasica de zahar ars

10 oua, 1 litru de lapte, 8 linguri de zahar (dupa gust), 150 g zahar caramel (pentru tapetat), arome (esenta de vanilie, zahar vanilat),

Budincă de griș - rețeta copilăriei, gata în 25 de minute

Cremoasă și aromată, budinca de griș este un desert ce oferă senzație de confort de la prima linguriță.

Sos de zahar ars cu lapte

150 g zahar,1 pahar lapte.

Crema festiva de zahar ars

1 litru lapte8 oua10 linguri zahar tos1 plic zahar vanilatun praf de sare4 linguri zahar tos pentru caramelizat

Cheesecake ars

Poate parea ciudat, dar savoarea acestui cheesecake vine tocmai din marginea usor arsa.

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

500 ml lapte100 g griş4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri50 g zahăr4 linguri lapte condensat îndulcit1 baton scorţişoară1 lingură extract de vanilie1/4 linguriţă coaja rasă de portocalădulceata de visine

Prajitura din corasla si crema de zahar ars

1 lingura unt 6 oua 2 cesti &nbspzahar 1 l corasla 12 buc. cuburi zahar brun 1 lingura zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom

Prajitura cu foi de miere si crema de gris

Pentru Blat:6 linguri lapte4 linguri miere6 lingura ulei250 g zahar800 g faina1 lingurita praf de copt2 ouaCrema:750 ml lapte10 linguri gris200 g zahar250 g untvanilie2 linguri cacao

Prajitura Insiropata De Gris

Pentru Blat: 500 ml lapte 100 gr gris 100 gr cocos 50 gr unt 2 lg zahar Pentru Sirop: 100 ml apa 100 gr zahar 3 lg miere de albine

Prajitura cu gris si cocus

4 oua despartite-albus galbenus 3/4 pahar ulei 1 pahar suc de portocale 1 pahar de gris 1 pahar de faina 1 pahar de cocus 1 plic praf de copt 3/4 pahar zahar Pentru sirop: 1 pahar apa 1 pahar zahar Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Urzici cu gris

jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust

Compot de piersici cu sirop de zahăr ars

Explorați o rețetă unică de compot de piersici cu sirop de zahăr ars. Savurați combinația de dulceață naturală a piersicilor cu aroma profundă a zahărului ars în acest compot de neuitat.

Prajitură de post cu mere și griș

Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă, ce se face foarte ușor după o rețetă extrem de simplă.

Clătite de post cu griș: o rețetă simplă și delicioasă

Clătite de post cu griș - o rețetă simplă, gustoasă și perfectă pentru perioada postului. O rețetă ușoară și bună de încercat când ai poftă de ceva dulce.

Prajitura de mere cu blat de gris

Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara

Mini tort de zahar ars

500 ml lapte dulce3 oua50 g zahar pentru caramel50 g zahar pentru cremao lingurita coaja rasa de lamaieo fiola cu esenta de vaniliefrisca pentru decor10 forme de aluminiu rotunde

Tort Franco

Blatul I: 350g faina, 275g zahar, 250g unt, 250ml lapte, 5oua, 120g cirese confiate, 1lingurita pulbere de cuisoare, 1lingurita scortisoara, 1 pachetel praf de copt, 1lingurita otet, sareBlat II: 120 g unt, 130 g caramelle marshmallows, 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte, 70 g migdale macinate, 90 g orez expandatCrema de gris: 500ml lapte, 75g zahar, zeama de la o lamaie, 50g gris

Foi cu crema de gris

Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Crema de branza cu sirop de zahar ars

100 gr lapte praf,1 l apa,5 lg zahar,100 gr branza dulce de vaca,esenta de rom

Tarta Cu Piersici Fara Coacere

Pentru acest desert folosesti frigiderul in locul cuptorului, ceea ce este perfect pentru zilele toride de vara.

Placinta cu lapte si gris

9 foi de placinta 1 3/4l lapte 320g gris 4 oua 1 pastaie vanilie sau o esenta vanilie,300 gr zahar,50 gr unt (topit pentru uns) 200 gr zahar,1 lingura scortisoara pentru pudrat foile de placinta

Litere Cu Gris Si Gem

1 punga paste fainoase litere(puteti folosi orice tip de paste fainoase simple sau cu ou) 50 ml ulei 3 linguri de gris 5 linguri zahar 1 plic vanilie sare gem (eu am folosit un gem mai gros de strugurei cu capsuni pregatit de mine pt rezerva de iarna)

Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

FOI:10 linguri ulei10 linguri apa5 linguri zahar1 lingura amoniac2 linguri de bulionfaina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foileCREMA :se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )se mixeaza apoi cu crema de gris.GLAZURA:la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)

Prajitura cu mere glasate si frisca

Asadar ingrediente: 6 mere mari 100 gr zahar 50 gr unt 200 gr frisca dulceata de visine pentru aluat: 3 oua 3 lunguri de apa 120 gr faina 120 gr zahar pudra sirop de zahar ars

Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars

Crème Brûlée  - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.

Cremă de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan

Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan se poate transforma rapid în desertul vostru preferat, odată ce ați preparat-o și gustat-o.

Tort cu nuci si mere caramelizate

400 g zahar (200g pentru zahar ars si 200g pentru blat)120 g faina3 oua700 g mare (9 bucati)1 pahar de nuci4 linguru de sirop din dulceata de visine50 g unt4 linguri zahar1 pahar apaesenta de vanilie

Prajitura din gris cu caise

o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire