Gris cu zahar ars
Gris cu zahar ars retete: cum gatesti gris cu zahar ars si cele mai gustoase retete de budinca de gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, crema de zahar ars cu corasla, tort cu crema de zahar ars si mere, crema de zahar ars, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, savarina cu gris, prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris, budinca de gris cu portocale.Budincă de griș delicioasă cu zahăr ars
Budincă de griș cu zahăr caramelizat - o budincă delicioasă care vă va satisface papilele gustative.
Gris cu lapte si sirop de zahar ars
4 cani de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de lamaie 2 lgt coaa de portocale esenta de vanilie 1 cana de gris unt cat o nuca un praf de sare 3-4 lg zahar pt glazura
Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)
1,2 kg mere 150 g zahar pentru caramelizat 150 g margarina 1 cana gris 1 cana faina 1 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara 6 linguri de zahar pentru umplutura 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala optional 2 linguri stafide
Budinca de gris cu prune
1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune
Prajitura cu pere si gris
200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare
Salată de icre cu griș
Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.
panna cotta cu zahar ars
500 g smantana pt frisca 8 g gelatina 180 g zahar 1 plic zahar vanilat
Blinele cu gris
1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.
Griș cu lapte și scorțișoară
Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare.
Basbousa - Prajitura Cu Gris
In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.
Gris cu sos caramel
Pentru grisul cu lapte: 300 ml lapte 30 g gris zahar dupa gust un praf sare Pentru sosul caramel: 4-5 linguri zahar 1 cana lapte
Prajitura de gris cu fructe
500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)
Placinta cu iaurt si gris
1 pachet cu foi de placinta (400 g ), 200 g unt, 900 g iaurt, 2 linguri gris, 200 g zahar, 6 oua, esenta de vanilie, zahar vanilat, 100 g stafide.
Griș cu lapte - cea mai simplă rețetă
Grișul cu lapte și scorțișoară oferă o senzație de confort asemănătoare cu cea dată de îmbrățișarea unei persoane iubite.
Budinca De Gris Cu Portocale Si Zmeura
2 linguri pesmet 50 g. unt 500 g. iaurt degresat 4 oua 180 g. zahar 2 plicuri zahar vanilinat 500 g. gris 1 plic praf de copt 300 g. zmeura 500 ml. suc de portocale
Cremă de zahăr ars - cea mai simplă rețetă
Crema de zahăr ars este unul dintre cele mai bune deserturi ale copilăriei. Se face ușor, din ingrediente puține și la îndemână, așa că pentru mulți dintre noi, aceasta era prăjitura duminicilor în familie. Crema de zahăr ars este varianta românească pentru creme brulee și se poate face atât în tavă mare, cât și în forme individuale, eventual forme pentru brioșe. În acest caz, trebuie să lucrați foarte repede cu caramelul, pentru că se va întări repede. Pentru crema de zahăr ars aveți nevoie de exact patru ingrediente, pe care toată lumea le are acasă. Nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, ci doar puțină răbdare și vă garantăm că rezultatul va fi unul delicios!
Placinta intinsa
Faina(1.5 kg), sare, apa calduta, Umplutura poate fi cu: branza, nuci, struguri negri, parfumati, varza acra, gris fiert in lapte, mere, gris prajit si amestecat cu zahar, mac etc.
Prajitura cu foi de zahar ars
Pentru foile de zahar ars:* 2 galbenusuri* 300 g zahar* 180 ml ulei* 180 ml lapte* 1 lingurita bicarbonat de sodiu* faina cat cuprinde Crema de vanilie:* 500 ml lapte* 180 g zahar* 200 g unt* 100 g ciocolata alba* 3-4 linguri amidon* 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Crema cu gem de prune si nuci:* 500 g gem de prune cu nuci* 150 ml frisca lichida* 100 g ciocolata neagra Pentru decor:* 100 g ciocolata neagra* 100 ml frisca lichida
Budincă de griș - rețeta copilăriei, gata în 25 de minute
Cremoasă și aromată, budinca de griș este un desert ce oferă senzație de confort de la prima linguriță.
Cheesecake ars
Poate parea ciudat, dar savoarea acestui cheesecake vine tocmai din marginea usor arsa.
Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Pentru Blat:6 linguri lapte4 linguri miere6 lingura ulei250 g zahar800 g faina1 lingurita praf de copt2 ouaCrema:750 ml lapte10 linguri gris200 g zahar250 g untvanilie2 linguri cacao
Prajitura din corasla si crema de zahar ars
1 lingura unt 6 oua 2 cesti  zahar 1 l corasla 12 buc. cuburi zahar brun 1 lingura zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom
Prajitura cu gris si cocus
4 oua despartite-albus galbenus 3/4 pahar ulei 1 pahar suc de portocale 1 pahar de gris 1 pahar de faina 1 pahar de cocus 1 plic praf de copt 3/4 pahar zahar Pentru sirop: 1 pahar apa 1 pahar zahar Pentru ornat 1/2 pahar cocos
Urzici cu gris
jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust
Compot de piersici cu sirop de zahăr ars
Explorați o rețetă unică de compot de piersici cu sirop de zahăr ars. Savurați combinația de dulceață naturală a piersicilor cu aroma profundă a zahărului ars în acest compot de neuitat.
Prajitură de post cu mere și griș
Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă. Se face foarte ușor iar rețeta este extrem de simplă.
Clătite de post cu griș: o rețetă simplă și delicioasă
Clătite de post cu griș - o rețetă simplă, gustoasă și perfectă pentru perioada postului. O rețetă ușoară și bună de încercat când ai poftă de ceva dulce.
Prajitura de mere cu blat de gris
Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara
Mini tort de zahar ars
500 ml lapte dulce3 oua50 g zahar pentru caramel50 g zahar pentru cremao lingurita coaja rasa de lamaieo fiola cu esenta de vaniliefrisca pentru decor10 forme de aluminiu rotunde
Foi cu crema de gris
Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Găluște cu prune din aluat cu griș
Descoperă rețeta simplă pentru găluște cu prune din aluat cu griș, o variantă delicioasă și ușor de făcut a desertului clasic.
Galatopita - Prăjitura cu griș și lapte - rețeta originală
Galatopita, cunoscută și ca galopita sau prăjitura cu griș și lapte, este o rețetă tradițională grecească, extrem de populară în regiunea Peloponez, mai ales în perioada Paștelui.Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie să știi că are un gust bogat, o textură unică și un parfum care îți va inunda bucătăria. Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc deserturile simple, dar pline de savoare.
Crema de branza cu sirop de zahar ars
100 gr lapte praf,1 l apa,5 lg zahar,100 gr branza dulce de vaca,esenta de rom
Tarta Cu Piersici Fara Coacere
Pentru acest desert folosesti frigiderul in locul cuptorului, ceea ce este perfect pentru zilele toride de vara.
Placinta cu lapte si gris
9 foi de placinta 1 3/4l lapte 320g gris 4 oua 1 pastaie vanilie sau o esenta vanilie,300 gr zahar,50 gr unt (topit pentru uns) 200 gr zahar,1 lingura scortisoara pentru pudrat foile de placinta
Litere Cu Gris Si Gem
1 punga paste fainoase litere(puteti folosi orice tip de paste fainoase simple sau cu ou) 50 ml ulei 3 linguri de gris 5 linguri zahar 1 plic vanilie sare gem (eu am folosit un gem mai gros de strugurei cu capsuni pregatit de mine pt rezerva de iarna)
Prajitura cu mere glasate si frisca
Asadar ingrediente: 6 mere mari 100 gr zahar 50 gr unt 200 gr frisca dulceata de visine pentru aluat: 3 oua 3 lunguri de apa 120 gr faina 120 gr zahar pudra sirop de zahar ars
Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars
Crème Brûlée - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.
Tort cu nuci si mere caramelizate
400 g zahar (200g pentru zahar ars si 200g pentru blat)120 g faina3 oua700 g mare (9 bucati)1 pahar de nuci4 linguru de sirop din dulceata de visine50 g unt4 linguri zahar1 pahar apaesenta de vanilie
Prajitura din gris cu caise
o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire
Prajitura cu foi de zahar ars si lamaie
Blat 100 g zahar 150 g unt 100 g smantana/iaurt 1 ou 1 plic praf de copt faina cat cuprinde (aprox. 800-900 g) Crema 7 linguri faina 200 g unt 200 g zahar pudra 700 ml lapte coaja si zeama de la 2 lamai
Gris imbibat
Budinca aceasta imi place de cind eram micao fac des. E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa. -5 oua -10 linguri de zahar -2 linguri de apa -1/2 lingurita de praf de copt -vanilie(dupa gust) -10 linguri de gris -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cmrezulta 12 bucati.
Cremă de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan
Crema de zahăr ars cu blat pufos de pandișpan se poate transforma rapid în desertul vostru preferat, odată ce ați preparat-o și gustat-o.
Chec cu mac si pere
2 pere mari, curatate de coaja si taiate felii 200 gr unt 175 gr faina 1 plic praf de copt 175 gr zahar 1 esenta de vanilie 3 oua 4 linguri mac 100 ml sirop de zahar ars
Cornulețe cu mac - mai gustoase decât ai crede
Cornulețele cu mac (sau mohnkipferl) sunt atât de gustoase și aspectuoase încât nimeni nu le poate rezista. Se pregătesc foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care le puteți găsi în orice magazin alimentar, la prețuri accesibile.
Prăjitură cu griș și sirop de portocale
Prăjitură grecească cu griș și sirop de portocale are o textură moale și o aromă intensă de citrice și se potrivește perfect lângă ceai sau cafea.
Chiftele delicioase de varza cu gris
1 kg de varza,1/2 pahar de gris,1/2 pahar de lapte,3 oua,1/2 pahar de pesmet3 linguri grasime
Nopti libaneze-"Layali libnan"
Desertul nopti libaneze sau "layali libnan"este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deseturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Este un desert foarte simplu de prepaparat. Avem nevoie de : Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -1 cana de nuca zdrobita -1 cana de migdale zdrobite -frunze de menta verde
Amandine - rețeta originală
Amandina este o prajitură delicioasă care poate fi servită atât la desert, cât și la cafea sau ceai.