Retete cu lămâie

Paste cu creveți, lămâie și usturoi

Pastele cu creveți, lămâie și usturoi sunt un preparat delicios și aromat, pentru pasionații de fructe de mare. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Macrou la cuptor cu lămâie și usturoi

Macroul la cuptor, cu lămâie și usturoi, se pregătește foarte ușor, din puține ingrediente și este extrem de sănătos. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Gem de gutui. Ingrediente și mod de preparare

Te-ai întrebat vreodată cum se face gem de gutui? Care sunt cele mai potrivite asocieri de arome și cea mai simplă rețetă? Vei afla tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.

Sos aioli - maioneză cu usturoi

Află cum să prepari acasă un sos aioli cremos, picant și cu gust de usturoi cu această rețetă ușoară! Vei avea nevoie doar de maioneză, suc de lămâie și usturoi.

Bruschete cu somon afumat și cremă de brânză

Pentru bruschetele cu somon afumat și cremă de brânză. aveți nevoie de o baghetă, somon afumat, ierburi, cremă de brânză și câteva ingrediente care dau aromă.

Dulceață de prune cu coajă de portocală

Dulceața de prune este densă, delicioasă și un gust dulce-acrișor. Cu o mulțime de bucăți de prune în ea, cu siguranță va deveni preferata familiei și prietenilor.

Limonadă de pepene roșu. Cea mai răcoritoare rețetă a verii

Cauți cea mai răcoritoare băutură de vară? Această limonadă de pepene roșu este tot ce îți trebuie în zilele toride: ușoară, dulce, răcoritoare și ușor de făcut!

Sos chipotle - ce este, cum se prepară și cu ce se mănâncă

Sosul Chipotle este un sos mexican și o modalitate ușoară de a adăuga o aromă afumată și picantă oricărui fel de mâncare. Această rețetă este incredibil de ușor de făcut.

Supă cremă de linte roșie

Supă cremă de linte roșie este una dintre cele mai ușoare rețete de supă!  Este super sănătoasă, bogată în proteine ​​și potrivită mai ales pentru prânz sau pentru o cină ușoară!

Ouă Benedict. Cum le faci perfecte

Ouă Benedict perfecte. Învățați cum să le preparați pentru un brunch de weekend nemaipomenit. Brioșă englezească, prăjită și acoperită cu bacon, ouă poșate și sos Olandez.

Ton la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice. Incredibil de simplu de făcut acasă

Ton la cuptor cu lămâie și ierburi aromatice este o idee excelentă pentru o masă rapidă și ușoară, ce nu necesită aproape nicio pregătire sau curățare.

Salată grecească de vinete (Melitzanosalata). Cum se prepară și cu ce se servește

Salată grecească de vinete sau Melitzanosalata. Aceasta este cea mai simplă versiune, fără complicații, a rețetei tradiționale de salată de vinete grecească, cu doar trei pași foarte simpli de urmat.

Sos tzatziki cu avocado, o rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară

Sos tzatziki cu avocado, un mix inedit pentru o variantă vibrantă a tzatziki-ului clasic, perfectă pentru a fi servită cu crudități, chipsuri sau pâine prăjită.

Sos tzatziki - rețeta originală grecească. Preparare și trucuri utile

Rețeta autentică grecească de sos tzatziki cu castraveți, lămâie și usturoi. Se consumă rece și merge de minune vara când căldura este insuportabilă.

Șalău la cuptor cu roșii și lămâie. Așa se prepară în restaurantele cu specific pescăresc

Șalău la cuptor cu un sos delicios de roșii, lămâie și muștar. Suplimentar mai puteți adăuga cartofi, diverse legume, smântână și ierburi aromatice.

Păstrăv la cuptor, simplu și ușor. Rețeta explicată pas cu pas

Alegeți să gătiți păstrăv la cuptor într-un mod simplu și ușor. Rețeta explicată pas cu pas, cu ingrediente simple pe care sigur le aveți prin casă.

Păstrăv în folie, la cuptor, cu lămâie și usturoi. Cu doar 4 ingrediente și mai puțin de 25 de minute

O rețetă ultraușoară de păstrăv la cuptor, în folie de aluminiu, cu lămâie și usturoi, pentru care aveți nevoie de doar 4 ingrediente și care este gata în mai puțin de 25 de minute.

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor. Ingredientul care le face să aibă un gust savuros

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor - Fragede, suculente, aromate în interior și perfect crocante la exterior, condimentate perfect cu usturoi proaspăt și felii de lămâie.

Salată de castraveți cu iaurt. Se face în 5 minute și este delicios de răcoritoare și aromată

Salată de castraveți cu iaurt, de inspirație grecească, cu ceapă roșie marinată, amestecată cu un dressing de iaurt grecesc inspirat din tzatziki. Perfectă pentru mesele de vară.

Păstrăv la grătar - rețeta clasică cu lămâie și mărar. Preparare și trucuri utile

Păstrăvul la grătar reprezintă o masă ușoară și delicioasă, mai ales atunci când este gătit cu felii de lămâie, mărar proaspăt și unt. Se face în doar 30 de minute.

Tartar de somon cu avocado, capere și ceapă. Aperitivul cu care iti impresionezi garantat musafirii

Vezi cum se prepară el mai bun tartar de somon cu avocado asezonat cu lămâi și capere pentru o aromă mai europeană. Este ușor de preparat aveți nevoie de doar câteva ingrediente simple.

Salată orientală cu hering afumat, o sursă excelentă de proteine

Salată orientală cu hering afumat - aroma heringului, sărat și afumat, este atenuată de bucățile de cartofi, dulci și cu o textură moale, totul îmbogățit de aroma acrișoară dată de lămâie.

Sos de maioneză cu iaurt, combinația ideală în sezonul cald. Cum să-l prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine

Sosul de maioneză cu iaurt este o rețetă foarte simplă, pe care o puteți realiza în mai puțin de 10 minute. Află cum îl prepari și cu ce mâncăruri se potrivește cel mai bine.

Sos olandez (hollandaise) - rețeta originală. Cum se prepară, trucuri utile și la ce feluri de mâncare poate fi folosit

Rețeta originală de sos olandez (hollandaise) explicată pas cu pas. Ce este sosul olandez, ce gust are și la ce feluri de mâncare poate fi folosit.

Mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte

Rețeta de mazăre cu lămâie, unt și usturoi. Durează doar 5 minute!  Nu vei mai găti mazărea altfel de acum înainte. Rețeta va deveni rapid preferata ta.

Spanac cu orez, proaspăt și aromat

Spanac cu orez, proaspăt și aromat. Făcut cu verdeață, lămâie și alte legume, orezul cu spanac este sănătos, delicios și perfect cu orice masă.

Sos tartar - cum se face și cu ce se mănâncă

Sos tartar, ce este și cum se prepară cel mai bun sos tartar de casă. Cu ce se mănâncă sosul tartar. Rețeta clasică de sos tartar. Rețeta vegană de sos tartar. Originea sosului tartar.

Merluciu la cuptor cu sos de unt, lămâie, usturoi și capere

Merluciu la cuptor cu sos de lămâie, usturoi și capere este un preparat ușor, ce poate fi servit cu orice garnitură de legume: de la orez, cartofi, quinoa sau salată verde.

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta, pentru un mic dejun sofisticat sau un aperitiv elegant pentru cină. Sunt perfecte cu un pahar de vin alb sau cu o șampanie!

Friptură de miel la cuptor, cu usturoi și ierburi aromate

O friptură de miel la cuptor cu usturoi și ierburi aromate cu care nu aveți cum să dați greș. Condimentată în stil mediteranean, vă va garanta cea mai bună friptură de miel de fiecare dată.

Maioneză de post - rețeta vegană de maioneză de casă

Rețeta de maioneză de post, vegană, groasă și cremoasă este un înlocuitor excelent pentru cea obișnuită. Poate fi folosită pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri sau în salate.

Pesto de leurdă - Un sos deosebit gata în câteva minute

Vă mai amintiți cum ziceau bunicii noștri, că o “mână” de verzituri fac o mâncare delicioasă? Ei bine, ne adaptăm și vă spunem și noi că, în vremurile noastre, dintr-o “mână” de leurdă obțineți un pesto delicios de care să vă bucurați în această primăvară.

Pesto de rucola – cea mai bună rețetă de sos, gata în câteva minute

Pesto de rucola este preparat cu frunze proaspete de rucola, usturoi, ulei de măsline, semințe de pin și parmezan. Este ideal să înlocuiți tradiționalul busuioc cu rucola pentru a obține un rezultat excelent, ușor picant, un sos delicios pentru paste, pește, friptură sau alte feluri de mâncare.

Salată de rucola cu parmezan ras si lămâie

O cină formată dintr-un singur fel principal este destul de ușor de preparat. Dar când vine vorba de mese ușoare și sănătose, pline de nutrienți, dar și foarte gustoase, atunci ideile nu mai sunt atât de ușor de găsit.  

Salată cu ton și avocado

O salată rapidă și sățioasă cu ton și avocado este ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și sănătos. În plus, este o sursă importantă de proteine, grăsimi sănătoase și substanțe nutritive.

Cheesecake cu cremă de lămâie (fără coacere)

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai populare deserturi fără coacere. Se face repede, este potrivit pentru orice ocazie și poate fi combinat cu tot felul de arome, fructe etc. Astăzi vă propunem o rețetă fresh de cheesecake cu cremă de lămâie. Puteți cumpăra crema de lămâie gata făcută sau o puteți prepara după rețeta de AICI. 

Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt

Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac. 

Salată taco cu pește și dressing de avocado

Salatele sunt întotdeauna alegeri ușoare, sănătoase și rapide pentru a prepara o cină sau un prânz delicios. Sunt hrănitoare, puteți combina orice ingrediente vă plac și se pot adapta la toate gusturile. O salată poate fi săracă în calorii sau, dimpotrivă, sățioasă, așa că nu se consumă doar când sunteți la dietă.  Astăzi vă propunem o rețetă de salată taco, cu pește și dressing de avocado, perfectă atunci când vreți să preparați ceva raid sau când v-a rămas pește gătit de la masa precedentă și vreți să-l savurați în alt mod. 

Taramosalata - salată de icre în stil grecesc

Aproape că nu există aperitiv grecesc fără salată de icre proaspătă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi nu este altceva decât o salată de icre în stil grecesc, cu ulei de măsline și zeamă de lămâie din belșug. Puteți folosi orice fel de icre aveți la îndemână: cod, crap, știucă etc.

Paste cu sos de avocado

Pastele sunt un ingredient foarte versatil și la îndemână, atunci când vă doriți să preparați o masă rapidă și delicioasă. Orice fel de paste ați alege, le puteți prepara în orice combinație, cu sau fără carne, cu pește, cu diverse sosuri, rețete vegetariene sau de post, potrivite pentru toate gusturile.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și de efect: paste cu sos cremos de avocado și busuioc, simplu de făcut și delicioase. 

Gogoși cu brânză de vaci

Gogoșile sunt un desert simplu, ieftin și la îndemână, atunci când aveți poftă de ceva dulce. Astăzi vă propunem o rețetă de gogoși nedospite, cu brânză de vaci, dintr-un aluat moale, pe care le veți pune în vas cu lingura. Unii le mai numesc ”gogoși cu lingura”, dar compoziția lor este asemănătoare cu cea de papanași, așa că le puteți servi și cu smântână și dulceață.

Pui marinat în stil grecesc

Un pui întreg, pregătit la grătar, la cuptor sau la rotisor, este o masă excelentă pentru întreaga familie, de la mic la mare. Dacă îi alăturăm o garnitură sau o salată preferată, obținem un fel de mâncare delicios, potrivit pentru orice ocazie.  Rețeta de pui marinat pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria grecească. Carnea de pui este aromatizată cu ulei de măsline, lămâie, usturoi, oregano și poate fi pregătită la cuptor, pe grill sau pe grătar. 

Salată cu pui și papaya

Orice salată poate fi transformată într-una atipică, dacă îi adăugăm un ingredient inedit. De exemplu, un fruct dulce sau acrișor poate fi elementul surpriză în orice salată banală, care să îi schimbe total gustul și să vă trimită cu gândul la un preparat exotic. 

Sushi în stil grecesc

Atunci când te gândești la sushi, îți vine în minte varianta clasică, din bucătăria asiatică, cu orez, pește sau legume. Dar rețeta de sushi grecesc pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect ca gustare sau aperitiv, pentru orice ocazie, este răcoritor, vegetarian și arată extrem de bine în farfurie. Un sushi atipic, care vă trimite cu gândul la un platou cu aperitive grecești, servit la o terasă pe malul mării. 

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Tort Sponge Cake - simplu și rapid

De multe ori, atunci când vrem să facem un tort, sărim peste pasul cu preparatul blatului și apelăm la blat din comerț, gata făcut. Dar blatul de tort făcut în casă rămâne cel mai gustos și nu ar trebui să fie o bătaie de cap, dimpotrivă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă de blat foarte simplă, care în patiserie poartă numele de ”sponge cake” și asta datorită texturii. Blatul este pufos, aerat, exact ca un burete. Este un blat universal, care poate fi folosit ca bază pentru orice fel de tort. Umpleți cu crema sau cremele preferate, decorați și aveți un tort nemaipomenit. 

Ruladă de somon afumat cu cremă de brânză și avocado

Rulada de somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Se face foarte ușor, este o rețetă fără preparare termică și arată foarte bine atunci când este tăiată și servită pe un platou cu aperitive. 

Pere aromatizate cu scorțișoară

Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp, chef sau resursele necesare să prepari un desert complicat, aceste pere aromatizate cu sirop te vor scoate din încurcătură. Para este pusă în valoare de aromele și dulceața siropului și va arăta ca un desert de restaurant, cu efort și resurse minime. 

Dressing franțuzesc pentru salată

Secretul unei salate delicioase constă în dressing. Un sos echilibrat perfect ca gust și ca textură transformă orice salată într-una reușită. Rețeta franceză de dressing pentru salată este una foarte populară și delicioasă. Se potrivește pentru orice salată, de la cea cu pui până la o banală salată de crudități. 

Sos Maître d Hôtel pentru friptură

Sosul Maître d'Hôtel este, pe cât de pompos sună, pe atât de simplu de preparat și delicios. Așa cum îi sugerează și numele, este un sos inspirat din bucătăria franceză și constă într-un amestec de unt cu pătrunjel, răcit, care se pune peste carne atunci când este gătită. Untul aromatizat se topește frumos și înnobilează orice bucată de friptură, oricât de uscată sau fadă ar fi.