Omleta speciala

Omleta speciala retete: cum gatesti omleta speciala si cele mai gustoase retete de negresa speciala, omleta din oua de prepelita, rulada din omleta cu spanac, omleta cu oua de prepelita.

Omleta speciala

4 oua telemea de vaca rasa cascaval ras branza cu mucegai albastru branza camemebert masline negre salam 1 carnat oltenesc 1 ciuperca parmesan ras 4 fire chives

Omletă franțuzească - cea mai fină și cremoasă omletă din lume

Sunt o mulțime de feluri și combinații de a face omletă. Totul ține de gust, de bucătărie și de preferințele fiecăruia. Dacă vă place omleta cremoasă la interior și crocantă la exterior, simplă, doar cu sare și piper, atunci această omletă franțuzească este alegerea perfectă.  Astăzi vă propunem o rețetă de omletă cremoasă, tipic franțuzească, cu care să vă răsfățați în diminețile în care aveți poftă de ceva simplu și delicios. 

Frittata - omletă italienească pufoasă

Există atât de multe feluri de a face omletă, încât oricine are o rețetă preferată. Simplă sau cu legume, pufoasă sau crocantă, cu sau fără brânzeturi - fiecare bucătărie internațională are o rețetă consacrată de omletă. Astăzi vă prezentăm varianta cea mai populară în Italia, o omletă pufoasă, al cărei ingredient-cheie este smântâna lichidă. Puteți prepara varianta simplă sau puteți adăuga legume proaspete, bacon, cașcaval, orice vă place. Imaginația este limita.

Omletă cu de toate, făcută în pungă

Omleta este o alegere delicioasă pentru mic dejun, brunch sau, de ce nu, o cină rapidă. Se face ușor și există atât de multe rețete și ingrediente pe care le puteți adăuga, încât nu aveți cum să vă plictisiți vreodată de ea.  În ulei sau unt, la tigaie, sau fără niciun pic de grăsime, în pungă. Omleta poate fi dietetică și poate fi pregătită în apă, la fel ca ouăle poșate. Numai că pentru asta ne vom folosi de pungi de tip zip lock, cum sunt cele pentru congelator. Omleta la pungă este foarte simplu de făcut și puteți adăuga în ea orice ingrediente vă plac.

Omletă grecească

De departe cel mai versatil și mai gustos mod de a găti ouăle îl reprezintă omleta. Fie că o facem simplă sau cu brânzeturi, legume sau verdețuri, românească sau inspirată din bucătăriile internaționale, omleta ține, de cele mai multe ori, loc de mic dejun, dar poate fi savurată la orice masă a zilei.  Rețeta de omletă pe care v-o propunem astăzi este una simplă, delicioasă, inspirată din bucătăria grecească. Omletă cu brânză feta și mentă, perfectă pentru mic dejun, dar și pentru brunch sau cină rapidă. 

Omletă italiană cu mozzarella și parmezan

Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi un mic dejun perfect include neapărat o omletă delicioasă, pufoasă și rumenită în tigaie. Există o mulțime de feluri și de combinații în care puteți prepara și savura omleta, dar una dintre cele mai gustoase este cea cu mozarella. Sau omleta italiană, altfel spus, o rețetă de omletă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aveți nevoie doar de o tigaie de calitate și câteva ingrediente la îndemână și vă garantăm că veți obține o omletă care vă va face începutul de zi mai bun. 

Omleta cu salata de castraveti

-aceleasi ca la reteta "Omleta cu rosii si brinza telemea'' 13 castraveciori cruzi marar verde otet de mere cu miere

Tamagoyaki - omleta japoneza

pentru o omleta: 1 ou mare 1 lingura de apa rece 1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular) 1/2 lingurita zahar ulei

Omletă cu brânză la cuptorul cu microunde

Dacă sunteți genul de persoană care adoră mâncărurile care sunt gata rapid, această rețetă vă va cuceri iremediabil. Este varianta ideală atunci când vă e foarte foame și nu vreți să petreceți mai mult de 5 minute cu totul pentru a prepara masa.  Omleta cu brânză, făcută la cuptorul cu microunde este de asemenea o variantă excelentă și pentru micul dejun, atunci când sunteți pe fugă, dar nu vreți să plecați de acasă fără a mânca ceva. 

Omletă în stil grecesc

Omleta este o idee delicioasă și sățioasă pentru micul dejun și nu numai. Există o mulțime de rețete de omletă, de la cele mai simple, până la cele mai complicate, cu ingrediente deosebite. Astăzi vă propunem o omletă în stil grecesc, delicioasă și plină de proteine și vitamine. Omleta grecească este diferită de omleta pe care o știm noi prin faptul că ea conține ceapă, brânză feta și măsline kalamata, adică câteva ingrediente de la salata grecească. Practic, este o combinație între o omletă clasică și o salată în stil grecesc. 

Patacones

1-2 banane mari verzi(Platano) ulei o forma speciala sare piper ulei zeama de lamaie

Omletă în stil nemțesc

Omleta, poate cel mai versatil mod de a găti ouăle, este un mic dejun popular în toate colțurile lumii. Poate și pentru că poți personaliza destul de ușor rețeta și adăuga tot felul de ingrediente care îți plac în ea. Nici nu e de mirare că există aproape 200 de rețete de omletă pe internet, și cine știe câte nedescoperite încă. Cu bacon, cu legume, cu brânzeturi sau simplă, sub formă de clătită sau amestecată, omleta este o alegere delicioasă la orice oră. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație germană, de omletă rulată, cu bacon și chives. Omleta arată în farfurie exact ca o clătită umplută și rulată, se face ușor și este delicioasă!

Omletă cu ciuperci și baby spanac

Omleta este o mâncare care se potrivește la orice oră și pentru orice masă, fie că e vorba de mic dejun, brunch, prânz sau o cină ușoară. Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar în combinație cu ciupercile, sunt delicioase și hrănitoare.  Astăzi vă propunem o omletă cu ciuperci și baby spanac, delicioasă și ușor de făcut. Dacă v-ați plictisit de omleta clasică, simplă, această variantă este perfectă pentru a diversifica. 

Omletă turcească (Menemen)

Câte bucătării internaționale există, la fel de multe rețete de omletă. Chiar dacă unele nu diferă cu mult de la o țară la alta, fiecare bucătărie are rețeta ei preferată de omletă. Sau chiar mai multe, dacă este să ne gândim la francezi, de exemplu, și în câte moduri gătesc ei omleta.  Este valabil și pentru englezi, italieni sau chiar români. Dar astăzi vorbim despre o rețetă de omletă orientală, turcească, mai exact. O omletă cu legume și brânză, aromată și delicioasă, care poate ține lejer loc de masă în sine, nu doar de mic dejun. Este sățioasă, se face ușor și este perfectă pentru vară, când avem la îndemână o mulțime de legume proaspete. 

Salata speciala

ceapa, castravete, rosii, menta proaspata sau uscata,sare, piper proaspat macinat, ulei, otet

Salată de omletă cu maioneză

Există o mulțime de feluri de a face omletă și și mai multe idei de a o savura. Fie că alegeți o omletă clasică, sau amestecată cu legume, brânză sau bacon, aceasta reprezintă o alegere nemaipomenită pentru mic dejun, brunch sau atunci când nu mai știți ce să gătiți.

Piine speciala

400g faina integrala 100g seminte secara 20g drojdie 20g sare 1lingura ulei de palmier 1lingura de Zahar 250ml apa calduta

Carne de porc tocata cu rulada de omleta

1 kg carne de porc tocata, o ceapa, 2 oua,2 linguri faina,2 catei de usturoi,sare,piper Pentru rulada de omleta: 4 oua,un ardei rosu,patrunjel,sare,piper

Piept umplut cu omleta si sos de ardei copt

Ingrediente: Rulada de pui: 1 piept mare de la un pui 1 castravecior acru 1 morcov cativa ardei capia mustar kaizer omleta condimente ulei de masline putin unt sucul ramas de la ardeii coptii 9eu ii congelez cu tot cu zeama lor) verdeata

Paine artizanala

450 gr faina(orice fel, nu e nevoie de faina speciala), 1/4 lingurita de drojdie uscata, 1 1/4 lingurita de sare, 360 ml de apa.

Omleta ficei mele

oua 2buc sare ulei

Omleta delicioasa

3 oua,salam,branza,unt,1 rosie,2 lingurite de smantana,piper,masline.

Omleta cu cartofi

2 oua 1 cartof putin ulei sare

Rulada din omleta

2 oua pentru fiecare omleta marar dupa gust piper,condimente dupa gust (eu folosesc un amestec format din cimbru,tarhon,oregano,coriandru,marar,patrunjel,boia dulce - este un amestec excelent pt toate mancarurile- folositi-l cu toata increderea) o cutie mare pate ficat de porc sau de pasare unt dupa gust un borcan mic ciuperci 1-2 buc castraveciori murati 1-2 buc gogosari murati ulei pt prajitul omletelor Cantitatile se cresc sau se micsoreaza in functie de necesitate...

Piine de casa speciala

6pahare de faina alba 2 pahare de faina integrala 11/2-2 pahar apa calduta 50 gr de drojdie 1/2 pahar ulei 1/2 pahar miere sau zahar-preferat miere 2lingurite sare 3oua ptr uns piinea 1galbenus

Negresa speciala

1/2 cana nuca tocata mare, 3 oua, 1 lingura esenta vanilie, 1 cana zahar tos, 50 g cacao, 200 g unt, o lingura praf de copt, 1 cana faina, 1/8 lingurita sare. Glazura: 100 g ciocolata amaruie, 100 ml frisca lichida, 100 ml vin alb sec, migdale.

Piure de cartofi dulci. O garnitură specială, fără prea multe calorii

Piureul de cartofi dulci este o variantă delicioasă a rețetei clasice și poate fi făcută cu diferite arome. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Un altfel de omleta

4-5 cartofi 3-5 oua 2 cepe sare,piper ulei

omleta rapida

1 ou 3 felii salam 1 ciuperca un sfert ceapa 30 g cascaval si 30g porumb.

Omleta de familie - reteta casei

4 oua 2-3 linguri smantana 50 g unt 100 ml ulei sare,

Omleta cu avcado

2 oua 2 linguri de lapte un avocado sare piper busuioc ulei cascaval (optional)

Paine speciala de Craciun

Avem nevoie de: -1 plic de drojdie uscata (7 gr) -400 gr. faina -1 ou mare -1/2 fiola esenta de rom -2-3 lingurite de sare -100 ml ulei de masline -20 gr. stafide -30 gr. zahar tos -200 ml apa calduta -20 gr. migdale fulgi (eu am pus nuca maruntita in lipsa de migdale)

Omleta cu ceapa

2-3 oua o ceapa 2 linguri de lapte ulei,sare

Inghetata de vanilie si fructe de coacaze

Si pentru ca azi este o zi speciala pentru mine... am mai pierdut o petala din trandafirul vietii mele va servesc cu drag o cupa cu inghetata de vanilie si fructe de coacaze. 6oua 350g zahar 2 budinci vanilie 1L lapte Separam galbenusele de albuse.

Omleta cu spaghetti

4 oua 300 gr spaghetti fierte 1 ceapa sare piper 1 lingura de ulei

Omlet~a mixt~a cu legume

1 ardei mic 3-4 ou~a 2 rosii ceap~a optional p~atrunjel proasp~at br^anza si sunc~a t~aiate cubulete unt cartofi

Omleta vesela

o2 oua separate osare dupa gust o 1/2 lingurita bicarbonate oparmezan proaspat ras omaioneza si ketchup pentru decor

Mish-mash - omleta

- 5 oua - 200g branza/cascaval - 4 rosii - 2 ardei grasi - 1 ceapa - patrunjel si marar - sare piper si ulei.

Omleta Hazlie

4 oua 1 ardei o ceapa medie 100 g kaiser smantana maioneza o rosie mica piper sare busuioc boia dulce sau iute dupa preferinta

Omleta Taraneasca

3 oua,200 g carnaciori afumati,1 ceapa ulei de masline 1 ardei gras rosu 150 branza de vaca sare piper,

Friptura de porc cu sos de piper verde

o bucata frumoasa de carne de porc condimente pentru carne de porc O punga speciala pentru friptura la cuptor 2 linguri piper verde boabe 2 linguri smantana pentru gatit 1 lingura mustar cu boabe

Tortilla de patatas (omleta cu cartofi)

4-5 cartofi (potriviti) 6 oua, sare, piper, 100ml ulei pentru prajit cartofi.

Omleta cu branza

8 oua 100 grame de branza sare dupa gust 2-3 fire de marar

Omleta rustica

4 oua 1 cartof 1 carnat 1 ardei 1 ceapa sare, piper branza

Omleta de vara

2 oua un fir de ceapa jumatate de rosie o lingura de ulei 50 g cascaval afumat

Pulpa de porc speciala - Reteta casei

1 kg pulpa de porc dezosata - bucata intreaga Pentru sos : o lingura miere de albine o lingurita mustar o lingura hrean ras 100 ml linguri vin alb Pentru rumenitul carnii avem nevoie de cca : 50 g unt 1-2 lingurite ulei de masline Un amestec dupa gust de coriandru macinat,piper macinat,cimbru macinat,scortisoara macinata pentru uns carnea 5 rosii coapte Pentru piure: 5 cartofi,un morcov potrivit,sare,piper,nucsoara si putin unt

Omleta cu ierburi

4 oua patrunjel coriandru proaspat 2 fire de ceapa verde 1 lingura faina sare,piper ulei pentru prajit

Omleta pentru pofticiosi

4 oua 100g cascaval 1 carnat de casa o lingurita de unt un praf de sare

Iepure cu prune

un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar

Omleta consistenta

5 oua 4 ciuperci 100 gr salam 100 gr cas de oaie sare dupa gust patrunjel