Omleta este o alegere delicioasă pentru mic dejun, brunch sau, de ce nu, o cină rapidă. Se face ușor și există atât de multe rețete și ingrediente pe care le puteți adăuga, încât nu aveți cum să vă plictisiți vreodată de ea. 

În ulei sau unt, la tigaie, sau fără niciun pic de grăsime, în pungă. Omleta poate fi dietetică și poate fi pregătită în apă, la fel ca ouăle poșate. Numai că pentru asta ne vom folosi de pungi de tip zip lock, cum sunt cele pentru congelator. Omleta la pungă este foarte simplu de făcut și puteți adăuga în ea orice ingrediente vă plac.

Omletă cu de toate, făcută în pungă
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 50 g șuncă sau bacon
  • 100 g brânză rasă
  • 2 fire ceapă verde
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • pungi zip lock

Mod de preparare

Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sare și piper și bateți-le bine, cu ajutorul unei furculițe.

Puneți o oală cu apă la fiert.

Tocați mărunt ceapa verde și ardeiul, tăiați șunca cubulețe și dați pe răzătoare brânza sau cașcavalul. Puneți toate ingredientele peste ouă și amestecați energic, până se omogenizează.

Împărțiți compoziția în 2, 3 sau 4 pungi, în funcție de cât de mare vreți să fie porția de omletă. Închideți punga și, când apa din vas fierbe, puneți pungile în oală. Lăsați să fiarbă 10-15 minute sau până când oul s-a coagulat complet și omleta este fermă.

Serviți omleta caldă, cu pâine prăjită, legume proaspete sau în orice altă combinație vă place.

Poftă bună!