Prajitura de craciun

Prajitura de craciun retete: cum gatesti prajitura de craciun si cele mai gustoase retete de ciorba de craciun, oua umplute de craciun, floare de colt prajitura, prajitura cuburi de gheata, prajitura cuburi de lamaie, prajitura boema de post, prajitura cu crema de gris, prajitura cu lichior de oua, prajitura cu sirop de artar, prajitura cu blat de gris.

Prajitura Eclair

Un desert fara coacere, care este si mai gustos daca este preparat cu o seara inainte.

Prajitura de Craciun

200 g faina,250 g zahar,70 g cacao,400 ml lapte,50ml cafea racita,50 ml ulei sau margarina (topita),1 plic praf de copt,100g ciocolata amaruie topita,frisca si capsuni pentru decor

Prajitura cu cirese in forma de cozonac

6 oua 350 gr zahar tos 350 gr faina 9 linguri apa 1 esenta vanilie vreo 500 gr cirese rosii... fara samburi

Prajitura Cu Nuci Si Caramel

O prajitura care iti va aduce aminte de copilarie.

25 de feluri în care poți aranja masa de Crăciun, cu care îți vei impresiona prietenii

Ai pregătit felurile de mâncare, dar te-ai gândit cum vei aranja masa de Sărbători? Avem 25 de idei pentru tine, de la cele mai simple, până la cele mai elaborate.

Prajitura de Craciun cu alune

O prajitura plina de alune, asa ca nici nu te poti simti vinovat ca o incerci.

Fursecuri simple pentru Craciun

170 gr unt moale / 3/4 cup 250 gr zahar / 1 1/4 cup1 ou1 galbenusesenta de rom (am pus eu) sau ce preferati320 gr faina / 2 2/3 cups

Fursecuri pentru Craciun cu jeleu colorat

Aluat:- 250 g faina- 125 g unt la temperatura camerei- 125 g zahar- 1 ou- arome: vanilie sau coaja rasa de lamaie- 1 praf de sareIn plus: bomboane de fructe, diverse culori

Spitzbuben - fursecuri de craciun

300 g faina, 150 g unt moale, 100 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, jeleu de coacaze pentru umplut, zahar pudra-pentru pudrat.

Prajitura Kentucky Cu Unt

Pufoasa si aromata, aceasta prajitura se face din ingrediente simple si are un sos de unt delicios.

Fursecuri cu nuci si caramel, perfecte pentru Craciun

Ingrediente pentru 25 buc.:300g faina integrala, 150g zahar pudra, 25g nuci macinate, 150g unt, 1 ou mare batut, 3 linguri nuci taiate grosierPentru crema: 150ml frisca lichida, 10 caramele cu lapte

Prajitura negresa cu ciocolata amaruie

150 gr ciocolata amaruie100 gr unt200 gr zahar2 oua250 ml lapte250 ml frisca lichida280 gr faina1 plic praf de coptpentru glazura50 gr unt100 gr ciocolata amaruie50 ml frisca lichida

Fursecuri de Craciun

Aluat: 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingurita ghimbir ras, esenta de vanilie, 2 linguri lapte, 250 g faina. Glazura: 100 g unt, 4 linguri lapte, esenta de vanilie, 2-3 cani cu zahar pudra, colorant alimentar.

Prajitura cu afine

3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat

Bolo Rei, un cozonac special pentru Crăciun!

Un cub de drojdie3 căni cu făinăO lingură zahăr și 3 linguri lapte călduț150 g unt150 g zahărUn praf de sare4 ouăCoaja de la o lămâie și o portocalăStafide, nuci, migdale, fistic sau ce altceva îți placeCaise, prune, curmale uscateJeleu de fructe sau dulceață pentru decor, zahăr pudră vanilat.

Prajitura cu stafide si ciocolata

400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj

Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie

Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.

Prajitura Cu Soc

Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.

Prajitura rasturnata cu portocale

Pentru aluatul de prajitura: - 220 g zahar - 150 g faina - 4 oua - 150 g unt - 1 lingurita extract de vanilie Pentru topping-ul cu portocale: - 2 portocale - 100 g zahar

Prajitura Festiva Cu Trei Umpluturi Sau Cozonac La Tava

650 g faina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri 40 g drojdie 150 ml lapte gras 100 g zahar un plic zahar vanilat 150 g margarina topita coaja rasa de lamaie Umplutura: 4 albusuri batute praf de sare 100 g zahar 200 g nuca macinata 1 plic zahar vanilat coaja rasa de lamaie si portocala 1/2 fiola esenta de rom 400 g rahat 50 gr nuca taiata in bucati mari zeama de la jumatate de lamaie 1 1/2 borcan gem de caise (orice gem acrisor)

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)

Prajitura delicioasa cu capsune

Pentru blat:6 oua,6 lg.apa,12 lg zahar,1/2 plic praf de copt,12 lg faina Pentru crema;500 ml frisca,500 gr capsuni (proaspete sau congelate),1 plic gelatina,150 ml lapte,100 gr zahar,sirop pentru insiropat prajitura Pentru decor100 ml frisca, 50 gr ciocolata

Prăjitura Buturugă - rețeta originală de ruladă cu cremă de Crăciun

Prăjitura Buturugă este un desert de Crăciun spectaculos, făcut dintr-un aluat pufos rulat cu cremă delicioasă și acoperit din belșug cu glazură de ciocolată.

Prajitura aromata cu pere intregi

Ingrediente pentru pere:3 pere mari si ferme, 750ml vin alb sec, 250g zahar, 4 cuisoare, 3 stelute de anason, 8 pastai de cardamon, 2 bete de scortisoaraPentru prajitura:200g unt, 200g zahar, 4 oua, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, 90g ciocolata amaruie

Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel

Pentru prajitura cu banane:175g unt175g zahar brun110g zahar tos1/2 lingurita scortisoara3 banane coapte ine3 oua300g faina1 lingurita praf de coptPentru sosul caramel:375ml frisca lichida135g zahar brun

Prajitura fina de ciocolata

Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust

Budinca De Craciun Cu Cirese

150g alune, inmuiate in apa rece peste noapte 150g caju, inmuiate in apa rece peste noapte 80ml suc de cirese 160ml nectar de cocos 165ml ulei de cocos 90g nuca de cocos deshidratata 225g zmeura congelata 75g cacao 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ienibahar 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare coaja rasa de la 1 portocala 90g ciocolata tocata 500g cirese fara samburi 125ml crema de nuca de cocos 1 linguri pasta de vanilie fulgi de nuca de cocos

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

1 cana zahar 1 cana faina alba 1 cana gris 1/2 plic praf de copt 1,5 kg mere 2 pliculete zahar vanilat scortisoara dupa gust 100 g unt ulei pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Braduti de Craciun

125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, esenta de vanilie, colorant alimentar verde, 2 linguri lapte, 250 g faina

Paste cu carnati

1 punga paste,3 oua, 150 gr parmezan,100 gr carnati,sare, piper

Prăjitură 7 minute în Rai

Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară. 

Chec marmorat cu cacao

100g unt 200 g zahar pudra 220 g faina un pliculet praf de copt 3 oua 1/2 l lapte 40 g cacao

Testoasa din cozonac

Avem nevoie de:-300ml lapte cald-75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei-80g zahar-550g faina-1galbenus-putina drojdie (1 cubulet)

Medalion de porc

400 g pulpa porc 50 g mustar 1 lingura margarina 100 ml ulei 1-2 lamai tarhon piper macinat Kotanyi delikat 2-3 linguri vin

Mosi Craciuni Din Capsuni Si Frisca

Poti face acest desert de sarbatori, mai ales ca nu ai nevoie decat de 3 ingrediente.

Varza calita delicioasa

- ½ kg varza- 1 ceapa- ulei de masline- sare, piper- chimen- boia iute/dulce- zahar- otet de vin/mere

Fursecuri regale cu gem

250 g unt,100 g zahar,350 g faina,coaja de la o lamaiegem

Cea mai simplă rețetă de biscuiți, cu care îți vei înnebuni prietenii de Crăciun

Ce spuneți de niște biscuiți condimentați, numai buni pentru această perioadă a anului? Sună bine, nu-i așa?

Fursecuri cu forma de catelusi

420g faina,200g margarina,150g zahar,2 galbenusuri,2 linguri de smantana,20g cacao,o fiola esenta de vanilie.

Prajitura cu urda

O prajitura simpla si gustoasa care se face foarte repede....daca acum nu mai aveti urda,puteti incerca sa o preparati cu branza de vaci. -pentru aluat 2 oua 22 linguri zahar 22 linguri ulei 22 linguri faina 30 linguri lapte 1 lingura cu varf cacao 1 praf de copt( bicarbonat) un praf sare - pentru umplutura 500 g urda 2 oua 4 pliculete zahar vanilat 100 g stafide esenta rom coaja de lamaie 100 g zahar

Briose pentru Craciun

150 g faina, 50 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 100 g ciocolata maruntita, 100 g stafide, 1 ou, 50 g unt topit, 125 ml lapte.

Fursecuri fluturi, flori, omizi

1 cup unt moale, vanilie, ½ cup zahar pudra, 2 ¼ cups faina, ¼ lgt sare, glazura, coloranti, bombonele

Fursecuri Cu Cascaval

150g faina, 125g unt, 125g branza telemea, 1/2 ceasca iaurt, 1 ou, 50g cascaval

Cornulete Cu Nuci

250g faina; 200g unt; 100g nuci macinate; 70 g zahar pudra; sare, esenta de migdale.

Piftie, racituri moldovenesti

3 aripi de curcan-cca 1 kg de carne, 2 morcovi, o ceapa, usturoi,

Rulada de porc cu carnat

200 g cotlet (2 felii),80g cabanos (1 buc),50g sunca,sare,piper,200 g unt,300 g cartofi

Chec simplu.

-2 oua- 1 cana zahar- 1/2 cana lapte- 1/2 cana ulei- 2 cani faina- 1 plic praf de copt- cacao, pentru efectul marmorat.

Fursecuri glazurate

250 g unt,100 g marzipan,2 galbenuse,100 g zahar,1 plic zahar vanilat,300 g faina.

Prajitura de ciocolata

Prajitura: 225 gr unt nesarat 300 gr zahar 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 315 gr faina 65 gr cacao pudra 1/2 lingurita praf de scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele) 50 gr nuca taiata marunt (optional) 245 gr lapte batut Glazura: 100 gr ciocolata amaruie 85 gr zahar 50 gr unt nesarat 120 gr frisca lichida 2 linguri rom/ cognac (optional)