Pufoasa si aromata, aceasta prajitura se face din ingrediente simple si are un sos de unt delicios.

Prajitura Kentucky Cu Unt
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana lapte batut
  • 1 cana unt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 1/3 cana unt
  • 3 linguri apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 165C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se amesteca faina, 2 cani de zahar, sare, praf de copt si bicarbonat de sodiu. Se adauga laptele batut, 1 cana de unt, 2 lingurite de vanilie si 4 oua. Se bat cu un mixer timp de 3 minute la viteza medie. Se toarna aluatul in tava pregatita.

3. Se coace timp de 60 de minute, sau pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata.

4. Pentru a face sosul de unt se combina restul de 3/4 cani zahar, 1/3 ceasca de unt, 2 lingurite vanilie si apa intr-o cratita. Se gateste la foc mediu, pana cand ingredientele sunt complet topite si combinate, dar nu se fierbe.

5. Se inteapa prajitura cat este inca calda. Se toarna incet sosul peste ea. Se lasa sa se raceasca inainte de a o scoate din tava.