O prajitura plina de alune, asa ca nici nu te poti simti vinovat ca o incerci.

Prajitura de Craciun cu alune

Ingrediente

  • 680g migdale
  • 450g nuci Braziliene
  • 230g nuci
  • 230g nuci pecan
  • 680g stafide
  • 200g cirese confiate
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita sare
  • 4 oua
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 135C. Se ung doua tavi de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se combina migdalele, nucile de Brazilia, nucile, nucile pecan, stafidele, ciresele si se amesteca bine. Se adauga faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se amesteca cu amestecul de nuci pana se omogenizeaza.

3. Se bat ouale si vanilia, se adauga amestecul de nuci si faina si se amesteca bine.

4. Se pune compozitia in tavi si se coace timp de o ora si jumatate pana la 2 ore. Se lasa deoparte timp de 5 minute si se scoate din tavi. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie si se serveste.