Rata pe varza in vas roman

Rata pe varza in vas roman retete: cum gatesti rata pe varza in vas roman si cele mai gustoase retete de rata caramelizata pe pat de varza rosie, rata salbatica cu varza, reteta prajitura petre roman, pui pe sticla, hamsii prajite pe scobitoare, paine prajita pe aragaz, pui la cuptor pe sticla, pui la cuptor pe sare, pui pe sticla la cuptor, pui pe sare la cuptor electric.

Friptura de rata pe varza in vas roman

1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)

Rata caramelizata aromata pe pat de varza rosie

Pt rata la cuptor:1 rata3 mere acrisoare si tarisare, piperrozmarin5 catei de usturoi5 cuisoare1 baton scortisoara2 linguri miere1 lingura mustar Dijon1 portocalaPt salata de varza:1 varza rosie2 mere rosiiun varf de scortisoara1 lingura zahar

Aripi de rata cu varza

rata (in cazul meu ..aripi si spate de rata) o varza medie cam de 1,5 kg o ceapa potrivita 3 linguri bulion cateva rosii cherry frunze dafin delikat, boabe de piper patrunjel verde tocat

Varza cu rata

1 rata 1 varza murata 200 ml.ulei 2 linguri bulion sare,piper

Varza noua cu afumatura in vas roman

.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei

Rata pe varza

Pentru 4 portii: &nbspo rata de 1 kg si jumatate &nbsp1 kg de varza acra &nbsp2 mere gutui &nbspun ardei iute &nbsp3 ramurele de cimbru &nbsp10 boabe de coriandru &nbsp5 cuisoare macinate o lingurita de chimen macinat &nbsp4 foi de dafin &nbspo jumatate de legatura de marar &nbspo jumatate de legatura de frunze de telina &nbspsare 2 lingurite de piper rosu si negru

Rata cu varza rosie si prune uscate

4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume

Friptura de porc in vas roman

1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.

Pui cu cartofi in vas roman

1 pui mic (1kg) 1 Kg de cartofi 2 capat^ani de usturoi condimente pentru pui boia sare piper ulei

Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman

1 pulpa de curcan rozmarin salvie patrunjel unt cat o nuca ulei de masline 15-20 ml coniac sare,piper

Pui cu legume in vas roman

1 pui cartofi 400gr ceapa 2 buc ardei gras 1 buc mai mare usturoi 2-3 catei condimente pentru carne pui piper patrunjel verde

Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin

Pulpe de pui cartofi noi 100 ml vin alb 4-5 catei de usturoi o ceapa rosie cimbru sare piper unt patrunjel verde

Orez cu pui si legume in vas roman

o cana de orez cu bobul lung 1 kg piept de pui dezosat 5 vinete 3 cepe medii 5 ardei capia 4 rosii bulion sare rozmarin busuioc patrunjel

Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot

1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare

Pui rustic cu cartofi , la vas roman

4-5 pulpe de pui( sau carne de pui) 2 morcovi 1 rosie 1 ceapa ardei gras rosu si verde rozmarin 3-4 linguri cu miere mustar sare piper cascaval 1 kg cartofi usturoi 50 g unt

Rata salbatica cu varza

1-2 rate 1-2 varza acra piper boabe 100g kaizer cimbru foi de dafin ulei 1 pahar de vin

Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei

Pulpe de pui Ceapa rondele Cartofi taiati cubulete Usturoi sau praf de usturoi Ardei fasii sau rondele(optional) Fasole verde(optional) Patrunjel.Marar (Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui) Cantitatile le las la aprecierea voastra.

Vitel cu varza in vasul roman

4 bucati de friptura de vitel. 1 varza. 250 ml vin alb(pentru marinat carnea). 100 ml vin alb. 2 linguri de mustar. 1 ceapa de apa(tocata julien). sare, roz proaspat macinat,curry,rozmarin,tarhon si alte condimente care ne plac.

Piept de curcan invelit in foi de varza acra

-un piept de curcan intreg sau taiat in doua -o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua -putina zeama de varza acra cat sa poata sa fiarba friptura in vas

Pulpe de rata umplute

4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.

Rata cu varza rosie

1 bucata rata (a mea a avut in jur de 2,300 gr) sare,piper si rozmarin Pentru umplutura 2 mere ionatane 1 buc portocala sare,piper ,rozmarin ,cuisoare si un bat de scorticoara Pentru garnitura 2 verze potrivite 2 buc ceapa 2 mere 1 lingurita zahar sare,piper,nucsoara,chimion si o frunza de dafin bors sau otet dupa gust

Rata lacuita

o rata intreaga,curatata bine, sare fina, piper, miere

Friptura de rata cu portocale

1 rata 4 portocale 50 gr unt 1 pahar vermut sare piper

Rata cu mere la cuptor

1 rata; 8 mere; cuisoare, piper, sare, scortisoara; unt

Placinte Cu Varza

Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la o intalnire cu forumistele de pe Gustos. Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata care sa caleste putin in ulei se condimenteaza cu piper sau ardei iute. Vara eu pun si cate o rosie bine coapta peste varza. Atentie pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Rata cu gutui, la slow cooker

pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari

Rata sarbeasca

1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.

Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman

700g rasol alb de manzat 2 linguri ulei de masline 100ml vin alb demisec 3 cepe rosii 500g cartofi noi 1 lingura pasta de tomate sare si piper dupa gust 3 pahare supa de carne sau apa 1 foaie dafin cimbru proaspar cateva frunze oregano proaspat cateva frunze 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita sumac(condiment arabesc-optional) 1 capatana usturoi proaspat 1 lingurita faina de orez 1 legatura marar proaspat tocat

Ficat de rata in crusta crocanta

4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper

Cookies

Intr-un vas puneti: - 380 g faina, - 10 g cacao, - 5 g ness (o lingurita), - 10 g praf de copt, - 5 g bicarbonat, - un praf de sare. - 50 g nuca maruntita, - 150 g ciocolata de menaj ciopartita in aschii potrivit de mari In alt vas puneti: - 190 g zahar, - 80 g margarina, - 3 oua mari, - 100 g smantana, - 1 lingura unt de arahide

Ou de rata in crusta de pesmet

1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet

Rata cu nuci

o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper

Varza murata de vara

Una din salatele mele preferate pe timp de vara este cea de varza murata de vara murata in plin soare timp de cateva zile. Dar pe cat de repede se mureaza tot atat de repede trebuie si consumata pentru ca se oxideaza. -4 kg de varza proaspata -1 legatura de marar cu floare -piper boabe -frunze de dafin -120 g sare. Pentru solutie: -1 l apa -1 lingura miere de albine -30 ml otet din vin -mustar boabe.

Friptura din piept de rata

un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin

Rata umpluta la cuptor

Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml

Friptura de curcan pe varza

O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei. o punga Maggi pentru friptura.

Friptur~a de rat~a cu cartofi dulci

1 rat~a cimbrisor ( thym) 4-6 c~atei de usturoi sare si piper 1 lingurit~a boia 1 lingurit~a curcuma sucul de la o l~am^aie 2-3 cartofi dulci

Lichiu Cu Varza

Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: un kg de varza proaspata care sa caleste putin in ulei se condimenteaza cu piper sau ardei iute Vara eu pun si cate o rosie bine coapta peste varza. Varza nu se caleste mult deoarece ea va sta si in cuptor cu aluatul. Atentie pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.

Paste Cu Sos Ragu De Rata

1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere

Rata Peking

1 rata Glucoza Foi de aluat din faina de grau sau din faina de orez Castravete verde Ceapa Sos Peking

Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)

500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare

Ratza pe varza

-o varza potrivita -o ceapa -2 buc. morcovi -1 ardei gras rosu -1 ardei gras verde -3 rosii sau 3-4 linguri bulion -marar patrunjel condimente -carne de ratza

Piept de rata cu piersici

2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana

Salata De Rata Cu Pere

Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.

Ciolan pe varza si galuste

* un ciolan crud (neafumat); * o varza dulce; * 350ml vin alb; * 100ml otet de mere; * 150ml zeama de carne; * o ceapa; * cimbru, sare, piper;

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre

Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.

Rata delicioasa la cuptor

- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper

Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)

1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce

Varza de Bruxelles combinata.

1 kg varza de Brusseles. 3 sau 4 cartofi noi. 1 ceasca de porumb (congelat). 1 ceasca de mazare(congelata). 2 linguri de arahide(prajite in tigaie pe aragaz). 2 linguri amidon alimentar. sare, si alte condimente dupa placerea fiecaruia.