Rata pe varza in vas roman
Rata pe varza in vas roman retete: cum gatesti rata pe varza in vas roman si cele mai gustoase retete de rata caramelizata pe pat de varza rosie, rata salbatica cu varza, reteta prajitura petre roman, pui pe sticla, hamsii prajite pe scobitoare, paine prajita pe aragaz, pui la cuptor pe sticla, pui la cuptor pe sare, pui pe sticla la cuptor, pui pe sare la cuptor electric.Friptura de rata pe varza in vas roman
1/2 varza mare alba1 morcov mare3 linguri bulionmararcimbrusare piperboiacarne de rata (eu am folosit pieptul si pulpele)
Cum faci rață pe varză - simplu și ușor
Vrei să prepari o rață pe varză gustoasă, dar te sperie rețetele complicate? Nu-ți face griji! Rața pe varză e mai ușor de făcut decât crezi. Urmează rețeta și vei avea pe masă o cină delicioasă, demnă de un restaurant.
Rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie
Cauți un preparat spectaculos și delicios, perfect pentru masa de sărbătoare? Atunci trebuie să încerci rețeta noastră de rață caramelizată aromată pe pat de varză roșie dulce-acrișoară.O rețetă festivă, perfectă pentru ocazii speciale.
Varza noua cu afumatura in vas roman
.2 verze proaspete .750 g afumatura . 1 ceapa (eu am avut ceapa rosie) .2-3 fire de ceapa verde .1 legatura de marar .o cana suc de rosii .boia .foi de dafin .piper boabe .sare,piper .ulei
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Friptura de porc in vas roman
1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.
Pui cu cartofi in vas roman
1 pui mic (1kg) 1 Kg de cartofi 2 capat^ani de usturoi condimente pentru pui boia sare piper ulei
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman
1 pulpa de curcan rozmarin salvie patrunjel unt cat o nuca ulei de masline 15-20 ml coniac sare,piper
Pui cu legume in vas roman
1 pui cartofi 400gr ceapa 2 buc ardei gras 1 buc mai mare usturoi 2-3 catei condimente pentru carne pui piper patrunjel verde
Pulpe in vas roman, cu cimbru si cu vin
Pulpe de pui cartofi noi 100 ml vin alb 4-5 catei de usturoi o ceapa rosie cimbru sare piper unt patrunjel verde
Orez cu pui si legume in vas roman
o cana de orez cu bobul lung 1 kg piept de pui dezosat 5 vinete 3 cepe medii 5 ardei capia 4 rosii bulion sare rozmarin busuioc patrunjel
Rata pe pat de ceapa la slow cooker Crock Pot
1 rata (aprox. 2 kg) 4 cepe albe mari 100 ml vin alb 3-4 linguri ulei de masline fulgi de chilli piper sare
Pui rustic cu cartofi , la vas roman
4-5 pulpe de pui( sau carne de pui) 2 morcovi 1 rosie 1 ceapa ardei gras rosu si verde rozmarin 3-4 linguri cu miere mustar sare piper cascaval 1 kg cartofi usturoi 50 g unt
Pulpe Gatit In Vas Roman Fara Ulei
Pulpe de pui Ceapa rondele Cartofi taiati cubulete Usturoi sau praf de usturoi Ardei fasii sau rondele(optional) Fasole verde(optional) Patrunjel.Marar (Sare ,condimente dupa gust - pentru carne de pui) Cantitatile le las la aprecierea voastra.
Vitel cu varza in vasul roman
4 bucati de friptura de vitel. 1 varza. 250 ml vin alb(pentru marinat carnea). 100 ml vin alb. 2 linguri de mustar. 1 ceapa de apa(tocata julien). sare, roz proaspat macinat,curry,rozmarin,tarhon si alte condimente care ne plac.
Piept de curcan invelit in foi de varza acra
-un piept de curcan intreg sau taiat in doua -o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua -putina zeama de varza acra cat sa poata sa fiarba friptura in vas
Pulpe de rata umplute
4 pulpe de rata, 4 felii de sunca Praga, carnea de pe oasele care se scot de la pulpe, cateva boabe de fistic, 1 galbenus, paine alba uscata, lapte, unt, 2 frunze de salvie, patrunjel, sare, piper, Pentru sos:4 polonice de fond de rata brun (asa zic ei in reteta, eu am pus la fiert grasimea si oasele de la pulpe, si am facut rapid o supa), 2 lingurite de otet balsamic, 1 pahar vin alb sec, 1 morcov, 1 ceapa, 1 telina (nu aveam), unt.
Placinte Cu Varza
Vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la o intalnire cu forumistele de pe Gustos. Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata care sa caleste putin in ulei se condimenteaza cu piper sau ardei iute. Vara eu pun si cate o rosie bine coapta peste varza. Atentie pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.
Rata cu gutui, la slow cooker
pulpele si pieptul de la o rata 4 linguri sos soia 1 lingura miere 2 gutui mari
Aripi de rață cu varză. O rețetă simplă și gustoasă
Descoperă rețeta tradițională românească de aripioare de rață cu varză, o combinație perfectă între carnea fragedă și varza dulce acrișoară. Ușor de preparat, ideală pentru masa de duminică!
Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman
700g rasol alb de manzat 2 linguri ulei de masline 100ml vin alb demisec 3 cepe rosii 500g cartofi noi 1 lingura pasta de tomate sare si piper dupa gust 3 pahare supa de carne sau apa 1 foaie dafin cimbru proaspar cateva frunze oregano proaspat cateva frunze 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita sumac(condiment arabesc-optional) 1 capatana usturoi proaspat 1 lingurita faina de orez 1 legatura marar proaspat tocat
Rata sarbeasca
1 rata, 2 catei de usturoi, 100 g orez, 700 g cartofi, 3 cepe, 300 g ardei grasi, 200 ml smantana, sare boia de ardei.
Ficat de rata in crusta crocanta
4 bucati cu ficat de rata 2 oua faina pesmet sare piper
Cookies
Intr-un vas puneti: - 380 g faina, - 10 g cacao, - 5 g ness (o lingurita), - 10 g praf de copt, - 5 g bicarbonat, - un praf de sare. - 50 g nuca maruntita, - 150 g ciocolata de menaj ciopartita in aschii potrivit de mari In alt vas puneti: - 190 g zahar, - 80 g margarina, - 3 oua mari, - 100 g smantana, - 1 lingura unt de arahide
Ou de rata in crusta de pesmet
1 ou rata, o legatura patrunjel, 1 felie mozzarela , 1 lingura pesmet
Rata cu nuci
o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper
Rață Peking - ce este și cum se prepară. Rețeta simplă
Rața Peking este un preparat tradițional chinezesc faimos pentru pielea crocantă și carnea suculentă. Pregătită dintr-o rață grasă, marinată și coaptă la perfecțiune, acest fel de mâncare este servit cu clătite subțiri, sos hoisin și legume proaspete.Descoperă rețeta simplă pentru a recrea acest preparat delicios acasă!
Friptura de curcan pe varza
O pulpa de curcan(900g) ,1.500kg varza acra,2 cepe uscate ,100ml ulei,piper colorat(alb,rosu,verde si negru),sare,100ml vin alb,o lingurita boia dulce de ardei. o punga Maggi pentru friptura.
Friptura din piept de rata
un piept de rata 2 linguri de untura de porc sare, de dafin sau ce va place o ceapa un mar o gutuie 2-3 catei de usturoi o mandarina un pahar de vin
Rata umpluta la cuptor
Rata 1 buc Cartofi 1 kg Mere 1-2 buc Ceapa alba 2 buc Masline 4-5 buc Sare piper cimbru boia de ardei dupa gust Ulei de floarea soarelui 50 ml
Paste Cu Sos Ragu De Rata
1 lingura ulei de masline 200g legume congelate mix cimbru rozmarin 410g rata 1 lingura bulion 400g rosii cherry 250g paste 40g branza Gruyere
Piept de rata cu mere caramelizate (Reteta video)
500 g mere rosii 350-400 g piept de rata 50 g zahar 40 g stafide boia dulce sare
Ratza pe varza
-o varza potrivita -o ceapa -2 buc. morcovi -1 ardei gras rosu -1 ardei gras verde -3 rosii sau 3-4 linguri bulion -marar patrunjel condimente -carne de ratza
Piept de rata cu piersici
2 bucati de piept de rata 4 piersici mari albe 80 g de unt vin alb sare piper putina sm^ant^ana
Ciolan pe varza si galuste
* un ciolan crud (neafumat); * o varza dulce; * 350ml vin alb; * 100ml otet de mere; * 150ml zeama de carne; * o ceapa; * cimbru, sare, piper;
Ciorba taraneasca de rata
1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare
Rata Condimentata Cu Sos De Coacaze Negre
Un preparat rapid si elegant pentru o cina in doi.
Salata De Rata Cu Pere
Perele se potrivesc perfect cu carnea de rata in aceasta salata in stil chinezesc.
Rata delicioasa la cuptor
- o rata intreaga - 3 linguri miere de albine - 1 lingura otet balsamic - 1 lingura sos soia - 1 lingura sos worcestershire - zeama de la 2 portocale - putina salvie uscata - sare de mare, piper
Rata la cuptor (cu morcovi caramelizati in miere)
1 Rata2 Cepe marisoare2-3 morcovi marisori2-3 catei de ustroi5-6 frunze de salvie6-8 frunze basilikum1 crenguta mica de rosmarinsare,piper,un praf de boia/chili macinat fin1 cana apavin alb acrisor-dulce
Varza de Bruxelles combinata.
1 kg varza de Brusseles. 3 sau 4 cartofi noi. 1 ceasca de porumb (congelat). 1 ceasca de mazare(congelata). 2 linguri de arahide(prajite in tigaie pe aragaz). 2 linguri amidon alimentar. sare, si alte condimente dupa placerea fiecaruia.
Gaina intreaga pe varza noua
o gaina de curte grasa si frumoasa :) un morcov o varza noua mai mare 3-4 linguri bulion 2 cepe potrivite 5-6 linguri ulei sare piper macinat cateva boabe piper 2 linguri boia dulce patrunjel cimbru
Varza - beneficii și contraindicații pe care trebuie să le știi
Varza este un ingredient surprinzător de versatil. Descoperă beneficiile și proprietățile incredibile ale verzei și cum te poate ajuta să îți menții sănătatea. Dar ai grijă, există și contraindicații importante pe care trebuie să le știi!
Rata delicioasa la cuptor
o rata intreaga 3 linguri miere de albine  1 lingura otet balsamic  1 lingura sos soia 1 lingura sos worcestershire  zeama de la 2 portocale putina salvie uscata  2 foi de dafin sare de mare piper
Pulpe de rata la Crock Pot
3 pulpe de rata 1 lingura de sare mare 1 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita ienibahar macinat 1/4 lingurita piper macinat 1 lingura gin (sau alta tarie)` 4 catei de usturoi 3 foi de dafin
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Rata dezosata umpluta
1 rata tanara, grasuta1 lingura de mustar1 lingurita de amidon alimentar350 de grame de carne slaba, tocata1 ceapa rosie de dimensiune medie2 mere mici, curatate de coaja si taiate in cubulete3 linguri de merisoare deshidratatecoaja rasa fin si zeama de la o portocala1 corn uscat, inmuiat in apa si stors binesare, piper, nucsoara rasa2 linguri de ulei de masline3-4 mere (optional) pentru copt alaturi de rata1 lingurita de miere de albine + 1 lingurita de mustar pt. glazura
Rata Adobo
Desi reteta originala se face cu pulpe de pui, aceasta versiune se face cu pulpe de rata pentru un plus de savoare.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.