Salata nicoise jamie oliver

Salata nicoise jamie oliver retete: cum gatesti salata nicoise jamie oliver si cele mai gustoase retete de reteta gofre jamie oliver, pasta primavera jamie oliver, retete pranz jamie oliver, reteta falafel jamie oliver, retete carne porc jamie oliver, chili con carne jamie oliver, cartofi la cuptor jamie oliver, chili con carne reteta jamie oliver, chilli con carne jamie oliver reteta, salata chinezeasca.

Piure de cartofi by Jamie Oliver

4-5 cartofi galbeni 1 legatura ceapa verde 15o ml lapte 2 linguri unt sare

Pancakes by Jamie Oliver

Pentru 8 bucati: 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 3 lingurite zahar 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte 1 varf de cutit de sare

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe.  Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Pranz delicios, Recipe by Jamie Oliver

-3 carnaciori;-3 ciuperci mai maricele;-2 rosii;-4 oua;-cateva feliute de kaiser sau sunculita-ulei de masline-sare si piper, eu am avut un condiment special pt oua ochiuri

Tarta Tatin cu banane a la Jamie Oliver

4 banane mari 150 gr. zahar40 gr. untjumatate de lingurita de praf de scortisoaracoaja de la o portocala mica250-300 gr. aluta foietaj

Pancake Jamie Oliver

3 oua mai mari 115 gr. faina 1 lingurita mai cu varf cu praf de copt 140 ml. lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar

Painica umpluta, By Jamie Oliver

prosciutto crudo sau sunculita afumata,mozzarella sau cascaval, 3 oua fierte, parmezan, rosii uscate, busuioc proaspat (uscat), rozmarin, ulei de masline, aluat de paine (dupa reteta lu Alis explicata mai jos)

Skinny Carbonara, O Reteta De Paste Jamie Oliver

Daca iti plac pastele carbonara, dar iti faci griji pentru silueta ta, incearsca aceasta reteta sanatoasa si mai prietenoasa cu un stil de viata echilibrat.

Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver

Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei, gusturile proprii și, bineînțeles, ingredientele pe care le aveți la îndemână. Supele cremă sunt foarte versatile din acest punct de vedere, pentru că le puteți face din orice legume, chiar și amestec, cu orice condimente vă plac, de dulce sau de post. Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de ciuperci și nu orice fel de rețetă, ci rețeta renumitului bucătar Jamie Oliver. Aveți nevoie de un mix de ciuperci, pe care le găsiți în orice supermarket. 

Pui prajit by Jamie Oliver

-carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi) -2 crengute rozmarin -100 g sare -1 lingurita piper negru macinat -3 frunze dafin -1 catel usturoi -500 ml lapte batut -150 gr faina -2 lingurita boia de ardei -1 lingurita pudra de usturoi -ulei

Pasta Primavera (Jamie Oliver)

ulei de masline1 catel de usturoi200g sparanghel verde150g mazare verde100g spanac verde450g paste fierte (tagliatelle, spaghete, linguini)zeama de la jumatate de lamaieierburi aromate: menta, patrunjel, tarhon1 legatura ceapa verde2 linguri faina500ml lapte de soia

Pui a la Nicoise - Poulet Nicoise

un pui destul de mare 2 cepe mari 4 catei de usturoi 1 pahar de vin alb 8 rosii sau conserva de rosii masline negre dupa gust cimbru dafin patrunjel ulei de masline sare piper 500 ml supa de pui - se poate folosi si cubul knorr

Paine Navajo (reteta Jamie Oliver)

Pentru 10 painici:600 g faina alba1 lingurita cu varf de sare2 linguri praf de coptamestec de patrunjel uscat, cimbru uscat, seminte de fenicul - 1 lingurita(eu nu am seminte de fenicul, am pus marar uscat)6 linguri ulei de maslineaproximativ 150 ml apa calduta

Salata nicoise

1 rosie 1 ou fiert tare 1 castravete salata verde (cateva frunze) masline negre (eu am avut rondele) 1/2 cutie ton bucati (eu am avut in suc propriu) 2-3 file-uri de ansoa pastai de fasole verde (eu am avut din conserva) piper

Salata Nicoise Cu Ton

- 2-3 cartofi noi mici sau un cartof potrivit - o rosie marisoara - 4-5 pastai fasole verde - un castravete sau 10 felii daca aveti castravete lung turcesc - 2 fire ceapa verde - 7-8 frunze salata - o conserva ton - 2 oua - dressing pentru salata gata cumparat sau preparat din zeama unei lamai cu 2 linguri de ulei de masline

Sandviciuri Nicoise

2 paini mici bagete cu susan,125 g fasole verde subtire fiarta de la conserva,30g masline negre fara samburi,200g rosii,2x200g ton in ulei,1 ceapa rosie,4 linguri dressing simplu pentru salata.

Chili con carne a la Jamie Oliver

2 cepe medii2 catei usturoi2 morcovi2 ardei rosiiUlei de masline1 lingurita boia iute1 lingurita chimen1 lingurita scortisoaraSare si piper400 g naut de la conserva400 g fasole de la conserva400 g rosii tocate500 g carne tocata de vitel1 lingurita coriandru2 linguri otet balsamic

Cartofi gratinați după rețeta lui Jamie Oliver

Cartofii gratinați după rețeta faimosului Jamie Oliver sunt extrem de apetisanți și savuroși. Este o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă.

Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver

1 lingurade rozmarin verde tocat -1 lingura de cimbru uscat -1 lingura de unt plus inca una:)) -sare si piper - zeama de la jumate de lamaie - coaja de la jumate de lamaie - si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit voi sa puneti neaparat daca aveti -1 pahar mare de vin

Chiftele cu cartofi prajiti (reteta Jamie oliver)

- 1 kg Carne porc- o ceapa tocata marunt (eu am folosit o legatura de ceapa verde tocata marunt)- un varf de cutit seminte de chimen.- o lingura seminte de coriandru (n-am pus )- o mana de parmezan ras (n-am pus)- o lingura cu varf mustar englezesc (eu am folosit rusesc)- 1 ou mare- 100 gr pesmet- sare, piper- chifle de hamburger (optional)pt cartofi:- 2 kg cartofi mari- ulei de masline- usturoi

Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)

5 portocale din care radeti coaja de la 3 pentru aluat100 gr. ciocolata amaruie80 gr. unt100 gr. faina cu agenti de crestere (daca nu gasiti decat normala puneti un varf de cutit praf de copt)100 gr migdale rase (eu am folosit nuca macinata + esenta migdale)100 gr. zahar (50 gr. in aluat, 50 gr. la portocale)un varf de cutit sare2 oua3 galbenusuri200 ml lapte100 gr ciocolata alba rupta bucatele500 gr frisca (optional, pentru servit)

Salata Nicoise Cu Sfecla

1 kg sfecle mici 80 ml ulei de masline 1 lingurita otet 2 lingurite mustar 1 lingura capere 1/2 legatura ceapa verde, tocata 1/2 legatura tarhon, tocat 150g fasole verde, curatata, fiarta 12 oua de prepelita 250g rosii cherry, taiate pe jumatate 2 salate mici 4 ansoa in ulei, scursa

Galina mia

- o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea se fragezeste mai bine are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver) - 1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan) - 10 castane comestibile - 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi - 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece - 2 linguri de mustar 1 lingura de miere 4 linguri de pesmet sare piper - ierburi aromate (cimbru arpagic frunze de dafin usturoi tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni - un cub de unt - fasole verde teci de la Bonduelle - 1 ceapa alba mare - 1 graunte de usturoi

Pui Nicoise

1 pahar vin alb 1/2 cana supa pui 4 pulpe fara pielita 4 catei usturoi 2 cepe mici oregano cimbru busuioc 2 ardei grasi 8 masline negre sare piper

Ratatouille nicoise

Ratatouille nicoise Ratatouille este o mancare de legume taraneasca traditionala din regiunea Provence Franta. Originea ei este: Nisa. Ratatouille nicoise se gaseste in Franta in menu-ul fiecarui restaurant care se respecta simpla sau cu adaos de carne paste paine iar la urma se serveste ca un fel de > branza albastra sau camembert sau alte asemenea soiuri de branzeturi frantuzesti faimoase in toata lumea. Ceva innebunitor pentru papilele gustative. Este o retea simpla ieftina iar daca se respecta prepararea ei va veti delecta cu ceva absolut minunat nu doar pentru papilele gustative ci si pentru cele olfactive ! Ratatouille a dat si numele faimosului si comicului sobolan din filmul de desene animate cu acelasi nume care a ajuns cel mai mare bucatar al Parisului. Asadar daca cititi cu atentie reteta la sfarsit am pentru voi o surpriza! Ingrediente : 2-3 rosii medii (ideal ar fi ca una dintre ele sa fie bine bine coapta dar nu deja...bulion ! 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mare rosie 1-2 dovlecei 1-2 vinete 2 ardei grasi colorati busuioc uscat si busuioc verde o frunza de dafin herbes de Provence (ierburi de Provence) ulei de masline sare si eventual 1/2 sau un cub de concentrat de legume.

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Muschi de porc a la Jamie

un muschi de porc simplu lat, usturoi, sare marina grunjoasa, cimbru, rozmarin, salvie, ulei de masline.

Pancake a la Jamie Olivier

3 oua 115g faina 1 lingurita cu varf cu praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar

Salata Cezar

salata verde crutoane cascaval iaurt condimente pentru salata

Roast beef a la Jamie

2 fleici de roast beef/contrafile ( 3 cm grosime );3 catei de usturoi cu tot cu coaja (zdrobiti/presati);sare marina si piper negru din risnita;1 ramura de rozmarin;ulei extra virgin de masline.

Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)

praz,telina,morcov,pui fara os (am pus piept),carnati de porc proaspeti,vin alb,unt,ulei de masline,lapte,[smantana si supa],faina,busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat),aluat foietaj,un ou.

Pizza a la Jamie

ALUAT:30 g drojdie proaspata, 30 g miere, 625 ml apa calduta, 500 g faina alba, 500 g faina grisata (daca nu gasiti faina grisata, puneti tot faina alba - eu doar faina alba am folosit), 30 g sare, niste faina sau gris pentru pudrare.UMPLUTURA: ciuperci, ardei, rosii, muschi file, mozzarella.

Salata de salata verde oparita (cu iaurt)

-1 salata verde,mare -cca 500 ml iaurt -otet(dupa gust) -sare(dupa gust) -piper(dupa gust) -4 catei de usturoi,

Salata cu ou

Pentru o portie mare: 1/4 salata eisberg 1/2 andiva 1/4 salata radiccio 1 morcov 2 rosii chery cateva frunze de rucola 2 oua fierte tari Dresing: sucul de la 1/2 portocala 2 linguri ulei de masline

Salata mozaicata

Salata verde varza proaspata ceapa verde ridichi rosii cartraveti telina morcov ou fiert gulie marar verde patrunjel verde ulei de masline otet balsamic sare piper Cantitatile le alegeti in functie de cata salata doriti sa preparati.

Salata de porumb cu salata verde

200 gr porumb, 1 salata verde, 2 cepe medii, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri ulei, sare, 1-2 linguri mustar

Dovlecei pane cu salata verde

2 dovlecei de marime medie 3 oua sare,piper(am pus piper cu lam^aie,fff bun) salata verde 2 rosii,ceapa verde si usturoi verde,marar ulei pt prajit ulei de masline pentru salata 150 gr.cascaval ras (optional) faina

Salata primavara

rosii 300gr telemea 300gr dressing knorr grecesc salata verde 1 buc

Salata de sezon

4 fire ceapa verde,2 buc salata verde,8 ridichi,1 rosie mare,branza,cascaval,ulei de masline,sare.

Salata verde cu chili

-salata verde(din gradina personala) :) -chili -o rosie -branza de oaie -smantana -scoice din foietaj(cumparate)

Salata de vinete cu ardei capia tocat in salata

8 vinete mari. 2 ardei copti (taiati sau tocati cu un cutit de marimea pe care o dorim si apoi ii punem in salata de vinete. ulei de masline extravirgin,sare,piper roz proaspat macinat,2 linguri de suc de lamaie stoarsa.

Briose cu dovleac si varf nins (Jamie)

400 g dovleac placintar ras,350 g zahar brun,4 oua mari,un praf sare,300 g faina(necernuta),2 linguri cu varf de praf copt,o mana nuci,1 lingurita scortisoara,175ml ulei de masline extravirgin,Pt.Glazura: coaja de la o clementina, coaja de la o lamaie, sucul de la o jumatate de lamaie, 140 ml smantana, 2 linguri cu varf de zahar pudra cernut, 1 pastaie vanilie(despicata pe lung si cu semintele scoase). optional flori de levantica sau petale de trandafir

Salata rapida

1 buc. salata verde2 rosii1 ardei3 bucati ridichibranza telemeaulei maslinesare dupa gust

Salata de salata

1 ardei gras 1 ardei capia rosu 2 rosii 1 castravete proaspat 4 ridichi rosii 3 cepe verzi 1 legatura salata verde 100 g muschi montana 100 g cabanos 100 g masline umplute 100 g cas sau telemea de oaie ulei de masline sare otet balsamic sau lamaie

Salată Waldorf - rețeta clasică

Salata Waldorf este o salată compusă din mere, stafide, nuci și maioneză, originară din SUA. Probabil că nu este bucătar sau bucătăreasă care să nu fi auzit se celebra salată Waldorf. O salată simplă, din ingrediente puține, care combină aromele sărate și salata verde cu fructe.

Salata bogata

O salata mare 2 rosii medii 1 ardei 100 grame telemea de bivolita 2 felii paine 1 piept de pui 2 iaurturi mustar ulei sare piper

Salata usoara cu porumb

Salata chinezeasca Praz Rosii Ridichi Porumb stiuleti intregi Masline Carnaciori de bere Iaurt si desigur knorr salad dressing tzatziki

Salata Cu Branza De Bivolita

- 2 rosii - 2 ridichi - salata verde - o ceapa verde - branza - ulei - sare

Salata Olga-Virginia

1/2 salata Italieneasca(de la Metro) 5 frunze de salata normala 2-3 ciuperci crude 2-3 castraveti acri 1/2 ardei rosu 1/2 ardei portocaliu 1 ceapa rosie 1 fruct de kaki 100-150 gr de prosciuto 50 gr de muguri de pin Dressing: ulei de masline si juice-ul de la o lamaie