O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii.

Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui superioare
  • 8 căței de usturoi
  • o mână de măsline fără sâmburi
  • 2 căni supă de pui
  • 700 g roșii
  • rozmarin
  • cimbru
  • busuioc
  • pătrunjel
  • unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Spălați carnea și asezonați-o cu sare și piper. Puneți puțin unt într-un vas pe foc. Puneți carnea de pui și rumeniți-o câteva minute pe fiecare parte.

Adăugați usturoiul tocat. Puneți supa de pui și lăsați să dea în clocot. Curățați roșiile de coajă, tăiați-le cubulețe și adăugați-le în vas. Puneți cimbrul și rozmarinul, acoperiți vasul și dați la cuptor pentru 45 de minute.

Îndepărtați folia sau capacul, adăugați măslinele și dați din nou la cuptor pentru 15 minute sau până când lichidul din vas a scăzut. Decorați cu pătrunjel și busuioc proaspăt tocate.

Poftă bună!