Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei, gusturile proprii și, bineînțeles, ingredientele pe care le aveți la îndemână. Supele cremă sunt foarte versatile din acest punct de vedere, pentru că le puteți face din orice legume, chiar și amestec, cu orice condimente vă plac, de dulce sau de post.
Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de ciuperci și nu orice fel de rețetă, ci rețeta renumitului bucătar Jamie Oliver. Aveți nevoie de un mix de ciuperci, pe care le găsiți în orice supermarket.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 600 g mix de ciuperci
- 1 ceapă
- 2 tulpini țelină
- 3 căței de usturoi
- pătrunjel
- cimbru
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 1,5 litri supă de pui sau de legume
- 75 ml smântână lichidă
- ciabatta pentru servit
Mod de preparare
Spălați ciupercile cu apă rece și tăiați-le felii. Curățați și tocați ceapa, usturoiul și țelina. Tocați pătrunjelul și cimbrul care trebuie să fie proaspete, nu uscate.Puneți ulei de măsline într-un vas pe foc și căliți ceapa, usturoiul, țelina, pătrunjelul și cimbrul până când legumele s-au înmuiat.
Adăugați ciupercile, dar păstrați câteva felii pentru decor. Apoi puneți supa, sare, piper și fierbeți la foc mic timp de 15 minute. Când supa este gata, pasați-o cu un blender vertical.
Puneți smântâna lichidă și puneți din nou pe foc până când începe să fiarbă, după care opriți focul. Serviți supa cremă de ciuperci cu ulei de măsline și felii de ciuperci deasupra și cu ciabatta.
Poftă bună!