Toros cu varza murata

Toros cu varza murata retete: cum gatesti toros cu varza murata si cele mai gustoase retete de ciolan cu varza murata, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, turte cu varza, varza cu orez bulgareasca, varza cu ciolan crud, varza calita cu sunca, rata salbatica cu varza, chiftele de varza cu gris, varza a la cluj cu afumatura, varza rosie cu prune uscate.

Toros ( varza murata cu carne)

1,5 kg varza murata 1 kg carne porc 2 cepe 2 linguri pasta de gogosari 1-2 foi dafin 2 linguri ulei sare piper

Mini placinte cu varza murata

500 grame faina 1/3 cub drojdie 1 cana apa calduta 1/2 lingurita sare 1/2 cana ulei Un castron cu varza murata.

Tarta cu varza murata

Aluat:• 75 g unt, • 120 g faina, • 80 g parmezan ras, Umplutura:• 50 g pesmet, • 150 ml bere, • 500 g carne tocata de vita, • 1 ceapa mare, tocata, • 0,5 lingurita piper, • 1 lingura unt, • 400 g varza murata, tocata, • 1 cub Knorr, • 200 ml apa.

Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării

Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.

Varza murata cu carne

500 g carne de porc(fara grasime)1/2 varza murata stoarsa de zeama100 ml vin rosu1 ardei(rosu,galben)1 ceapa mare2 cartofiboia dulcesare, piperpatrunjel uscat1 foaie de dafin1 lingura pasta de tomate

Varza murata cu sos de rosii

o varza murata cam de 1 Kg 2 felii de carne de porc 500 grame de rosii congelate o ceapa o lingura de grasime de porc o crenguta cimbru o frunza dafin 10 boabe de piper negru

Varza Murata Calita

2 verze acre, 3 linguri grasime

Rulouri cu varza

-300 gr cotlet de porc -400 gr varza murata -10 feliute bacon -1 ceapa -1 lingurita rasa cimbru -sare piper

Placinta cu varza la cuptor

aluat de paine , 4 cepe, varza murata, sare, piper, boia, lapte

Kimchi - varză murată în stil coreean

Ați auzit vreodată de kimchi? Nu este altceva decât varză murată, în stil coreean. Preparatul a devenit foarte popular în toată lumea, iar americanii îl consumă frecvent, pe post de murături. Spre deosebire de varza murată clasică, pe care o știm cu toții, kimchi este mai degrabă o varză fermentată, lăsată la temperatura camerei, cu o mulțime de mirodenii și arome. Kimchi nu seamănă deloc la gust cu varza murată cu care suntem noi obișnuiți. E suficient să ne uităm la ingrediente ca să înțelegem cât de diferit este preparatul, dar, în același timp, cu un gust original și interesant. 

Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

2-3 capatane de varza murata 600 gr carne de curcan 4-5 cepe mari 2 morcovi mari 2 linguri pasta de gogosari cu kapia 4-5 linguri pasta de tomate 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa ulei 1 cana orez patrunjel verde marar verde cimbru uscat sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 1 ou sorici

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Turte cu varza la tigaie

Faina 500g-600g ,42g drojdie(un cub de drojdie proaspata),200ml apa calduta ,un praf de zahar ,un praf de sare,50ml uei,500g varza murata.

Varza murata cu boabe de mustar

varza alba 1 gutuie 1 ciulete de porumb1 varza rosie micaPiper boabe Foi de dafin Boabe de mustar Cimbru Marar uscat Catei de usturoi Hrean Sare mare grunjoasa Frunze de telina

Sarmalute in dovleac

-500 gr carne de vita-orez,-ceapa,-patrunjel,-bacon afumat,-pasta de tomate,-putin orez,-varza murata.

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Pentru 15 porti: - 500g pulpa de manzat, - 500g spata porc, - 500g fleica porc, - 300g bacon ( kaiser feliat subtire ) - 500g ciolan porc afumat - 500g ceapa tocata marunt - 50g orez - 2 linguri oregano uscat maruntit - cimbru uscat maruntit, - 3,5 kg varza murata ( de Buzau ) - 1,5l zeama de varza murata, - 3 linguri de sos tomat - 1 ou

Zeama de varză murată - beneficii și contraindicații

Descoperă toate beneficiile și contraindicațiile ce vin odată cu consumul de zeamă de varză. Află tot ce trebuie să știi!

Sarmale de varză murată în sos de roșii și smântână

Descoperă o variantă reinventată a tradiționalelor sarmale de varză murată, cu sos de roșii și smântână și umplutură din carne de pui și porc. Încântă-ți familia și invitații cu această rețetă delicioasă și aromată.

Varza Calita Cu Costita

- varza murata aproximativ 4 verze medii - costita - cimbru - 3 foi de dafin - 2 cepe mari - 2 morcovi - piper - bulion - 3 linguri delicat - 2 legaturi de marar

Mâncare de varză cu ciuperci

Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o dată. Se poate face cu varză proaspătă sau varză murată, dar trebuie să aveți în vedere că cea murată poate fi prea acră și trebuie să stea în apă rece o perioadă. De asemenea, puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac pentru această rețetă. 

Varza cu masline la cuptor

-1 1/2 kg varza murata -2 cepe -200g masline verzi -1kg cartofi albi -sare -piper -chimen -250ml supa de carne -200ml smantana -100g cascaval ras

Cum pui varză murată ca la carte în 5 pași simpli

Vrei varză murată perfectă? Învață cum să pui varza murată ca la carte, cu o rețetă simplă și accesibilă, care te va ajuta să obții o varză murată delicioasă și sănătoasă.

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

1 varza murata 1 bucata pulpa de porc dezosata de circa 800 gr 1 carnat de casa 1 ceapa 1 ceapa verde 1 morcov 1/2 ardei rosu 100 gr rosii decojite 1/2 legatura marar verde 1 lingura pasta de gogosari cu kapia sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 1/2 lingurita cimbru uscat 2 linguri pasta de tomate 2 linguri ulei

Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată

Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.

Varză murată de vară. Beneficii și rețetă simplă

Descoperă rețeta simplă și rapidă de varză murată de vară, perfectă pentru zilele călduroase. Gust proaspăt, acrișor și plină de vitamine!

Placinta cu cartofi, varza sau branza

1 kg de faina 700 g cartofi 1 capatana varza murata 300 g telemea sau cas de oaie 1 lingurita rasa sare apa calduta 30 ml ulei (pentru aluat) ulei pentru prelucrat si copt

Varzari moldovenesti

Faina, apa, sare, varza murata, ulei pentru prajit.

Varzare

- 1kg Faina alba - 1 Capatina de varza dulce sau murata - 30ml ulei - 25g Drojdie - 2 Oua - Sare piper otet.

Sarmale de post, aromate cu menta

250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Varza cu carne tocata la cuptor

1,5 kg varza tocata murata la borcan sau o varza acra si 1 morcov ras 1 ceapa 1 ardei kapia sau gras rosu 800-850 g carne tocata de porc 2-3 rosii 20 ml ulei 1 legatura marar + patrunjel 4-5 foi de dafin piper cimbru boia curry dupa gust

Jambon pe varza la tava

1 felie de jambon de aproximativ 1 kg 800 g varza murata 4-5 rosii 1 ceapa 50 g telina 1-2 morcovi 200 ml bulion cateva fire marar patrunjel 50 ml ulei sare piper paprika cimbru condimente pentru friptura optional 1 cub concentrat costita afumata

Sarmalute de post (din varza murata) la Philips Multicooker

- o varza murata (mai micuta) - 10 linguri de orez - 4 linguri ulei de masline - 2 legaturi de ceapa verde (1-2 buc ceapa uscata) - marar congelat (o legatura proaspat) - 150 g ciuperci taiate la borcan(&icircn saramura) - un morcov maricel - sare piper boia dulce cimbru tarhon dupa gust - 3 buc foi de dafin - 15 boabe piper negru - bulion suc de rosii - ardei gras congelat cubulete ( 2 buc. ardei proaspat) - rosii congelate (4-5 rosii proaspete) OPTIONAL PUTETI ADAUGA &IcircN COMPOZITIE TELINA NUCI SI STAFIDE

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Mancare de varză murată cu carne de porc

În sezonul rece, varza murată este ideală și nu trebuie să vă lipsească din meniu. Este o sursă importantă de fibre, se găsește peste tot - din cămările gospodinelor, până în piețe și supermarket-uri și există o mulțime de varianta de a o pune în valoare. Dacă ne gândim numai la sarmale, o salată de varză murată cu ulei și piper sau varză fiartă, ca să nu mai vorbim de mâncarea de varză călită, poate felul cel mai gustos de a pune în valoare varza murată.  Mâncarea de varză murată cu carne de porc este nemaipomenită alături de mămăliguță și un ardei iute, se face ușor, dar necesită puțină atenție și răbdare, cât timp va sta la cuptor.  Este o mâncare ieftină, care nu necesită foarte mult resurse, dar este extrem de gustoasă și va fi pe placul tuturor. 

Placinta cu foi subtiri si mere sau varza

Aluat: 300 ml apa calda 7 linguri ulei 3 linguri otet 1/2 praf de copt faina cat cuprinde (cam 750-850 gr) un praf de sare Umplutura: 1,5 kg mere 1/2 varza murata Zahar - dupa gust 2 linguri ulei de masline scortisoara

Aripi de rață cu varză. O rețetă simplă și gustoasă

Descoperă rețeta tradițională românească de aripioare de rață cu varză, o combinație perfectă între carnea fragedă și varza dulce acrișoară. Ușor de preparat, ideală pentru masa de duminică!

Varză murată tocată la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă

Descoperă cum să pui varza murată tocată la borcan ca un adevărat expert. Ghid pas cu pas, ingredientele necesare și trucuri pentru cel mai bun rezultat.

Gulas secuiesc

o varza murata (marime potrivita), 500 g carne de porc, 3 cepe potrivite, 300 ml bulion (se poate si mai mult), condimente (cimbru, piper).

varza la cuptor cu carnat de casa

300 gr carnat de casa 300gr costita afumata 400 ml de bere 2 cepe mari o varza murata mica o vaza dulce mica unt cat o nuca cimbru o foaie de dafin o cana de smantana 150 gr branza de oaie concentrat de legume sare piper dupa gust

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Reteta am cules-o din revista Bucataria pentru toti si imi place...de fapt mie imi place cam tot ce este vu varza :) Ingrediente: -300 gr piept de pui (in reteta originala este piept de curcan) -250 gr varza murata -150 gr orez -1 ceapa -250 ml supa de pui -1 lingurita boia -1 lingurita cimbru -150 ml bulion -ulei de masline -sare piper

Sarmale cu pasat

3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata

Pui romanesc

300g varza murata 500g carne de pui de casa 100g bulion 100g supa 20g unt sare piper boia picanta busuioc patrunjel

Varza murata cu hrean

10-20 verze mici sau mijlocii, sare, apa rece, 1 lingura boabe de porumb, 2 gutui, marar uscat, frunze de visin, 4 bucati de hrean

Slănină fiartă în zeamă de varză

Slănina fiartă în zeamă de varză este o rețetă simplă și tradițională, pe care o poți face fără bătăi de cap. Este perfectă pentru iarnă sau pentru mesele de sărbători. Zeama de varză frăgezește slănina și îi dă un gust acrișor, iar condimentele și usturoiul o fac și mai gustoasă.În plus, rețeta este ușor de adaptat, iar slănina poate fi păstrată la congelator, dacă vrei să faci o cantitate mai mare.

Rendang (cu rasol de oaie)

1 rasol de oaie (sau berbecut) MARINADA pentru rasol 1 ceapa rosie 3 cm ghimbir proaspat 3 cm turmeric proaspat 3 catei usturoi 1 ardei gras 1 ardei iute (optional afumat) 1 LG ulei de floare 1 lg ulei de susan sare piper MIRODENII pentru varza 1 fir lemongrass 2 buc. anason stelat 1 buc scortisoara 3 pastai cardamom 6-7 frunze lime kafir 1 ceapa alba ulei 1 kg varza murata Taitei lati de casa

Piroste cu pasat (de post)

-500 gr pasat -2-3 capatani de varza murata -2 cepe potrivite -2 morcovi - 1/4 telina -sare piper -boia iute, -cimbru -500 ml bulion -150 ml ulei

Sandwich Reuben cu carne de vită

Se întâmplă de multe ori să ne rămână resturi de friptură de vită, la grătar sau la tavă, pe care nu le putem reîncălzi ulterior. Dar le putem transforma într-un alt fel de mâncare, astfel că nu vom risipi carnea rămasă și vom avea o idee nouă de preparat, pornind de la același ingredient. Dacă v-au rămas câteva felii de carne de vită gătită, le puteți transforma într-un sandwich delicios și ușor de făcut, potrivit pentru orice masă și pentru toate gusturile. Sandwich-ul Reuben este un preparat american, care a devenit cunoscut în toată lumea. Ingredientul principal este, așa cum probabil ați dedus, carnea de vită.

Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

varza murata 700 gr. carne tocata de pui 500 gr. ciuperci 200 gr. orez 1 ou 1-2 ceape 2 morcovi cimbru marar bulion ulei sau untura

Sufleu de varza

Pentru 4 persoane: 500 gr.varza murata 200-300 gr.kaizer sau carnaciori tip cabanos 3 morcovi 1 mar mare ulei sau margarina pentru uns tava 250 gr.smantana 800ml.suc de mere 3 oua concentrat supa(vegeta sau knor) condimente:piper 1/2 lingurita chimen,maghiran

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele ardelenești se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină.