Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Dacă v-ați plictisit de sarmale, puteți încerca o altă rețetă tradițională și delicioasă.

Varza a la Cluj are exact aceeași compoziție ca sarmalele, diferă doar prezentarea. Varza este tocată, iar ingredientele sunt așezate pe straturi. Unii sunt de părere că este mai ușor de făcut decât sarmalele, așa că vă invităm să o încercați.

Rețeta tradițională de varză a la Cluj

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 500 g carne tocată
  • 150 g orez
  • 150 ml bulion
  • 2 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mărar uscat
  • 750 g varză murată

Mod de preparare

Spălați varza dacă este prea acră și tocați-o mărunt, ca pentru varza călită.

Tocați ceapa și căliți-o în puțin ulei. Fierbeți orezul în apă cu sare. Când ceapa s-a călit puneți-o peste carnea tocată. Aceasta poate fi de porc, vită, sau amestec. Condimentați cu sare, piper, cimbru și mărar uscat.

Tot ce aveți de făcut este să așezați preparatul în tavă. Un strat de varză murată, un strat de orez, apoi unul de carne tocată, încă unul de orez și la final un strat de varză.

Turnați bulionul deasupra și dați la cuptor pentru 45 de minute. La final, mai presărați cimbru sau mărar deasupra. Serviți cu smântână.

Poftă bună!