E greu să ai o dietă sănătoasă și să stai departe de tot ce înseamnă mâncare procesată, E-uri, chimicale și alte substanțe periculoase. Și totuși... există câteva alimente care sunt mai degrabă necomestibile, din cauza ingredientelor pe care le conțin.


Brânza americană

Adevărul e că brânza feliată americană nu e chiar brânză. Nu o spunem noi, ci Beth Warren, medic nutriționist și autoarea cărții ”Living a Real Life With Real Food”.

În funcție de compania care o produce, această brânză este un amestec de grăsimi din lapte, un fel de proteină, emulsificatori și colorant alimentar. Are un conținut mare de sodiu și conține mai multe grăsimi decât culturi lactice.

Mezeluri procesate

Șunca, salamul, cremvurștii, baconul și alte mezeluri foarte procesate sunt periculoase pentru sănătate, din cauza conținutului de nitriți și nitrați. Mezelurile pot avea cu până la 400% mai mult sodiu și cu 50% mai mulți conservanți decât carnea roșie. Aceste substanțe au fost asociate cu riscul de cancer, de aceea ar trebui să stați departe de ele.

Margarina

Margarina conține o cantitate mare de grăsimi trans, cele mai periculoase pentru sănătate. Acestea cresc colesterolul, tensiunea arterială și riscul de boli cardio-vasculare. Cea mai sănătoasă alegere rămâne untul.

Dulciurile ”fără zahăr”

Acele dulciuri pe eticheta cărora scrie ”sugar-free” conțin alți îndulcitori artificiali, la fel de periculoși, dacă nu chiar mai periculoși decât zahărul. Sistemul digestiv nu prea este ”antrenat” să digere înlocuitori ai zahărului, motiv pentru care pot cauza dureri de stomac.

Pâinea și produsele de panificație cu bromură de potasiu

Bromura de potasiu este folosită pentru a face produsele de panificație să crească în timpul coacerii. Este asociată cu cancerul, de aceea multe țări l-au interzis. Citiți eticheta produselor de panificație atunci când le cumpărați, pentru a vă asigura că le evitați.

Popcornul la microunde

Știm, e rapid, e gustos, nu faci mizerie, dar... există un dar: punga în care este popcornul conține un produs chimic numit PFOS, care influențeză fertilitatea, are risc de cancer și afectează funcționarea rinichilor, conform unor studii recente. Unii producători adaugă în floricelele de porumb grăsimi trans, pe care le identifică drept ”arome artificiale”, așa că e greu să îți dai seama dacă le consumi sau nu.