Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Fiecare tip de lapte are avantajele si dezavantajele sale, in functie de dieta fiecarei persoane, de starea de sanatate, nevoile nutritionale, sau preferintele personale.

De exemplu, copiii peste doi ani, adolescentii si femeile gravide au nevoie de proteine, vitamina D si calciu. Acestea se gasesc din abundenta in laptele de vaca.

Pe de alta parte, oamenii care trebuie sa fie atenti la calorii sau colesterol din motive de greutate sau probleme de inima, ar trebui sa caute alte optiuni. Laptele de vaca contine mai multe calorii si colesterol decat orice alt tip de lapte.

Laptele de vaca
Laptele integral este laptele de vaca, fara a avea grasimile eliminate. Acesta contine 8 grame de grasimi pe cana. Cum nici unul dintre componentele naturale ale laptelui nu sunt eliminate, acesta este bogat in proteine naturale, grasimi, calciu si vitamina D.

Laptele integral poate furniza proteine esentiale si calorii suplimentare din grasimi, precum si vitamine si minerale pentru sugari si persoanele in varsta. Versiunea fara lactoza este disponibila pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.

Lapte de migdale
Laptele de migdale este fabricat din migdale macinate si contine mai putine calorii decat alte tipuri de lapte, atata timp cat este neindulcit. Este, de asemenea, lipsit de colesterol, grasimi saturate si nu contine lactoza. Chiar daca migdalele sunt o sursa buna de proteine, laptele de migdale nu este, cum, de altfel, nu este nici o sursa buna de calciu. Cu toate acestea, multe dintre brandurile disponibile pe piata sunt completate cu calciu si vitamina D.

Lapte de soia
Laptele de soia este fabricat din soia. Este o alternativa populara de lapte pentru vegani si persoanele care au intoleranta la lactoza. Din moment ce provine din plante, este in mod natural lipsit de colesterol, sarac in grasimi saturate si nu contine nici lactoza.

Soia si laptele de soia sunt o sursa buna de proteine, calciu si potasiu. Laptele de soia fermentat sau probiotic este de asemenea disponibil si este o alegere si mai buna, mai ales pentru cei cu tensiune arteriala crescuta.

Lapte de orez
Laptele de orez este facut din orez albit si apa. Este o alegere buna pentru persoanele cu alergie la lactoza sau nuci. In timp ce laptele de orez poate fi imbogatit cu calciu si vitamina D, acesta nu este o sursa naturala de oricare dintre acestea, la fel ca soia si migdalele.