Chifteluțele sunt o idee rapidă și delicioasă de mâncare, atunci când aveți la îndemână carne tocată. Puteți folosi orice fel de carne pentru a le prepara și chiar combina mai multe tipuri de carne cu legume. 

Astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu pui și dovlecel, pufoase și aerate, delicioase pentru orice masă și potrivite chiar și pentru un platou cu aperitive. 

Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 1 ou
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 1 dovlecel mare
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • mărar
  • cimbru
  • pesmet pentru crustă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dați la mașina de tocat carnea sau tocați-o cu un robot de bucătărie. Curățați dovlecelul și dați-l pe răzătoarea mare. Puneți puțină sare peste el, pentru a elimina apa.

După ce dovlecelul a stat 10 minute, scurgeți-l bine de apă. Amestecați într-un bol: carnea tocată, dovlecelul ras, oul, usturoiul pisat, parmezanul, sare, piper, cimbru, mărar tocat și făină cât să lege compoziția.

Dați la frigider pentru o jumătate de oră, după care puteți forma chiftelele, cu mâna umezită. Le puteți da prin făină sau pesmet sau găti așa, fără crustă. Puneți ulei la încins într-o tigaie sau ungeți o foaie de copt cu puțin ulei, dacă alegeți să le preparați la cuptor.

Prăjiți chifteluțele în baie de ulei sau așezați-le pe hârtia de copt și dați la cuptor până când s-au rumenit, având grijă să le întoarceți din când în când. Serviți cu salată, garnitura sau sosul preferat. Poftă bună!