Chifteluțele sunt o idee rapidă și delicioasă de mâncare, atunci când aveți la îndemână carne tocată. Puteți folosi orice fel de carne pentru a le prepara și chiar combina mai multe tipuri de carne cu legume. 

Astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu pui și dovlecel, pufoase și aerate, delicioase pentru orice masă și potrivite chiar și pentru un platou cu aperitive. 

Chifteluțe de pui cu dovlecel
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500 g carne de pui
  • 1 ou
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri făină
  • 1 dovlecel mare
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • mărar
  • cimbru
  • pesmet pentru crustă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dați la mașina de tocat carnea sau tocați-o cu un robot de bucătărie. Curățați dovlecelul și dați-l pe răzătoarea mare. Puneți puțină sare peste el, pentru a elimina apa.

După ce dovlecelul a stat 10 minute, scurgeți-l bine de apă. Amestecați într-un bol: carnea tocată, dovlecelul ras, oul, usturoiul pisat, parmezanul, sare, piper, cimbru, mărar tocat și făină cât să lege compoziția.

Dați la frigider pentru o jumătate de oră, după care puteți forma chiftelele, cu mâna umezită. Le puteți da prin făină sau pesmet sau găti așa, fără crustă. Puneți ulei la încins într-o tigaie sau ungeți o foaie de copt cu puțin ulei, dacă alegeți să le preparați la cuptor.

Prăjiți chifteluțele în baie de ulei sau așezați-le pe hârtia de copt și dați la cuptor până când s-au rumenit, având grijă să le întoarceți din când în când. Serviți cu salată, garnitura sau sosul preferat. Poftă bună!