Această mâncare de spanac cu năut transformă spanacul congelat într-o masă cu arome și ingrediente simple, dar puternice.
Cu năut, spanac, roșii și tăiței, este un fel de mâncare de post, vegană, extrem de delicioasă!
Trebuie spus că spanacul este adesea văzut ca un ingredient de adăugat într-o salată, o garnitură mică sau chiar de făcut ciorbică. Dar în această rețetă de spanac, este ingredientul vedetă.
În primul rând, pentru a găti acest fel de mâncare ar trebui să folosiți spanac congelat. Însă, dacă alegeți să utilizați spanac proaspăt, va trebui să adăugați un pas suplimentar la rețetă. Mai exact, veți căli spanacul proaspăt într-o tigaie cu ulei de măsline până este gata. Apoi, îl strecurați printr-o strecurătoare pentru a elimina orice urmă de apă și sucuri suplimentare. Puteți asezona cu sare dacă doriți.
Rețeta de mâncare de spanac cu năut
Ingrediente
- 500 grame de spanac congelat (tocat)
- 400 de grame de năut la conservă, scurs și clătit
- 500 ml de supă de legume sau apă
- 75 de grame de tăiței Vermicelli (subțiri)
- 1 ceapă galbenă medie (tocată mărunt)
- 100 grame de roșii în bulion (cu suc cu tot)
- 4 căței de usturoi (tocați)
- 20 grame de pătrunjel proaspăt (tocat)
- 1 linguriță de boia
- 1/2 linguriță de fulgi de ardei roșu
- ulei de măsline extra virgin
- sucul de la o lămâie
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Într-o oală mare, încălziți 60 ml de ulei de măsline extravirgin, la foc mediu, până se încinge. După aceea, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți, amestecând din când în când, timp de 3 până la 5 minute sau până când se înmoaie.
Adăugați roșiile, spanacul, năutul și supa de pui. Puneți și pătrunjelul și asezonați cu un strop de sare Kosher și piper negru. Se amestecă toate condimentele.
Aduceți la fierbere, la foc mediu-mare, apoi reduceți focul la mic și acoperiți parțial cu un capac, lăsând o parte neacoperită. Lăsați spanacul să fiarbă 25 de minute la foc mic, amestecând din când în când.
În timp ce mâncărica de spanac se fierbe, prăjiți Vermicelli. Într-o tigaie mică, încălziți aproximativ 1 lingură ulei de măsline la foc mediu-mare. Adăugați-i și amestecați continuu pentru a se găti uniform. Vermicelli ar trebui să devină un maro-auriu frumos, dar urmăriți cu atenție să nu se rumenească sau să nu se ardă. Apoi, se iau de pe foc.
Se pun Vermicelli prăjiți în mâncărica de spanac și se gătește totul încă 10 minute sau până când tăițeii devin fragezi.
Se ia oala de pe foc si se adaugă zeama de lămâie și un strop de ulei de măsline extravirgin.
Tips & Tricks
Pentru a folosi spanac proaspăt în locul spanacului congelat: veți avea nevoie de aproximativ 1,2 kg de frunze de spanac proaspăt (cu cozile îndepărtate). Veți începe prin a căli rapid spanacul proaspăt în ulei de măsline până când se înmoaie, iar la final, veți adăuga un strop de suc de lămâie. Odată ce ați făcut asta, îl veți lăsa deoparte și veți continua cu rețeta, după cum a fost explicată mai sus.Sugestii de servire
Serviți această rețetă de spanac cu pâinea dumneavoastră preferată (pâinea veche de o zi este perfectă pentru asta) sau adăugați orez peste. Din moment ce Vermicelli sunt incluși în rețetă, această masă va fi într-adevăr copioasă, sățioasă și nu ar trebui să aveți nevoie de orez suplimentar sau de alte boabe.
Puteți adăuga oricând un strop de suc de lămâie sau niște pătrunjel proaspăt deasupra bolurilor individuale. Dacă doriți și nu păstrați acest fel de mâncare vegan, puteți chiar să adăugați un strop de feta deasupra pentru un plus de aromă sărată.
Beneficiile mâncarii de spanac cu năut
Nu este un secret pentru nimeni că spanacul este sănătos, unii chiar îl numesc un super-aliment. Dar beneficiile spanacului sunt mult mai mari decât ceea ce realizează majoritatea oamenilor. Spanacul are un conținut scăzut de calorii și este bogat în proteine - doar 23 de calorii și 2,9 grame de proteine în 100 de grame. Astfel, oferă o senzație de sațietate, menținând numărul de calorii scăzut.
De asemenea, spanacul este bogat în:
Calorii și valori nutriționale
O porție de mâncare de spanac cu năut are 245 calorii.
-
Calorii
245kcal
-
Proteine
16g
-
Carbohidrați
43g
-
Zaharuri
8g
-
Fibre
14g
-
Grăsimi
4g
-
Grăsimi saturate
1g
-
Sodiu
540mg
-
Potasiu
991mg
-
Fier
7mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.