Află cum gătești cel mai bun spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi. Este o modalitate excelentă de a introduce mai mult spanac în alimentație.

Spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi

Spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi, o garnitură ideală. Spanacul este amestecat cu un sos alb, aromat cu ceapă și usturoi sotate.

Rețetele cu spanac sunt foarte populare în unele părți ale lumii. România este una dintre țările în care este folosit în mare măsură în bucătărie.

Spanacul crește în multe părți ale planetei. Drept urmare, multe alte culturi folosesc spanacul în gastronomie.

Astfel, este utilizat pentru a găti mâncăruri delicioase deoarece oferă un gust foarte proaspăt.

În plus, spanacul este foarte sănătos pentru numeroasele minerale pe care le conține. Unele dintre cele mai importante dintre acestea sunt fierul și calciul. Totodată, spanacul reprezintă și o sursă foarte importantă de vitamina K.

Ce este spanacul cremos cu lapte, ceapă și usturoi

Spanacul cremos reprezintă o garnitură populară făcută prin gătirea spanacului proaspăt sau congelat într-o cantitate mică de smântână sau lapte, amestecând ocazional pentru a nu se lipi de tigaie.

Uneori, se adaugă brânză de vaci pentru ca acest tip de mâncare să fie mai cremoasă și mai delicioasă. Preparatul poate fi făcut și cu varză kale în loc de spanac.

De altfel, spanacul cremos cu lapte poate fi servit ca o garnitură sau ca un fel principal. Este o modalitate excelentă de a introduce mai mult spanac în alimentația dumneavoastră, ceea ce este tocmai bun pentru sănătate!

Cum gătești cel mai bun spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi

Ingrediente

  • 300 g de spanac tocat (spanac proaspăt sau congelat)
  • o ceapă tocată
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui (sau 20 de grame unt)
  • 500 ml de lapte de vacă
  • 100 ml de apă
  • 2 linguri de făină universală
  • putină sare și piper alb măcinat, după gust
  • 1/4 linguriță de pudră de nucșoară (opțional)

Mod de preparare

Primul pas este să puneți o crațită pe foc, cu ulei, și după ce acesta s-a încins să căliți ceapa până devine transparentă (aproximativ 2-3 minute). Apoi, zdrobiți cățeii de usturoi și adăugați-i peste ceapă.

Căliți și usturoiul 1-2 minute la foc mare pentru a se înmuia și amestecați des pentru a evita arderea.

Adăugați spanacul congelat și aproximativ 100 ml de apă (puteți folosi și spanac proaspăt, dar trebuie să-l fierbeți, să-l scurgeți bine și să-l tocați în prealabil), apoi lăsați toate ingredientele la foc pentru aproximativ 4-5 minute sau până când spanacul s-a dezghețat. Nu uitați să amestecați din când în când!

Dați focul mai mic, apoi adăugați 300 ml de lapte și fierbeți alimentele timp de 3-4 minute sau până când laptele este fierbinte.

Între timp, combinați laptele rămas cu făina până obțineți un aluat fin, omogen, fără cocoloașe.

Asezonați mâncarea cu sare, piper alb măcinat și nucșoară după gust.

Atunci când laptele începe să clocotească, turnați încet aluatul în cratiță, amestecând continuu.

Fierbeți totul aproximativ 1-2 minute sau până când spanacul devine cremos.

Care sunt beneficiile consumului de spanac

Șnițel de pui cu garnitură de spanac cremos cu lapte
Șnițel de pui cu garnitură de spanac cremos cu lapte

Spanacul este o legumă cu frunze verzi, bogată în vitamina A, cunoscută ca fiind o sursă excelentă de fibre și săracă în calorii.

Valorile nutriționale pentru 100 grame de spanac crud

Grăsimi: 0.4 gramsSpanacul este unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți mânca. Prospețimea și conținutul nutritiv sunt motivul pentru care este recomandat de medici. Și așa cum poate știți deja, există mai multe beneficii pentru sănătate ale spanacului.

Spanacul este o sursă bună de vitamina C

Acidul ascorbic, ce este un alt nume pentru vitamina C, ne poate crește rezistența la boli deoarece stmulează imunitatea.

De asemenea, ne ajută organismul să absoarbă fierul. Acest lucru este esențial pentru sănătatea noastră, în special pentru femei și copii.

Spanacul mai este bogat în magneziu și riboflavină, ambele fiind importante pentru dezvoltarea oaselor.

În plus, spanacul poate ajuta la prevenirea cancerului, la reducerea simptomelor de astm, la sănătatea inimii și vederii.

Trucuri pentru cel mai bun spanac cremos

Acestă rețetă de spanac cremos cu lapte, ceapă și usturoi este foarte ușor de făcut, nu doar pentru că nu se folosesc multe ingredinte, ci și pentru că se gătește rapid, așa că oricine poate pregăti acest aliment savuros.

În ciuda simplității sale, rețeta de spanac cremos cu lapte este foarte delicioasă. Prin urmare, este pe placul tutoror celor care îl gustă. Iar dacă vă e mai la îndemână, puteți înlocui laptele cu smântână pentru gătit.

De altfel, cantitatea de usturoi depinde în întregime de gustul dumneavoastră. Puteți folosi 1 sau 2 căței de usturoi pentru o aromă discretă.

Un alt avanjat este că această rețetă de spanac este foarte versatilă, poate fi preparată fie cu spanac proaspăt, fie congelat. Deci, o puteți găti pe tot parcursul anului.

Desigur, dacă aveți ocazia și timpul să-l gătiți, vă recomandăm să folosiți spanac proaspăt pentru vitaminele suplimentare. Totuși, și cel congelat este la fel de gustos!

Spanacul cremos cu lapte poate fi servit simplu, cu un ou prăjit, fish fingers și multe alte feluri de mâncare, cum ar fi pulpele de pui la cuptor sau prăjit, șnițel de pui, friptură de porc și așa mai departe.

Nu vă rămâne decât să îl încercați și să vă faceți propria părere!