Această friptură de miel la cuptor cu scorțișoară, fenicul și citrice este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru masa de Paște sau pentru o cină specială.

Friptură de miel la cuptor cu scorțișoară, fenicul și citrice

Pulpa de miel la cuptor este o delicatesă apreciată de mulți iubitori ai bucătăriei tradiționale. În combinație cu condimente și ierburi aromatice, friptura devine o adevărată operă culinară. În această rețetă, am pregătit o pulpa de miel marinată în sucul de lămâie și portocală, apoi coaptă la cuptor într-o crustă aromată de scorțișoară, fenicul și citrice.

Pentru această rețetă ne folosim de condimente. Mierea, scorțișoara și lămâia și portocala alcătuiesc marinada de bază pentru acest magnific miel gătit lent. Aroma este sofisticată, așa că poate fi preparatul principal al unei cine cu prietenii. Asortați-l cu o garnitură plină de arome din Orientul Mijlociu pentru o seară specială.

Pregătiți un hummus rapid și chiflele pentru un platou aperitiv care să mulțumească toate gusturile.

Rețeta de friptură de miel la cuptor cu scorțișoară, fenicul și citrice

Preparare 15 minute
Gătire 4 ore și 20 minute
Timp total 4 ore și 35 minute

Ingrediente

  • 1 pulpă de miel
  • coaja și sucul de la 1 lămâie și 1 portocală
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de miere
  • câte 1 lingură de scorțișoară, semințe de fenicul, chimen măcinat
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți

Mod de preparare

Puneți mielul într-o pungă alimentară cu tot sucul de lămâie și de portocală și lăsați-l la marinat, în frigider, peste noapte.

A doua zi, scoateți mielul din frigider cu 1 oră înainte de a-l găti. Se încălzește cuptorul la 220 de grade. Scoateți mielul din marinadă (păstrați marinada rămasă) și uscați-l prin tamponare.

Se unge cu jumătate din ulei și se gătește la cuptor la 220 de grade timp de 15-20 de minute, până se rumenește. Scoateți mielul și reduceți temperatura cuptorului la 160 de grade.

Se amestecă coaja de lămâie și de portocală cu restul de ulei, mierea, condimentele și usturoiul. Puneți o foaie mare de copt peste o foaie mare de folie de aluminiu. Așezați pulpa de miel deasupra, frecați-l pe toată suprafața cu pasta de condimente și trageți în sus părțile laterale ale foliei. Se stropește cu marinata și se strânge folia pentru a o sigila.

Se gătește în cuptor timp de 4 ore, până când este foarte fraged. Se lasă să se odihnească, tot învelit, timp de 30 de minute. Se desface și se servește.

Friptură de miel la cuptor cu scorțișoară, fenicul și citrice - un preparat delicios și rafinat

Pulpa de miel la cuptor cu scorțișoară, fenicul și citrice este un fel de mâncare perfect pentru o cină festivă sau o masă specială cu prietenii și familia. Marinada și condimentele conferă fripturii un gust intens și o textură fragedă, care se topește literalmente în gură.

Această rețetă simplă și ușor de preparat este o alegere excelentă pentru cei care doresc să își impresioneze musafirii cu un preparat delicios și rafinat.

De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: drob de miel, ciorba de miel, pască.