O prajitura crocanta si dulce, combinatie divina intre fursecuri, negrese si crema de ciocolata alba.

Prajitura Oreo
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cana de zahar granulat
  • 1/4 cana cacao
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un varf de cutit de sare
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de ciocolata (optional)
  • 350g ciocolata alba
  • 10 biscuiti Oreo

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se incalzeste cuptorul la 170C.
Se amesteca impreuna faina, zaharul, cacao, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt bol, se amesteca ouale, uleiul si extractele si se bate bine.

2. Se adauga ingredientele ude peste cele uscate si se amesteca bine. Se toarna aluatul pe foaia de copt si se intinde cu o spatula.

3. Se coace timp de 14 - 16 minute. Se ia din cuptor si se taie cu un cutiti.

4. Se raspandeste ciocolata alba peste aluatul fierbinte si se lasa timp de un minut. Se raspandeste ciocolata alba cu o spatula. Se taie biscuitii Oreo, lasand bucati mai mari si se presara peste ciocolata alba in timp ce este inca topita. Se lasa sa se raceasca - aproximativ 20 de minute. Se taie si se serveste.