Bucătăria austriacă este foarte bogată în preparate de tip pane. Să ne gândim numai la șnițelul vienez, devenit celebru în toată lumea. Dar nu numai pieptul de pui sau mușchiul de vită sau de porc pot fi gătite pane, ci și bucățile întregi de carne de pui, cum este și rețeta pe care v-o propunem astăzi. 

Puiul Backhendl nu este altceva decât pui pane, prăjit. Puteți prăji o jumătate de pui odată sau pe bucăți, depinde de dimensiunea puiului și de preferințele voastre. Puteți pregăti pui Backhendl pentru orice masă și orice ocazie, alături de o porție de cartofi și un sos de usturoi. 

Pui Backhendl - pui pane în stil vienez
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • un pui
  • 200 g făină
  • 300 g pesmet
  • 4-5 ouă
  • sare
  • piper
  • ulei + unt pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru început, aveți nevoie de un pui de dimensiuni mici, pentru a vă asigura că se va frige uniform. Puiul Backhendl se poate frige pe bucăți sau jumătate. Dacă aveți un vas destul de mare și puiul este suficient de mic încât să vă asigurați că nu vor rămâne părți nefripte, puteți încerca varianta cu jumătate.

Dacă vreți să aveți bucăți individuale, tranșați puiul și lăsați deoparte organele. Faceți bucăți potrivite din piept și pulpe, pentru a se prăji bine și la interior. Ștergeți bucățile de carne cu prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de apă.

Presărați sare și piper pe bucățile de pui. Puneți făina și pesmetul în câte o farfurie. Bateți bine ouăle într-un bol. Puneți uleiul împreună cu untul la încins. Treceți fiecare bucată de carne de pui prin făină, ou și pesmet, exact ca la șnițele.

Când uleiul este bine încins, puneți bucățile de pui, pe rând, în vas. Începeți cu bucățile mai mari, pentru că ele au nevoie de mai mult timp pentru a se prăji. Adăugați treptat și bucățile mici, pentru a nu răci brusc uleiul.

Întoarceți bucățile de carne pe toate părțile, până când s-au rumenit uniform. Scoateți pe prosoape de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei. Serviți cu garnitura preferată.

Poftă bună!