Budinca de orez cu prune uscate
Budinca de orez cu prune uscate retete: cum gatesti budinca de orez cu prune uscate si cele mai gustoase retete de varza rosie cu prune uscate, flan de prune uscate, mancare de prune uscate fara ceapa, fursecuri cu gem de prune, budinca de gris cu portocale, budinca de chia cu banane, budinca de gris cu zahar ars, pilaf de orez cu bulion, prune chinezesti, briose cu budinca.Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească
Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.
Prune uscate umplute
500 g prune uscate un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros 150 g miez de nuca esenta de rom dupa gust 1 pliculet zahar vanilat 150 ml vin alb
Tarta cu gem si prune uscate
100 gr unt 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ) 2 oua 350 gr faina 1 praf de copt 200 gr gem de prune 100 gr prune uscate unt pentru uns tava
Pui la cuptor cu masline si prune uscate
-1 pui -masline sarate negre -prune uscate -cateva fire usturoi verde -foi dafin -ulei masline -sare+piper -chilli uscat -1 ceapa rosie mare
Far breton, un flan de prune uscate
200 ml lapte caldut, 2 oua, 4 linguri de faina, 100 gr zahar(eu am folosit fructoza), 50 gr unt topit, esenta vanilie sau zahar vanilat, 150 gr prune uscate.
Budinca de cereale
faina de cereale (orz, ovaz, grau, mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Mâncare de prune uscate cu/ fără carne
Mâncarea de prune uscate este o rețetă tradițională românească, simplă și gustoasă. Dacă vrei să gătești ceva rapid și diferit, această mâncare poate fi o alegere bună.
Prajitura cu migdale si spuma de prune
6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie
Chutney picant de prune
Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.
Budincă de griș cu prune
Această budincă de griș cu prune nu e un desert sofisticat. Și tocmai asta o face atât de bună. E genul de rețetă pe care o poți pregăti într-o seară liniștită, după serviciu, sau într-un weekend, când vrei ceva dulce fără prea multă bătaie de cap. Poți s-o faci pentru familie, pentru copii sau doar pentru tine, ca răsfăț simplu.
Prune cu martipan, invelite in ciocolata
Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.
Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara
Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.
Tajine de miel cu prune uscate
Tajine de miel cu prune uscate este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din Maroc. Are un gust unic, o combinație echilibrată între dulce și sărat, cu carne fragedă și condimente care îi dau o aromă specială. Se gătește încet, la foc mic, tocmai pentru ca toate ingredientele să se îmbine perfect, iar carnea să devină moale și suculentă.Dacă nu ai mai încercat preparate marocane, acesta este un început perfect – simplu de făcut, dar plin de gust.
Tiramisu Vegan Cu Seminte De Chia
150g prune uscate fara samburi, faramitate 60 ml vin 125 ml espresso 2 linguri cacao 1 lingurita cafea proaspat macinata 80 ml sirop de orez 80g seminte de chia 400ml lapte de cocos 2 lingurite esenta de vanilie 40g fulgi de cacao
Budincă de cozonac - rețeta simplă și rapidă
Budincă de cozonac - o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru a folosi cozonacul rămas de sărbători.
Mușchi de porc umplut cu prune
Mușchiul de porc umplut cu prune este un preparat gustos și echilibrat. Dulceața prunelor și carnea de porc se combină perfect, iar rețeta este ușor de făcut. Poți să o pregătești atât pentru ocazii speciale, cât și pentru o masă obișnuită în familie.
Pui cu prune. Rețetă tradițională grecească
Descoperă cum să gătești pui cu prune după o rețetă tradițională grecească. Un deliciu culinar perfect pentru cine romantice sau prânzuri în familie.
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale
o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline
Iepure cu prune
un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar
Budinca asortata
1 plic budinca de cacao 1 plic budinca de vanilie 1 plic budinca de zmeura 9 linguri de zahar 750 ml lapte
Orez basmati cu fidea și fructe uscate - rețetă libaneză
Orezul basmati cu fidea și fructe uscate este o rețetă inspirată din bucătăria libaneză, potrivită pentru cei care doresc să adauge varietate mesei zilnice. Este o rețetă relativ simplu de preparat și poate fi servit ca masă principală ușoară, garnitură sau chiar ca brunch consistent.
Budinca De Orez Cu Cocos
Aceasta budinca de orez se face foarte usor cu orez gata fiert. Este o reteta rapida care este gata in 20 de minute.
Budinca Livada
O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.
Tartiflette Savoyarde
O reteta din regiunea Savoia a Frantei, preparata cu ceapa, cartofi, bacon, stafide si prune uscate.
Parfait de miere cu prune posate in vin
Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.
Budinca De Orez Cu Gem De Pere
Budinca traditionala de orez a fost reinventata prin aromele proaspete ale gemului de pere.
Budinca Panettone
Adauga sherry peste panettone inainte de a turna crema, pentru un plus de dulceata aromata.
Budinca Diplomat
80g fructe confiate50g curmale50ml rom3 briose uscate4 oua125g zahar tos50g zahar pudra vanilat750ml lapteunt topit, pt unsul briosei50g zahar brun
Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională
Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.
Budincă de orez cu vanilie și frișcă
Clasicul orez cu lapte poate fi reinterpretat foarte ușor, astfel încât să îi dăm o notă de originalitate și personalitate. O aromă subtilă de vanilie, puțină frișcă și câteva fructe proaspete pot face dintr-o porție banală de orez cu lapte, un desert deosebit care să ne aducă în continuare aminte de copilărie.
Gem de prune (magiun) fără zahăr
Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.
Galuste cu prune si quark
Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.
Tort de caramel cu ciocolata
Blat: 60 gr nuca 70 gr seminte de floarea soarelui 130 gr prune uscate 2 Lg cacao 1 vf cutit pudra de cardamom 2 Lg unt de cacao topit Crema de caramel: 1 cana curmale fara samburi 3/4 cana caise uscate 2 Lg pudra de maca 3 Lg unt de nuca 4 Lg unt de cacao topit Crema de ciocolata: 250 gr caju 150 ml apa 6 Lg cacao 200 gr miere (sau dupa gust) 6 Lg unt de cacao topit
Gamboti cu prune
4-5 cartofi mari 10-15 prune coapte 2 oua 350 g faina 250 g zahar 50 g unt 2 linguri de ulei 300 g pesmet sare esenta dupa preferinta
Galuste cu prune de post
500ml apa 2 linguri ulei 20 prune 50g margarina 100g pesmet 3 pliculete zahar vanilat miere faina 1 praf de sare
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Pandispan vesel cu prune
8 oua300g zahar300g de faina8 linguri uleiun plic zahar vanilatun kg prune
Paine Cu Fructe
Aceasta reteta de paine cu fructe combina prunele, stafidele si coacazele cu aroma delicata a ceaiului gri. Este o paine excelenta de servit cu branza.
Budinca Egipteana De Orez
Un preparat simplu pentru zilele cand ti-e pofta de ceva dulce.
Tarta Amaretto
350 gr faina, 2 oua, 200 gr unt moale, 90 gr zahar, 100 gr amaretti macinati( pricomigdale uscate), 3 lingurite praf copt.Pentru umplutura: 250 gr gem (eu am folosit prune), 30 gr cacao, 70 gr amaretti macinati, 50 gr ciocolata amaruie rasa(eu am folosit cu lapte).
Budinca la cuptorul cu microunde
Aceasta budinca este foarte usor de facut, asa ca, in zilele in care ai pofta de ceva bun, trebuie doar sa pornesti cuptorul cu microunde.
Tarta rustica cu prune si gem de prune
Pentru aluat 350 g faina 150 g unt 1 ou 80 g zahar un praf de sare 5 linguri cu apa rece Pentru umplutura 5-6 linguri cu gem de prune circa 20 de prune 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia) 2 plicuri zahar vanilat un praf scortisoara 3-4 biscuiti populari 2 linguri cu alune Mai avem nevoie de unt pentru uns tava faina pentru pudrat zahar brun pentru pudrat aluatul
Mousse de ciocolata si prune
400 ml prune in compot O lingura brandy (optional) 50g ciocolata neagra Coaja de la jumatate de portocala 400ml iaurt grecesc 100g fistic
Prune conservate în zahăr. Cum să le prepari corect
Prunele conservate în zahăr sunt o modalitate excelentă de a prelungi sezonul prunelor. Prepararea lor este simplă și nu necesită mult timp. În plus, sunt versatile și pot fi utilizate în multe rețete.
Cheesecake Cu Prune Si Miere
Aceasta reteta de cheesecake se potriveste perfect cu aroma prunelor.