Budinca de orez cu prune uscate
Budinca de orez cu prune uscate retete: cum gatesti budinca de orez cu prune uscate si cele mai gustoase retete de varza rosie cu prune uscate, flan de prune uscate, mancare de prune uscate fara ceapa, fursecuri cu gem de prune, budinca de gris cu portocale, budinca de chia cu banane, budinca de gris cu zahar ars, pilaf de orez cu bulion, prune chinezesti, briose cu budinca.Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească
Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.
Prune uscate umplute
500 g prune uscate un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros 150 g miez de nuca esenta de rom dupa gust 1 pliculet zahar vanilat 150 ml vin alb
Tarta cu gem si prune uscate
100 gr unt 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ) 2 oua 350 gr faina 1 praf de copt 200 gr gem de prune 100 gr prune uscate unt pentru uns tava
Pui la cuptor cu masline si prune uscate
-1 pui -masline sarate negre -prune uscate -cateva fire usturoi verde -foi dafin -ulei masline -sare+piper -chilli uscat -1 ceapa rosie mare
Pui cu ciuperci si prune uscate
Miroase din cuptor a cald,gustos si aromat!:) Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui 250 g bacon 500 g ciuperci 200 g prune uscate 1 ceapa 3-4 cartofi 1 mar(optional) sare,
Far breton, un flan de prune uscate
200 ml lapte caldut, 2 oua, 4 linguri de faina, 100 gr zahar(eu am folosit fructoza), 50 gr unt topit, esenta vanilie sau zahar vanilat, 150 gr prune uscate.
Budinca de cereale
faina de cereale (orz, ovaz, grau, mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare
Budinca de gris cu prune
1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune
Prajitura sfaramicioasa cu prune uscate
200 g zahar un pliculet de zahar vanilat 200 g ulei o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere 4 linguri apa 200 g faina un varf de cutit de sare cca 300 g prune uscate Cantitatile se maresc si se micsoreaza in functie de necesitate.
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga
2 mere curatate de smaburi si injumatatite 50 gr prune uscate tocate 100 ml vin/rom 50 gr visine din compot 2 linguri pudra de cacao 2 lingurite zahar pudra 1 lingurita scortisoara 100 gr nuga
Rata cu varza rosie si prune uscate
4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume
Mâncare de prune uscate cu/ fără carne
Mâncarea de prune uscate este o rețetă tradițională românească, simplă și gustoasă. Dacă vrei să gătești ceva rapid și diferit, această mâncare poate fi o alegere bună.
Budinca de orez
Budinca de orez este un desert cunoscut in Marea Britanie, destul de asemanator cu orezul cu lapte pe care il mancam cand eram mici.
Prajitura cu migdale si spuma de prune
6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie
Papanasi umpluti cu prune uscate aromate
Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara
Chutney picant de prune
Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.
Prune cu martipan, invelite in ciocolata
Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.
Budinca De Orez, Cu Vanilie Si Nucsoara
Nu e nimic mai reconfortant decat un bol de budinca de orez cu gem.
Tagine de miel cu prune uscate
-2 linguri ulei de masline -o lingurita kurkuma praf -o lingurita ingver praf-un kg. carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm. -2 cepe mari -1/4 l supa -8 fire de sofran -15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) -200g prune uscate fara samburi -2 linguri miere -un vf. de cutit scortisoara -un vf. de cutit piper negru -sare -o lingura seminte de susan prajite
Tiramisu Vegan Cu Seminte De Chia
150g prune uscate fara samburi, faramitate 60 ml vin 125 ml espresso 2 linguri cacao 1 lingurita cafea proaspat macinata 80 ml sirop de orez 80g seminte de chia 400ml lapte de cocos 2 lingurite esenta de vanilie 40g fulgi de cacao
Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului
Avem nevoie de: -un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate) -1 litru de apa fierbinte -6-8 linguri de zahar tos -2 linguri amidon -2 linguri de stafide -nuci fistic,migdale si seminte de pin( snobar) pentru decor
Budincă de cozonac - rețeta simplă și rapidă
Budincă de cozonac - o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru a folosi cozonacul rămas de sărbători.
Tort din orez si budinca
1,25-1,50 l lapte dulce 6 linguri de zahar un praf de sare o cana de orez optional : unt sau margarina 2 plicuri de budinca una de cacao su una de vanilie esenta de rom esenta de lamaie zahar vanilat cateva nuci gem de capsuni sau de visine eu am pus de capsuni nuca de cocos pt decor
Cozonac cu fructe uscate
2 oua 100 gr stafide 50 gr prune uscate 50 gr merisoare 2 linguri esenta de rom 750 gr faina tip 000 25 gr drojdie 100 gr zahar 250 ml lapte caldut 100 gr unt la temperatura camerei 1 praf de sare coaja rasa de la o lamaie unt pentru uns tava si cozonacul
Dovleac umplut cu risotto
200g orez basmati si orez salbatic1 dovleac185g castane fierte, tocate75g merisoare uscate1 ceapa mica tocata2 linguri patrunjel tocat150g parmezan rassare si piper dupa gust1 lingurita cimbrisor
Pui cu prune. Rețetă tradițională grecească
Descoperă cum să gătești pui cu prune după o rețetă tradițională grecească. Un deliciu culinar perfect pentru cine romantice sau prânzuri în familie.
Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale
o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline
Iepure cu prune
un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar
Budinca asortata
1 plic budinca de cacao 1 plic budinca de vanilie 1 plic budinca de zmeura 9 linguri de zahar 750 ml lapte
G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor
* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor
Budinca cu legume si crusta de orez
orez fiert, cam un sfert de punga1 lingura ulei de masline3 oua1 mana plina de branza - ce-aveti la indemanaceapaardeiciupercirosiimarar si patrunjelsare si piper
Orez basmati cu fidea și fructe uscate - rețetă libaneză
Orezul basmati cu fidea și fructe uscate este o rețetă inspirată din bucătăria libaneză, potrivită pentru cei care doresc să adauge varietate mesei zilnice. Este o rețetă relativ simplu de preparat și poate fi servit ca masă principală ușoară, garnitură sau chiar ca brunch consistent.
Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi
(pentru 4 persoane) - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura miere 10-12 prune uscate fara samburi piper negru chili (boia iute) sare ulei - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru) 100 ml smantana dulce 100 ml vin alb sec 50 g unt - pentru garnitura: 1 varza creata mica putin unt jumatate lingurita curry sare piper negru proaspat macinat putin vin alb dulce 1 conserva (200 g) champignoane ulei - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi 100 g faina alba 2 oua 1 galbenus sare piper alb macinat nucsoara
Budinca De Orez Cu Cocos
Aceasta budinca de orez se face foarte usor cu orez gata fiert. Este o reteta rapida care este gata in 20 de minute.
Budinca Livada
O reteta de vara care te va ajuta sa te bucuri de beneficiile fructelor de sezon.
Tartiflette Savoyarde
O reteta din regiunea Savoia a Frantei, preparata cu ceapa, cartofi, bacon, stafide si prune uscate.
Budinca delicioasa de orez
400 g orez alb simplu 3 oua 1/2 cup zahar 1/4 lingurita nucsoara 1/2 lingurita nucsoara (extra) 1/2 cup stafide
Parfait de miere cu prune posate in vin
Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.
Budinca De Orez Cu Gem De Pere
Budinca traditionala de orez a fost reinventata prin aromele proaspete ale gemului de pere.
Budinca de pui cu orez
1 piept de pui1 cana de orez5-600 ml lapte100 gr branza telemea30 gr unt
Budinca Panettone
Adauga sherry peste panettone inainte de a turna crema, pentru un plus de dulceata aromata.
Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională
Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.
Budinca Diplomat
80g fructe confiate50g curmale50ml rom3 briose uscate4 oua125g zahar tos50g zahar pudra vanilat750ml lapteunt topit, pt unsul briosei50g zahar brun
Pilaf cu peste uscat(sarat)
o buc peste uscat ( 1 kg) 5 rosii 150 ml suc de rosii 4 cepe uscate 3 cani orez (cca 400 g orez) la o cana de orez se adauga 3 cani de apa sau in functie de consistenta dorita 250 ml ulei pentru orez ulei pentru prajit pestele sare ,piper macinat si cimbru macinat dupa gust Cantitatile se maresc sau se micsoreaza in functie de necesitate.
Dulceata aromata din prune bistrite
5kg prune bistrite 1kg zahar 3 lingurite esenta de rom
Cuburi de budinca
Budinca: 2 plicuri de budinca cu gust de ciocolata;100 gr zahar;700 ml lapte;esenta de rom ;Ornamente:nuca de cocos;cicolata rasa;migdale cojite;nuca;alune;bombonele decorative ;
Budincă de orez cu vanilie și frișcă
Clasicul orez cu lapte poate fi reinterpretat foarte ușor, astfel încât să îi dăm o notă de originalitate și personalitate. O aromă subtilă de vanilie, puțină frișcă și câteva fructe proaspete pot face dintr-o porție banală de orez cu lapte, un desert deosebit care să ne aducă în continuare aminte de copilărie.