Ciorbe fara carne

Ciorbe fara carne retete: cum gatesti ciorbe fara carne si cele mai gustoase retete de ciorbe gustoase fara carne, ciorbe ardelenesti fara carne, aperitive fara carne, mancare fara carne, supa fara carne, retete mancaruri fara carne, retete de mancare fara carne, ciorba de legume fara carne, supa de legume fara carne, prajituri fara zahar.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Dovlecei 2,000 kgCarne de vaca, fara os 0,450 kgMorcovi, albitura 0,400 kgCeapa 0,250 kgTelina 0,100 kgOrez 0,100 kgOua 0,150 kg.- 3 ouaIaurt   sau 0,500 kgSmantana 0,250 kgFaina Arpis 0,050 kgUlei Arpis 0,050 kgSare de lamaie 0,007 kgOase fara valoare 1,500 kgPatrunjel verde 0,050 kgSare 0,050 kg

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Ciorbă țărănească de porc

Ciorba țărănească de porc este bogată în legume și fie că este acrită cu borș, cu oțet, zeamă de lămâie sau este dreasă cu ou și smântână, ciorba de porc este întotdeauna delicioasă.

Ciorba cu perisoare din carne de pui

600 g carne tocata de pui, 200 ml suc rosii, piper ,1 ceapa ,1 morcov, 1 ardei , o bucata de telina ,2-3 cartofi , 50 g orez 500 ml borș ,patrunjel, 1 ou , piper

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Supa De Dovleac Cu Parmezan

O supa de sezon, potrivita pentru serile reci de toamna.

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorba de Radauti

0,5 kg carne pui,3-4 cepe,2 buc ardei gras,5 morcovi,2 buc pastarnac,telina-dupa gust,cartofi-dupa gust,sare,piper dupa gust,9 ouasmantana dupa gust

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Ciorba de porc cu tarhon si smantana

1 kg carne de porc, 1/2 telina,2 ardei, 200 ml smantana, 2 galbenusuri, 100 gr orez, 1 ceapa, 2 morcovi, tarhon, 3 lg otet, vegeta, piper

Zucchini Umpluti Fara Carne

3-4 zucchini 2 rosii cateva masline verzi (eu am avut vreo 10) 3-4 catei usturoi 1 ceapa mica patrunjel tocat 50g parmesan ras 125g mozzarella sare,piper 150ml supa legume sau pui

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorba cu varza

- o varza mica- o ceapa alba- un morcov- 300 gr carne de pui- o lingurita de boia- 4-5 linguri de ulei- o legatura de patrunjel- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)- 2 oua- 200 gr smantana- 3-4 litri de apa

Ciorbă din aripi de curcan

Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu sau fără carne, dulci sau acre. Cele mai gustoase rămân însă ciorbele de carne, acrite cu puțin borș.  Ciorba de curcan, în special, este un extrem de gustoasă și sănătoasă. Aripile de curcan dau un gust nemaipomenit ciorbei, mai ales dacă folosiți carne de curcan de țară. Dar vă asigurăm că veți obține o ciorbă delicioasă și cu carne cumpărată. 

Ciorbă de oase de porc

Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post de prânz delicios. Secretul acesteia este să alegeți oase de porc ușor afumate, pentru că vor da un gust aparte ciorbei. De asemenea, o puteți face și dulce, dar este mai gustoasă atunci când o acriți cu borș sau cu zeamă de varză. 

Supa de cartofi cu somon ( Juha s krumpira lososom )

300 g - 400 g somon fara piele si oase1 morcov1 ceapa2-3 cartofi100 ml smantana pentru gatitpiper alb macinat5- 6 boabe de ienibahar1 frunza de dafin1 lingura Vegeta Podravka2 linguri suc de lămâieverdeata proaspata

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Ciorba de miel a la grec

1.5 kg carne de miel,3 cepe,2 morcovi,1 ardei gras rosu,1 radacina pastarnac,1 radacina patrunjel,3 tulpini de telina,2 lamai,500 g smantana,4 galbenusuri,1 catel de usturoi,2 linguri de faina,1 leg. patrunjel,sare, piper

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza

Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o servesti cu toast cu branza.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Ciorbă de porc ardelenească

Ciorba de porc ardelenească este un fel de mâncare autohon gustos, hrănitor și sățios, ce se poate servi la prânz și la cină mai ales în zilele și serile reci de toamnă și de iarnă.

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Supa gustoasa de rosii

1,5 kg rosii,1 ceapa, 2 morcovi, 1/2radacina telina,100ml ulei, 1 lingurita zahar, 200 g paste fara ou, 1 legatura patrunjel verde, sare

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Ciorbica de rosii

1/2 telina, 1 patrunjel, 2-3 morcovi, 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi), 1 ceapa; ulei;orez ; carne optional.

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Ciorbita de porc

½ kg carne de porc 2 morcovi potriviti1 pastarnac1 patrunjel1 telina mica1 ceapa alba1 legatura ceapa verde1 ardei capia rosu1 legatura patrunjel verde1 legatura leustean Cateva bucatele de afumatura1-2 cartofi sau putina fidea½ l bors acruPasta de tomate concentrataAproximativ 3 l de apaPutin ulei pentru calitVegetaPiper

Supa Picanta Cu Carne De Pui Tocata

Aceasta supa picanta este perfecta pentru serile friguroase de iarna.

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Ciorba de cocos cu taitei de casa

Carne de cocos (maruntaie,aripi ,spate cu gat), 2 morcovi, o bucatica telina, o radacina patrunjel, o ceapa, 2 ardei, 200 ml suc de rosii, 1 l bors de tarate, patrunjel si leustean verde, sare, 1 ou pentru taitei;un ou, 200 g faina, un praf de sare

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Supă cu linte și carne tocată

Supele și ciorbele sunt alegeri ideale pentru un prânz delicios și sănătos. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se face ușor, este rapidă și sănătoasă și e diferită de ciorbele clasice cu care suntem noi obișnuiți.  V-ați gândit vreodată că puteți face ciorbă din carne tocată? Supa cu carne tocată se face ușor, pentru că fierbe mai repede decât dacă am folosi bucata de carne întreagă. Seamănă puțin ca aspect cu chilli con carne, doar că aceasta nu este picantă. 

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Supa cu paste si legume

3 morcovi, 1 telina mica, 1 pastarnac, 300 gr paste de post, fara ou, 2 ardei, 1 ceapa, 4 lg ulei de masline, vegeta, patrunjel

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Bors cu carne de pui

500g carne de pui 2 morcovi1 fir patrunjel1 bucata telina2-3 cartofi2 rosii1 ceapa1 ardei grasfrunze de patrunjel, frunze de leustean250 ml bors de putina200g taitei2,5 l apa1 lingurita sare

Supa de pui cu orez salbatic

Supa perfecta din serile reci de iarna.

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust