Flan de prune uscate

Flan de prune uscate retete: cum gatesti flan de prune uscate si cele mai gustoase retete de budinca de orez cu prune uscate, mancare de prune uscate fara ceapa, varza rosie cu prune uscate, fursecuri cu gem de prune, prune chinezesti, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, salata de piept de pui cu ceapa marinata.

Far breton, un flan de prune uscate

200 ml lapte caldut, 2 oua, 4 linguri de faina, 100 gr zahar(eu am folosit fructoza), 50 gr unt topit, esenta vanilie sau zahar vanilat, 150 gr prune uscate.

Prune uscate umplute

500 g prune uscate un borcan de gem de prune sau ceva mai racoros 150 g miez de nuca esenta de rom dupa gust 1 pliculet zahar vanilat 150 ml vin alb

Tarta cu gem si prune uscate

100 gr unt 4 linguri zahar pudra ( 80 gr ) 2 oua 350 gr faina 1 praf de copt 200 gr gem de prune 100 gr prune uscate unt pentru uns tava

Pui la cuptor cu masline si prune uscate

-1 pui -masline sarate negre -prune uscate -cateva fire usturoi verde -foi dafin -ulei masline -sare+piper -chilli uscat -1 ceapa rosie mare

Pui cu ciuperci si prune uscate

Miroase din cuptor a cald,gustos si aromat!:) Ingrediente: 8-10 ciocanele de pui 250 g bacon 500 g ciuperci 200 g prune uscate 1 ceapa 3-4 cartofi 1 mar(optional) sare,

Flan de queso (flan de branza)

Ingrediente 6 oua 250 gr branza philadelfia 12 linguri zahar 1/2 l lapte Prentru caramel 7-8 linguri zahar

Orez cu prune uscate - rețetă tradițională românească

Încearcă rețeta de orez cu prune uscate pentru un gust deosebit. Simplu de făcut, delicios de mâncat.

Prajitura sfaramicioasa cu prune uscate

200 g zahar un pliculet de zahar vanilat 200 g ulei o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere 4 linguri apa 200 g faina un varf de cutit de sare cca 300 g prune uscate Cantitatile se maresc si se micsoreaza in functie de necesitate.

Gem

Gem de prune cu nucă

Gemul de prune și nuci este aromat și extrem de sofisticat.

Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

2 mere curatate de smaburi si injumatatite 50 gr prune uscate tocate 100 ml vin/rom 50 gr visine din compot 2 linguri pudra de cacao 2 lingurite zahar pudra 1 lingurita scortisoara 100 gr nuga

Rata cu varza rosie si prune uscate

4 pulpe de ratao varza rosie 4-5 catei de usturoi100 ml otet balsamicgrasime de rata150 g prune uscatepraf de ghimbircimbru2 linguri de zaharo lingura de mieresare500 g cartofi500 ml supa de legume

Mâncare de prune uscate cu/ fără carne

Mâncarea de prune uscate este o rețetă tradițională românească, simplă și gustoasă. Dacă vrei să gătești ceva rapid și diferit, această mâncare poate fi o alegere bună.

Prajitura cu migdale si spuma de prune

6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie

Tarta flan cu fructe

ptr aluat 23/4 pahar faina 170 ml smantana 250 gr unt ptr crema 4pahare lapte 1pahar zahar 1zahar vanilat 3galbenuse 3/4pahar amidon de porumb 1kg de caise sau prune sau alt fruct de sezon 50gr de migdale albe feliate

Papanasi umpluti cu prune uscate aromate

Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara

Chutney picant de prune

Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.

Prune cu martipan, invelite in ciocolata

Tranforma fructele intr-un desert sofisticat, cu ajutorul acestei retete.

Tagine de miel cu prune uscate

-2 linguri ulei de masline -o lingurita kurkuma praf -o lingurita ingver praf-un kg. carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm. -2 cepe mari -1/4 l supa -8 fire de sofran -15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) -200g prune uscate fara samburi -2 linguri miere -un vf. de cutit scortisoara -un vf. de cutit piper negru -sare -o lingura seminte de susan prajite

Cozonac cu fructe uscate

2 oua 100 gr stafide 50 gr prune uscate 50 gr merisoare 2 linguri esenta de rom 750 gr faina tip 000 25 gr drojdie 100 gr zahar 250 ml lapte caldut 100 gr unt la temperatura camerei 1 praf de sare coaja rasa de la o lamaie unt pentru uns tava si cozonacul

Pui cu prune. Rețetă tradițională grecească

Descoperă cum să gătești pui cu prune după o rețetă tradițională grecească. Un deliciu culinar perfect pentru cine romantice sau prânzuri în familie.

Pui la cuptor umplut cu prune uscate si migdale

o250 gr prune uscate tocate mare o150 ml vin rosu o2 linguri ulei de masline o1 ceapa mare curatata si toccata o1 morcov mijlociu curatat sir as mare o3 catei de usturoi curatatisi zdrobiti o350 gr ciuperci sterse si tocate o100 gr migdale oparite si tocate o400 gr frunze de varza create sau spanac curatate calite si rupte o30 gr unt o1 lingura maghiran proaspat tocat o200 gr pesmet o 1/2 lingurita sare opiper negru proaspat macinat o2 kg pui grill o1 lingura ulei de masline

Budinca de cereale

faina de cereale (orz, ovaz, grau, mei) 1 mar 3-4 prune uscate nuci macinate scortisoara miere 50 g stafide sare

Iepure cu prune

un iepure 3 morcovi 10 prune uscate 2 cepe mari 1/2 ardei rosu 1/2 ardei verde 1/2 ardei galben o cutie ciuperci o crenguta cimbru 100 gr margarina de prajit 4 linguri de faina pt tavalit iepurile 3 linguri de faina speciala pt ingrosat sosul 2 beri Lindemans sau Lefe (blonda) de 33 cl 2 felii de piine unse cu mustar

G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor

* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor

Rulada de pui cu prune uscate, sos picant si cornulete crocante de cartofi

(pentru 4 persoane) - pentru rulada: 4 bucati piept de pui dezosat 1 lingura miere 10-12 prune uscate fara samburi piper negru chili (boia iute) sare ulei - pentru sos: 1 lingura boabe piper verde (sau rosu sau negru) 100 ml smantana dulce 100 ml vin alb sec 50 g unt - pentru garnitura: 1 varza creata mica putin unt jumatate lingurita curry sare piper negru proaspat macinat putin vin alb dulce 1 conserva (200 g) champignoane ulei - pentru cornuletele de cartofi: 800 g cartofi albi 100 g faina alba 2 oua 1 galbenus sare piper alb macinat nucsoara

Tartiflette Savoyarde

O reteta din regiunea Savoia a Frantei, preparata cu ceapa, cartofi, bacon, stafide si prune uscate.

Flan de portocale

2 bucati portocale 1 litru lapte 300 g zahar 1 plic zahar vanilat 6 bucati oua

Parfait de miere cu prune posate in vin

Parfait-ul este un desert delicat, iar perele posate dau o nota fructata, ce completeaza perfect acest preparat.

Marmeladă de prune. Rețeta simplă, tradițională

Marmeladă de prune - Gemul, dulceața, compotul și marmelada sunt modalități delicioase de a păstra aroma fructelor românești pe tot parcursul anului.

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune

Dulceata aromata din prune bistrite

5kg prune bistrite 1kg zahar 3 lingurite esenta de rom

Gem

Gem de prune (magiun) fără zahăr

Gem de prune fără zahăr, simplu, sănătos și fără conservanți, care se face dintr-un singur ingredient: prune. Vezi cum se prepară.

Muschi de porc in crusta de alune, umplut cu prune uscate

Pentru 4 portii: Perele: - 4 jumatati de pere - 2 cani de vin rosu - 3 linguri de zahar Umplutura: - 113g prune uscate - 1 lingura de seminte de coriandr - 1 frunza de dafin - 1 mar tare - 1 ou - 2 linguri de pesmet Sosul: - 2 linguri de unt nesarat - 2 cani sos brun (brown sauce) - 2 linguri zeama de portocala - 2 cani de smantana - sare Carnea de porc: - 1 kg muschi de porc taiat in doua - sare piper verde - 85g alune taiate in bucati mai mari - 2 linguri de ulei Ingrediente pentru sosul brun (Brown sauce): - 2 linguri de unt nesarat - 1 ceapa de marime medie tocata mai mare - 1 tulpina de telina (celery) sau puteti folosi si telina normala in cazul acesta folositi radacina tocata - 1 morcov tocat - 1 lingura pasta de tomate - 2 linguri de faina sau amidon - 60 ml de vin - 350 ml supa de vita - 1 frunza de dafin - sare si piper dupa gust - 1 lingura de unt rece

Galuste cu prune si quark

Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.

Tort de caramel cu ciocolata

Blat: 60 gr nuca 70 gr seminte de floarea soarelui 130 gr prune uscate 2 Lg cacao 1 vf cutit pudra de cardamom 2 Lg unt de cacao topit Crema de caramel: 1 cana curmale fara samburi 3/4 cana caise uscate 2 Lg pudra de maca 3 Lg unt de nuca 4 Lg unt de cacao topit Crema de ciocolata: 250 gr caju 150 ml apa 6 Lg cacao 200 gr miere (sau dupa gust) 6 Lg unt de cacao topit

Gamboti cu prune

4-5 cartofi mari 10-15 prune coapte 2 oua 350 g faina 250 g zahar 50 g unt 2 linguri de ulei 300 g pesmet sare esenta dupa preferinta

Galuste cu prune de post

500ml apa 2 linguri ulei 20 prune 50g margarina 100g pesmet 3 pliculete zahar vanilat miere faina 1 praf de sare

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Pandispan vesel cu prune

8 oua300g zahar300g de faina8 linguri uleiun plic zahar vanilatun kg prune

Tarte Austr'iaca

350 gr. unt 350 gr. zah~ar 6 ou~a 350 gr. f~ain~a 1 lingurit~a praf de copt un v^arf cutit de piper alb m~acinat 5 linguri lapte 3 mere golden si sucul de la o l~am^aie 5 prune uscate 100 gr. zah~ar galben pt. decor

Bautura racoritoare din fructe uscate

1 cana de apa 10 fructe uscate (am folosit caise si visine)

Paine Cu Fructe

Aceasta reteta de paine cu fructe combina prunele, stafidele si coacazele cu aroma delicata a ceaiului gri. Este o paine excelenta de servit cu branza.

Prune Coapte

Un desert foarte simplu, dar impresionant!

Crumble cu prune

500 g prune 1 lingura faina 3 linguri fulgi de ovaz 1 lingurita de scortisoara 4 linguri sirop de menta

Tarta Amaretto

350 gr faina, 2 oua, 200 gr unt moale, 90 gr zahar, 100 gr amaretti macinati( pricomigdale uscate), 3 lingurite praf copt.Pentru umplutura: 250 gr gem (eu am folosit prune), 30 gr cacao, 70 gr amaretti macinati, 50 gr ciocolata amaruie rasa(eu am folosit cu lapte).

Mere umplute cu magium de prune

4 mere mari, 150 gr nuca macinata, magiun de prune (dulceata groasa),2 lingurite de ulei, apa

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Pentru aluat 350 g faina 150 g unt 1 ou 80 g zahar un praf de sare 5 linguri cu apa rece Pentru umplutura 5-6 linguri cu gem de prune circa 20 de prune 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia) 2 plicuri zahar vanilat un praf scortisoara 3-4 biscuiti populari 2 linguri cu alune Mai avem nevoie de unt pentru uns tava faina pentru pudrat zahar brun pentru pudrat aluatul

Mousse de ciocolata si prune

400 ml prune in compot O lingura brandy (optional) 50g ciocolata neagra Coaja de la jumatate de portocala 400ml iaurt grecesc 100g fistic

Prune si struguri murati

struguri prune 1 plic Pikant fix 1 baton de scortisoara