Floare de colt prajitura
Floare de colt prajitura retete: cum gatesti floare de colt prajitura si cele mai gustoase retete de prajitura de craciun, prajitura cuburi de gheata, prajitura cuburi de lamaie, prajitura boema de post, prajitura cu crema de gris, prajitura cu lichior de oua, prajitura cu blat de gris, prajitura din faina de malai, prajitura cu ananas de post, prajitura cu sirop de artar.Ochiuri in floare (cuib) de parizer
parizer oua cascaval rosie condimente
De ce fac floare murăturile și cum poți preveni acest lucru
Te-ai săturat de murăturile care fac floare? Descoperă cauzele și soluții eficiente pentru a preveni acest fenomen enervant. Învată trucuri simple pentru murături perfecte!
Castraveți murați pentru consumul imediat
Învață cum să prepari castraveți murați delicioși și crocanți în doar câteva zile, folosind o rețetă simplă și tradițională. Descoperă sfaturi și trucuri extra pentru a obține cei mai buni castraveți murați de casă.
Cozonac sub formă de floare cu ciocolată
Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială. Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.
Ghiveci cu ficatei de pui
1/2 kg ficatei de pui 2 cepe 3 ardei capia de preferat rosu 3 morcovi 2 dovlecei vreo 2 maini de frumze de spanac 4 cartofi 3 rosii 1 floare mica de brocoli sare,piper,foi dafin,ulei masline marar si patrunjel
Pepene roșu murat pentru iarnă
Descoperă rețeta simplă de pepene murat– o murătură surprinzător de gustoasă, cu beneficii pentru sănătate.
Placinta din lavas cu carne
1 pachet lavas 1 ou 1,5 pahar lapte batut 1 morcov 400 g carne tocata (oricare preferati am folosit amestec de porc si vita) 200 g cascaval  verdeata ulei de floare soarelui 1 ligurita pasta de rosii sare piper negru macinat 20 - 30g unt
Pictura 3D in jeleu din compot de ananas
Pentru floare:5 g gelatina granule200 ml frisca vegetala nebatutacoloranti alimentari50 ml apaPentru jeleu:20 g gelatina granule2 cani zeama strecurata compot de ananasPentru decor:nuca de cocos
Paine Floare
700 gr faina,40 gr drojdie proaspata,250 ml lapte,125 ml ulei,2 oua,1 lingura de zahar,2 lingurite sare,8 linguri ulei de masline (in original e data margarina topita),1 galbenus (pentru uns),seminte de susan si mac/chimion (pentru decorat),
Cozonac floare cu gem de caise
500 gr. faina, 260 ml. lapte, 30 gr. drojdie proaspata, 50 gr. unt la temperatura camerei, 2 linguri zahar, 1 ou + 1 albus, 1 praf de sare, coaja de lamaie portocala Pentru umplutura: 300 gr.gem de caise Pentru uns deasupra: 1 galbenus de ou, 1 lingura de lapte
Varză murată tocată la borcan. Rețeta perfectă pentru iarnă
Descoperă cum să pui varza murată tocată la borcan ca un adevărat expert. Ghid pas cu pas, ingredientele necesare și trucuri pentru cel mai bun rezultat.
Salata de broccoli
O reteta simpla de post si foarte usor de pregatit este salata cu broccoli. Aveti nevoie de: 1 buchet de broccoli (tulpina plus floare sau floreta) 100 de grame de masline 400 de grame de ciuperci proaspete putin ulei de masline sare piper negru macinat si 1 ceapa uscata dar se poate folosi si ceapa verde.
Cozonac floare, cu nuca si gem de prune
Aluat: 200ml lapte 100g margarina topita 1/4 lingurita sare 2 linguri zahar 2 oua putin batute Caoaja rasa de la o lamaie 1/2 lingurita praf de portocala 600g faina alba 2 lingurite rase drojdie uscata Umplutura: 300g nuca macinata 200g zahar tos 375g gem de prune Pt glazura: 1 ou 1 lingura lapte
Cozonac floare de post
Ingrediente aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 250 ml apa 1 cub drojdie coaja de lamâie esente un praf de sare Pentru umplutura: 250 g nuca macinata 3 sau 4 linguri de zahar 2 linguri cacao o lingurita scortisoara 75- 100 ml frisca lichida Se amesteca toate ingredientele pt .umplutura pâna se obtine o pasta omogena.
Tort floare de primavara
Blat:6 oua, 200 gr zahar tos, 30 ml apa rece, 30 ml ulei, 20 gr cacao, 8 linguri fainaSirop:400 ml apa, 200 gr zahar, 2 plicuri cappucino de ciocolataCrema:650ml frisca lichida, 300g ciocolata alba , 400 g capsuni, 100 g zahar, 4lg zeama de lamaie, 20g gelatina dizolvata in 5lg de apa calda.
Rendang (cu rasol de oaie)
1 rasol de oaie (sau berbecut) MARINADA pentru rasol 1 ceapa rosie 3 cm ghimbir proaspat 3 cm turmeric proaspat 3 catei usturoi 1 ardei gras 1 ardei iute (optional afumat) 1 LG ulei de floare 1 lg ulei de susan sare piper MIRODENII pentru varza 1 fir lemongrass 2 buc. anason stelat 1 buc scortisoara 3 pastai cardamom 6-7 frunze lime kafir 1 ceapa alba ulei 1 kg varza murata Taitei lati de casa
Prajitura cu afine
3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat
Vermicelli cu ciuperci urechi de lemn si sparanghel salbatic
vermicelli -200gr(4 persoane) 2 morcovi -taiati bastonase varza -o farfurie cu varf taiata fideluta ceapa verde -2-3 cepe potrivite taiate taraneste sparanghel verde -un manunchi lemon grass -1 betisor(se poate inlocui cu coaja de lamaie sau lima) ciuperci -150 grame de urechi de lemn laminate(bureti deshidratati,ciuperci proaspete,shiitake...) ginger -50gr laminat alge -20gr kombu chilli -2 bucati sos de stridii -2 linguri sos soia -5 linguri ulei de susan -5 linguri (sau ulei de floarea soarelui) Pastele de orez in combinatie cu verdeata,ciuperci si alge sunt dietetice,au fibra si fac deliciul copiilor. Este bine sa folosim ce avem prin casa,nu sa ne complicam cu lucruri de care nu am auzit ,nu le gasim la magazinul din colt sau sunt scumpe. Reteta pe care o las nu trebuie urmata pas cu pas,este doar orientativa.Fiecare o poate prepara cu ceea ce ii place sau ce gaseste in camara.Ar fi indicate zarzavaturile specifice anotimpului,de aceea am preferat sparanghelul salbatic ,codite de ceapa verde si morcov.
Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico
300 g de piept de pui 100 g radicchio 100 g salata verde 100 g de cepa rosie 50 g de ardei kapia rosu 120 g de ananas 50 ml suc de ananas 20 g de susan alb 20 g de susan negru 1 lingura de sos de stridii 2 linguri sos de soia 2 fire de ceapa verde 1 kiwi 50 g de sfecla rosie (din borcan fruct si lichid) Ulei de masline acetto balsamico 50 g de zahar 5 boabe de piper Sichuan 5 cuisoare 1 floare de anason stelat 1 catel de usturoi Sare
"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe
"Zahra" in l. araba inseamna copnopida sau floare "m'nazaleh" ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume inseamna "coborat,dat jos" si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa. Avem nevoie de: -1 conopida mare -1 kg de carne de vita (sau oaie) taiata in bucati de cca 4-5 cm -1 ceapa de marime medie -1 capatana de usturoi -1 mana de coriandru verde -ulei de porumb -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -1 lingurita chimin macinat -1 cub de Maggi de pui ( optional) -suc de lamaie(optional)
Prajitura cu stafide si ciocolata
400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj
Prajitura Frantuzeasca Cu Lamaie
Perfecta langa ceaiul de dupa amiaza, sau chiar la cafeaua de dimineata.
Prajitura Cu Soc
Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.
Floare De Camp
Pentru aluat: se amesteca 150 gr. faina cu 90 gr. apa calduta si 30 gr. drojdie se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.Separat se framanta 350 gr. faina 50 ml. apa 100 gr. unt moale 30 gr. zahar 10 gr. sare 2 oua. Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine dupa care se impacheteaza cu folie si se pune la rece jumatate de ora.Pentru umplutura: 200 gr de sunca in felii subtiri 50 gr parmezan ras 1 ou pentru uns deasupra.
Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii
3 oua 13 linguri de zahar 13 linguri de ulei 18 linguri de faina 13 linguri de lapte o lingurita praf de copt esente o cana de nuca macinata 200 gr dulceata (orice gust)
Prajitura delicioasa cu capsune
Pentru blat:6 oua,6 lg.apa,12 lg zahar,1/2 plic praf de copt,12 lg faina Pentru crema;500 ml frisca,500 gr capsuni (proaspete sau congelate),1 plic gelatina,150 ml lapte,100 gr zahar,sirop pentru insiropat prajitura Pentru decor100 ml frisca, 50 gr ciocolata
Prajitura aromata cu pere intregi
Ingrediente pentru pere:3 pere mari si ferme, 750ml vin alb sec, 250g zahar, 4 cuisoare, 3 stelute de anason, 8 pastai de cardamon, 2 bete de scortisoaraPentru prajitura:200g unt, 200g zahar, 4 oua, 200g faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, 90g ciocolata amaruie
Prajitura delicioasa cu banane si sos caramel
Pentru prajitura cu banane:175g unt175g zahar brun110g zahar tos1/2 lingurita scortisoara3 banane coapte ine3 oua300g faina1 lingurita praf de coptPentru sosul caramel:375ml frisca lichida135g zahar brun
Prajitura fina de ciocolata
Pentru prajitura o100 gr ciocolata amaruie o150 gr unt sau margarina Rama o4 oua o100 gr zahar o50 gr faina Pentru sosul caramel o100 gr zahar o50 gr unt o100 ml smantana ozeama de lamaie dupa gust
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi
1 cana zahar 1 cana faina alba 1 cana gris 1/2 plic praf de copt 1,5 kg mere 2 pliculete zahar vanilat scortisoara dupa gust 100 g unt ulei pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita
Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert
Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!
Prăjitură 7 minute în Rai
Mai țineți minte când v-am prezentat rețeta pentru ”prăjitura îngerilor”? Ei bine, pornind de la acel blat simplu, astăzi vă propunem o prăjitură puțin mai elaborată, dar extrem de bună: 7 minute în rai. Este vorba despre un desert cu blat, budincă de ciocolată și frișcă și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească. Surpriza acestei prăjituri constă în niște găuri făcute în blat, umplute apoi cu ciocolată. Astfel că, atunci când o veți tăia, veți avea parte de gust de ciocolată intens, conbinat cu blatul pufos și frișca ușoară.
Prăjitură cu mălai și ananas de post
Prăjitura de post cu mălai și ananas este ideală pentru un desert simplu și gustos, fără ouă, lapte sau unt. Combinația de mălai și ananas dă o textură interesantă și o aromă plăcută. Este ușor de făcut și perfectă pentru zilele de post.
Prajitura de ciocolata
Prajitura: 225 gr unt nesarat 300 gr zahar 4 oua 1 lingurita esenta de vanilie 315 gr faina 65 gr cacao pudra 1/2 lingurita praf de scortisoara 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare 80 gr fulgi ciocolata semi-dulce (ciocolata tocata bucatele) 50 gr nuca taiata marunt (optional) 245 gr lapte batut Glazura: 100 gr ciocolata amaruie 85 gr zahar 50 gr unt nesarat 120 gr frisca lichida 2 linguri rom/ cognac (optional)
Prajitura cu branza - Cheesecake
Pentru crusta: 1 cana(250g) faina 1/4 cana zahar 1/2 cana nuci macinate sau bucati 120 gr unt Pentru compozitie: 3 pachete crema de branza sau branza pentru prajitura 3/4 cana zahar sau dupa gust 3 linguri faina 1 plic zahar vanilat Dr. Oetker 3/4 smantana groasa 3 oua Sosul de capsuni: 4 cani de capsuni taiate 1 lingura zahar(sau dupa gust) 1 lingurita otet balsamic 1/4 piper proaspat macinat
Prăjitură cu marțipan, mascarpone și fructe
Toti nutritionistii ne recomanda sa mancam mai multe fructe, asa ca aceasta prajitura aproape ca te face sa uiti de sentimentele de vinovatie.
Prajitura fara zahar - ideala pentru dieta, diabet
5 oua (de preferat de casa) 5 linguri faina 1 praf de copt (se poate si fara) 1 lingura ulei Fructe: in retata din poze am pus cateva visine kiwi mere calite fara zahar si bucatele mici de lamaie dar se pot pune si numai cateva capsuni este la fel de delicios. Ca observatie daca doriti o prajitura (sau un tort) mai mare adaugati numar mai mare de oua crescand proportional cantitatea de faina (ex: la 8 oua se pun 8 linguri de faina)
Prajitura-pudding cu sos de cafea
Ingrediente pentru sos: 350 ml cafea tare jumatate de cana de zahar brun jumatate de cana de zahar alb 40 gr pudra de cacao un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr) Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22): 80 gr unt topit la bain-marie o cana de faina 160 gr zahar alb 1 ou esenta de cafea 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr) o lingurita si jumatate de praf de copt
Prajitura spornica cu dovleac
2 kg dovleac ras. 1 pahar faina. 1 pahar gris. 1 pahar zahar. 4 linguri cu lapte praf. 100 gr unt. 50 ml lapte dulce(cine doreste poate sa puna mai mult lapte,dar trebuie sa stea mai mult prajitura la cuptor). zahar pentru calit dovleacul(fiecare pune cat doreste). 2 zahar vanilat Dr Oetker. 1 praf de copt Dr Oetker. 1 pliculet mic de stafide aurii. 10-12 mieji intregi de nuca. zahar pudra scortisoara esenta de lamaie coaja rasa de la o lamaie.
Prajitura cu Cola
Stiai ca poti folosi Cola la prajituri? Iata ce reteta am gasit!
Vasilopita, prăjitura care vă aduce noroc de Anul Nou
O rețetă grecească ce nu trebuie să lipsească de pe masă la începutul anului. Se prepară foarte simplu și este extraordinar de gustoasă!
Prajitura Punch
Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor . - blaturi: 9 oua 9 linguri zahar 9 linguri faina apa praf de copt colorant rosu - sirop: 200 ml sirop capsuni 200 ml ceai cu esenta de rom 200 ml sirop de soc 6 linguri rom 1 sticluta esenta punch 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa colorant alimentar rosu - glazura: 300 g zahar pudra 1 lingura esenta punch 1 lingura rom zeama de la 1/2 lamaie apa colorant rosu
Prajitura cu rubarbar
1 pachet margarina 400 g zahar 5 oua 1 plic praf de copt 350 g faina rubarbar