Garnituri pentru somon
Somonul este unul dintre cei mai gustoși și mai sănătoși pești. Poate fi gătit la abur, prăjit, făcut la grătar sau chiar somon la cuptor și este întodeauna “curcubeu pe cerul gurii”.
Dar indiferent de modul în care îl pregătiți, o garnitură potrivită este o necesitate absolută pentru acest pește delicios.
Somonul reprezintă una dintre cele mai bune surse de grăsimi Omega-3, sănătoase pentru inimă.
Și mai mult, aroma untuoasă, cremoasă și textura carnoasă-grasă îl fac să fie delicios, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Iar conținutul său ridicat de grăsime îl menține umed chiar și atunci când este rumenit.
În consecință, este o opțiune perfectă și atunci când este gătit la grătar, respectiv la temperatură ridicată.
File de somon la gratar si garnitura de legume nature
file de somon 500gr sare piper ulei de masline garnitura cartofi 200gr morcovi 300gr unt 30gr patrunjel verde lamaie
Somon cu lamaie
- 1 kg somon proaspat - 50 g sare mare - o lamaie Sos: - o lingura faina - 2 linguri ulei de masline - o ceasca si jumatate de vin alb sec sare,piper,cimbru,oregano - cartofi pentru garnitura - verdeata pentru ornat
Somon la gratar cu garnitura de sparanghel
Pentru 2 portii avem nevoie de: 2-4 rondele de somon (sau fileuri) cam 500g un buchet tulpini de sparanghel 2 - 3 linguri mustar 3 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar zeama de la o lamaie sare piper
Somon la cuptor – cea mai ușoară rețetă
Somon la cuptor, fraged, aromat și foarte ușor de făcut. Tot ce aveți nevoie sunt câteva bucăți de file de somon, plus un sos rapid de unt cu lămâie și verdeață.
Tort aperitiv cu somon afumat
Torturile aperitiv sunt spectaculoase, delicioase și arată excepțional pe masă, atunci când aveți musafiri sau la o ocazie specială. Un tort aperitiv în straturi colorate vă propunem și noi astăzi. Nu aveți cum să vă dezamăgiți musafirii cu acest preparat, dimpotrivă, vă vor cere rețeta. Pentru o variantă light a tortului, puteți înlocui maioneza cu iaurt sau cu maioneză light. Dacă nu vreți să serviți preparatul sub formă de tort, puteți să amestecați toate ingredientele, ca la salată.
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez
1 bucata somon 2 felii lamaie 1 felie portocala 2 linguri ulei de masline sare 1 lingurita ierburi aromatice 1 varf lingurita chilli pudra cateva boabe de piper 1 ceapa verde mica 1 canita orez 2 linguri ulei piper 1 lingurita patrunjel uscat
Somon la cuptor cu garnitura de sos de lamaie cu capere
Avem nevoie de: Pentru somon 1 file de somon ( eu am avut unul de 1.100 kg) 200 gr rosii cherry 500 g cartofi noi zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie 2 linguri de mustar cu miere 2 linguri de mustar Dijon 4 lingturi de ulei de masline virgin cateva crengute de rozmarin cateva crengute de coriandru verde sare piper proaspat macinat Pentru sosul de lamaie cu capere 1/2lingurita coaja de lamaie 2 linguri de unt 100 ml de smantana 2 linguri de capere din conserva 2 catei de usturoi sucul de la jumatate de lamaie sare piper frunza verde de patrunjel
Halloumi prăjită - un deliciu unic. Preparare și trucuri utile
Halloumi prăjită la tigaie este un deliciu unic. Cu un gust specific și intens, se servește cel mai bine caldă.
Rulou de peste cu garnitura de legume
4 fileuri de pangasius, 100 g ciuperci, 50 g cascaval 8 fisii de ardei copt. Pentru garnitura: 4-5 cartofi, 1-2 morcovi mazare.
Somon la grătar. Trucuri și sfaturi pentru un rezultat ca la restaurant
Vezi rețeta de somon la grătar și cum să îl gătești ca un chef în doar 15 minute. Trucuri și sfaturi. Află cum alegi cel mai bun somon pentru grătar și câte calorii are.
Somon in folie de aluminiu preparat rapid pe gratar si garnitura de broccoli
File de somon,usturoi,ardei gras ulei de masline,broccoli o lamaie,nucsoara rasa, rozmarin si piper alb dupa gust ulei de masline.
Salata cu file de somon si foccacia
Pentru 2 portii: 1 andiva 1 salata verde 1 morcov 8 ciupercute crude 50 g parmezan 100 g file de somon 1 lamaie mica
Somon cu pesto la cuptor
Pentru 3 persoane: 3 fileuri de somon , 3 lingurite de pesto genovese, zeama unei lamii mici, sare,piper,dupa gust.
Somon burger
600-800 g fileuri de somon proaspat (sau cod), 1 Lg de chives tocat (ceapa ciorii), 2 Lg amidon de cartofi, 100 ml smantana subtire, 1 ou, ulei pentru prajit.
Somon cu sos de avocado
400 g somon proaspat 1avocado 1lamaie 2linguri smantana sau iaurt 2linguri faina 1catel de usturoi sare piper ulei vegetal pentru prajit
Somon cu salata
800 ml vin alb sec,200gr somon proaspat fara piele,200gr somon afumat felii,1 lingura ulei de masline,2 linguri coniac,sare,piper alb,150gr Creme Fraiche.Pentru salata:1 legatura mica loboda tanara,200gr castraveti,250gr fenicul,1 lamaie verde,sare,piper,3 linguri ulei.
Pui Umplut Cu Garnitura Si Sos
piept de pui, branza Gouda (in loc de cascaval), branza Feta, smantana, marar, usturoi, condimente (la alegere), coniac, cartofi pentru garnitura
tarta cu broccoli si somon afumat
Pentru aluat: 250g faina 125g unt 1 ou 2 linguri de apa rece un praf de sareCompozitia tartei: 200g buchetele broccoli congelat 200g somon afumat 200g file de somon 200g smantana 2 oua o lingura parmezan ras sare si piper dupa gust
File de somon in verde
600gr de file de somon congelat condimente pentru peste ulei de masline extra virgin broccoli congeleti sau proaspeti lamaie.
Pasta de somon
Ingrediente pentru aprox. 12 sandwich-uri: 1. 160 gr de somon roz din conserva 2. 3 linguri de cas putin sarat 3. 1-2 lingurite de pasta de hrean (fara maioneza) 4. piper sare 5. marar dupa pofta
Ruladă de spanac cu somon afumat. Rețeta simplă pentru un aperitiv spectaculos
Rulada de spanac cu somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Este destul de ușor de preparat și vă puteți surprinde oaspeții cu un răsfăț savuros.
Quiche cu somon afumat
250 gr somon afumat 2 cepe rosii 2 echalote(>pentru olteni > pentru moldoveni !sic !) aluat pentru tarta ( vezi reteta de aluat bris'ee la Etichete :Aluaturi) 200 gr emmental sau parmezan 150 gr frisca lichida ardei gras colorat patrunjel verde sare piper nucsoara kurkuma.
Sandwich fin cu somon
brinza Ceva fin cuburi Delacosomon afumat2 rondele ceapa rosiepiper rosufrunza busuiocmustar Dijon
Pui pane cu morcov ras si garnitura
1 pui fiert portionat 1 morcov ras 4 linguri faina 4 linguri pesmet 3 oua condimente: sare piper paprika chili usturoi granulat condimente pentru friptura 100 ml ulei pentru garnitura: 2 morcovi 1 cartof 1 ceapa cateva frunze de spanac sau loboda cateva frunze de patrunjel pentru garnisit 2-3 linguri ulei
Paste cu somon
4 portii 400 g paste tagliatelle 100 g somon afumat 500 g smantana 1 ceapa 1/2 capatana usturoi oregano parmezan
Lasagna de somon
file de somon, foi pentru lasagna Pentru sosul de spanac: spanac, o ceapa mica, un catel de usturoi, curry, marar, smantana, ulei de masline. Pentru sosul mornay (varianta aleasa de mine): unt, sare, piper, o ceapa mica mica, faina, lapte, parmezan.
Plăcintă cu somon și pesto
O plăcintă sărată, făcută în casă și aburindă este alegerea perfectă pentru o cină ușoară în familie sau pentru atunci când aveți musafiri. Puteți face plăcintă sau tartă din orice, de la brânză, până la carne, pește, legume sau carne tocată. Aveți nevoie doar de un aluat foietaj cumpărat, care să vă scutească de mare parte din bătaia de cap și ingredientele cu care să o umpleți. Astăzi vă propunem o plăcintă simplă și delicioasă cu somon și pesto. Este o alternativă excelentă dacă v-ați săturat de somonul clasic, la cuptor. Tot ce aveți de făcut este să îl ungeți cu sos pesto și să îl îmbrăcați în aluat foietaj.
Saculeti din somon umpluti cu branza
6 felii somon afumat 200 g branza vaci slaba 3 fire ceapa verde marar verde o lamaie sare piper
Bruschete cu somon și mozzarella
Bruschete cu somon și mozzarella - un aperitiv atât de simplu, dar plin de aromă, gata în cel mai scurt timp posibil!
Rondele de somon cu sos de piper verde
Ingrediente (4 persoane): - 4 rondele somon proaspat - amestec de condimente pentru peste - ulei de masline Ingrediente sos: - 3-4 linguri piper verde - 400 ml smantana pentru gatit - 3-4 lingurite amidon - zeama de lamaie - sare si piper
Somon cu sos de sofran si orez
Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon o ceapa mica o lamaie 400 ml supa 75 ml smantana 1 lingura amidon sofran sare ulei de masline .
Papillotes de somon cu praz
Cantitatile sunt pentru o persoana: 1bucata de somon 1 praz mic 2 linguri de citronnelle tocat (din comert) 2linguri ulei de masline 1lingurita cu boabe de coriandru patrunjel verde sare de mare piper
File de somon cu sos de portocale
-4 portocale mici-2-3 cepe-sare-seminte de mustar-piper alb macinat (pentru cine vrea, eu nu am pus)-4 fileuri de somon
Paste cu somon afumat
Pentru doua portii avem nevoie de : 250 g paste 150 g somon afumat 200 ml smantana 100 g crema de branza 1 ceapa mica 3-4 linguri de ulei de masline patrunjel,sare si piper.
somon cu ciuperci pane
2 medalioane somon 4-5 ciuperci mari 1 ou 50 g faina marar sare si piper busuioc 100g smantana 1 ceapa mica lamaie.
Mini-rulade cu somon afumat
Pentru potetlomper (un fel de turtite din cartofi): - 1 kg cartofi - 1 lingurita de sare - ca. 2-3 dl (120-180g) faina albapt umplut: somon afumat
Somon cu fructe de padure
1 kg de file de somon 1 ceasca merisor/catina/coacaze sau afine Sare Piper
Rulada cu somon afumat
o lipie libaneza mare 200g crema de branza(Philadelphia) 150g de somon afumat piper si zeama de lamaie.
Ou invelit in somon afumat si sos de branza
4 oua 4 fasii de somon afumat Pentru sos 180 gr branza topita 1 lingurita hrean (din borcan) zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita Herbes de Provence piper negru
Somon condimentat la tigaie
-500 gr. file de somon -2 linguri ulei de masline -1 lamaie -condimente de peste knor
Rulada de cascaval cu somon afumat
300 g cascaval 180 g somon afumat (atat a cantarit somonul meu afumat).
Pastrav umplut cu somon
2 pastravi proaspeti 200 g somon proaspat 2 ciuperci Truffe 50 ml coniac 30 ml martini un ou 2 linguri ulei de masline 2 linguri pesmet sare, oregano,ienibahar 2 linguri de ulei de masline pentru uns pestele
Somon marinat - reteta Chef Jakob Hausmann
(pentru 10 portii) 1 kg file de somon 30 g seminte de fenicul 30 de g boane de coriandru 300 g lamai 2 legaturi de marar 1 praf de sare de mare (circa 1 g) 100 g zahar alb 100 g zahar brun
Fettuccine cu somon afumat
Ingrediente pentru 3 portii: -300 g paste fettuccine -300 g smantana -200 g somon afumat -2 linguri de ulei de masline -2 linguri de coniac sau whiski
Plăcintă cu somon și spanac
Plăcintele sărate sunt o variantă excelentă pentru gustare, pentru o masă rapidă sau dacă aveți musafiri. Se fac ușor, există o mulțime de variante în care le puteți pregăti și le puteți umple cu orice vă place. Plăcinta cu somon și spanac este un preparat simplu și gustos, hrănitor și foarte sănătos. Acizii grași Omega 3 și 6 din somon contribuie la o dietă echilibrată, iar spanacul este o sursă excelentă de fier, vitamine, minerale și acid folic. Puteți folosi aluat foietaj făcut în casă sau cumpărat. Dacă optați pentru cel cumpărat, reduceți la minimum timpul petrecut în bucătărie și efortul depus în prepararea acestei plăcinte.
Clatite de cartofi cu somon afumat
500 g cartofi 1 ceapa 1 ou 2 linguri faina 50 g somon afumat 200 g crema de branza Philadelphia 2 linguri suc lamaie 1/2 legatura marar sare piper ulei pentru prajit putina coaja de lamaie rasa pentru decor
Somon la gratar cu cartofi dulci
pentru 3 persoane: cca 600 grame de somon file, 2 cartofi dulci marisori, pentru marinarea somonului: sare piper, 1 lingurita de miere, 1 lingurita mustar boabe zeama unei limete pentru asezonarea cartofilor dulci: sare piper, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de boia iute 1 lingura de ulei de masline
Salata de varza cu somon
o varza 100 g somon fume doua linguri de ulei de masline zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar sare
O altă garnitură ideală pentru somon este salata proaspătă din verdețuri, broccoli sotat cu unt, morcovi și sfeclă roșie marinată.
De altfel, și salatele de mazăre sote cu morcovi se potrivesc foarte bine cu gustul de somon.
Sau o altă idee de luat în calcul este să serviți somonul cu salată verde, roșii și castraveți.
Dacă doriți, puteți folosi și amestecuri de legume congelate, doar să le căliți ușor înainte în puțin unt.
În general, somonul este un pește foarte ușor, motiv pentru care aproape orice fel de legume sote merg bine cu el. Deci, cel mai important este să încercați și să vedeți ce gust vă place cel mai mult.
Cele mai bune combinații de arome pentru somon
Oricare dintre aceste posibilități reprezintă o alegere bună atunci când vorbim despre somon. Trebuie doar să știți ce aromă preferați sau pe care doriți să o experimentați.
- Sărat: sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, capere, măsline
- Dulce: miere, zahăr brun, sirop de arțar, suc de portocale
- Acru: lămâie proaspată sau lime proaspată, otet
- Iute: ceapă, usturoi, ghimbir, hrean, susan
- Cremoasă: cremă de brânză, iaurt, smântână, unt
- Afumat: ardei iute, boia afumată, chimen
- Verdețuri: ierburi proaspete (în special mărar, ceapă verde și mentă), castraveți, sparanghel